Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ząbkowanie objawy

Polecane posty

Gość gość

drogie mamy skad wiedzialyscie ze dziecko zabkuje? pytanie moze glupie ale nie mam doswiadczenia, czy objawialo sie to goraczka, marudzeniem, slinieniem, dawanie raczek do buzi? u mojej prawie 3 miesiecznej corci takie objawy sa poza goraczka ale to i tak chyba za wczesnie na zabki, skad wiedzialyscie ze to akurat zabkowanie?

Gość gość
Nie jest za wcześnie, dzieci zaczynają zabkowac w różnym wieku, mój syn miał chyba ze 4.5 miesiąca, slinil się i składał wszystko do buzi, miał też 2 kreseczki na dziaslach i szybko wyszły zęby. Potem szło mu kilka jednocześnie i zero gorączki czy czegokolwiek

Gość gość
ale ogolnie od okolo 2 m-ca dzieci sie bardziej slinia i daja paluszki do buzi i nie tylko i to nie musi byc chyba odrazu zabkowanie?

Gość gość
Tak, bo wtedy zaczynaja działać ślinianki u małych dzieci. Moja córka ma 5 mcy i dwie kreseczki. Obyło sie bez gorączki ale wkładanie wszystkiego do buzi, niechęć do smoczka i marudzenie

Gość gość
Moje dziecko wszystko wkładało do buzi. Było marudne i dużo płakało. Na szczęście obyło się bez gorączki. Ale i tak wyczekiwałam momentu kiedy okres ząbkowania będzie za nami. Po około roku dziecko przyzwyczaiło się trochę do bólu i znosiło objawy ząbkowania troszkę lepiej http://www.e-madame.pl/macierzynstwo/objawy-zabkowania-u-niemowlat/