Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAM BARDZO TŁUSTĄ CERĘ

Polecane posty

Gość gość

na twarzy; nadmienię że jestem facetem, jak się tego pozbyć jakies żele toniku czy co ???

Gość gość
Ile masz lat? łojotok u nastolatka i dojrzałego faceta to 2 różne sprawy, ale zawsze pomoże przemywanie twarzy torebkami po zaparzonej herbacie, tylko bez cukru!

Gość gość
22 lata i mam jeszcze trądzik trochę więc to hormonalne raczej

Gość gość
Kup jakiś tonik przeznaczony dla tego typu cery i maść cynkową na trądzik.

Gość gość
Jest też coś takiego jak bibułki matujące.

Gość gość
Nie stosuj żadnych kosmetycznych "cudów " z drogerii to jedna wielka ściema. Herbata to podstawa, najlepsza zielona, możesz sobie zaparzyć w kubku i przelać potem bez fusów do niedużej butelki czy słoiczka i przemywać tym twarz tak często jak potrzebujesz. Trzymać w lodówce. Do mycia twarzy zwykłe mydło Biały Jeleń, możesz go również używać do mycia włosów, będą sztywniejsze ale to akurat może być atut. Skóra na głowie łączy się przecież z twarzą więc o reklamowanych szamponach też zapomnij. Najlepsze są najtańsze ziołowe o najprostszym składzie, możesz myć włosy takim szamponem naprzemiennie z mydłem żeby nadmiernie nie wysuszyć skóry. To najskuteczniejsze porady dla faceta który z zasady nie lubi używać tony preparatów kosmetycznych ;) Mam takich porad więcej ale musiałbyś w to włożyć już więcej czasu. Aha i staraj się nie pić gazowanych napojów, wzmagają przy okazji łojotok.

Gość gość
Zel z oczarem wirginijskim z bialego jelenia, dziala sciagajaco i ogranicza lojotok, poza tym rumianek, wyciagi z brzozy i kory debu, bloto z morza martwego. Tonik koniecznie bezalkoholowy. Pamietaj ze im wiecej chcesz skore wysuszyc tym wiecej ona produkuje sebum, nie stosuj tego wszystkiego nadmiernie i pamietaj tez o nawlizaniu skora tlusta czesto jest paradoksalnie odwodniona

Gość gość
gość dziś To jest mężczyzna, nie mów mu o nawilżaniu, oni mają inną skórę, poza tym zarost i używają wód toaletowych czy po goleniu na alkoholu właśnie, ich skóra produkuje więcej wody bo więcej się pocą. A coś takiego jak sebum to dla nich czarna magia :D

Gość lila

Podstawą w pielęgnacji skóry tłustej jest jej właściwe oczyszczenie, nie można jednak zapomnieć o odpowiednim nawilżeniu skóry - przesuszona wydziela wiecej sebum. Osobiście codziennie myję twarz oczyszczającą pianką do twarzy marki NovaClear Acne,  która bardzo dobrze oczyszcza skórę, ma działanie antybakteryjne, a zawarty w niej aloes ma działanie nawilżające i łagodzące. 

Gość anonim

Podstawą w pielęgnacji skóry tłustej jest jej właściwe oczyszczenie, nie można jednak zapomnieć o odpowiednim nawilżeniu skóry - przesuszona wydziela wiecej sebum. Osobiście codziennie myję twarz oczyszczającą pianką do twarzy marki NovaClear Acne,  która bardzo dobrze oczyszcza skórę, ma działanie antybakteryjne, a zawarty w niej aloes ma działanie nawilżające i łagodzące. 

Potwierdzam - pielęgnacja skóry tłustej dermokosmetykami z NovaClear Acne znacznie obniża nadmierne wydzielanie sebum, a przy tym co jest niezwykle istotne, nie pozostaje ona  wysuszona