Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdyby nie dzieci to bym teraz...

Polecane posty

Gość gość

...Siedziala nad jeziorkiem z piwem w jednym reku i ksiazka w drugim, w modnych ciuchach na ktore byloby mbie stac i fajna fryzura ktora mialabym kiedy zrobic. A jutro poszlabym do pracy na byc moze wyzszym stanowisku (kiedy poszlam na macierzynski kolezanka z rezygnowala z posady na ktore mialam najwieksze kwalifikacje) A tak siedze sama w domu w te goraczke z chorym dzieckiem a maz na rybach A W co byscie robily, co mialy, kim byly gdyby nie dzieci? (nie chodzi tu o same negatywy tylko szczere odpowiedzi)

Gość gość
Tak szczerze to pewnie byłabym za granicą, pewnie w Szwajcarii..

Gość gość
Prowo zeby pokazac jakie matki sa nieszczesliwe i malo ambitne przy dzieciach. Olejcie temat. Staraczki maja tu wojne.

Gość gość
Nie wiem i nie chce wiedzieć. Jestem szczęśliwa, wole dzieci od picia piwa

Gość gość
Marzylam o macierzynstwie. Zaszlam w ciaze urodzilam dziecko i jestesmy szczesliwi. Jak chcemy gdzies wyjsc lub wyjechac zostaje z malym nam nasza mama. Pracuje nie musze oddawac dziecka to zlobka, bo ma opieke.

Gość gość
Pewnie umieralabym z nudów, leżałaby bezczynnie przed telewizorem i czekała na nudny poniedziałek. A tak jestem szczęśliwa, właśnie wróciliśmy z dziećmi z jeziora zmęczeni ale szczęśliwi ze ich mamy

Gość gość
pewnie bym była samotna. syn wniósł w nasze życie wiele radości i oboje zaczęliśmy poważnieJ podchodzic do naszego małżeństwa, bo nasze poczynania mają wpływ na życie innego człowieka, malego i bezbronnego. mimo że się kovhalismy (i nadal kochamy) to zanim nie pojawiło się dziecko to byliśmy oboje strasznym egoistami. często strasznie się klocilismy o głupoty i pewnie byśmy się w końcu rozstali. pojawienie się dziecka nauczyło nas ze trzeba liczyć się z potrzebami drugiego człowieka. nie mówię ze teraz w ogóle się nie klocimy ale na pewno nie tyle co kiedyś, nauczyliśmy się ze sobą rozmawiać. także gdyby nie dziecko to pewnie byłabym rozwodka. I nie to ze jesteśmy ze sobą dla dziecka, jesteśmy ze sobą bo się kochamy a dzięki dziecku nauczyliśmy się doceniać potrzeby i starania drugieJ strony.

Gość gość
Gdybym nie wyszła zamąż i nie miała dzieci,to mieszkała bym w bloku z rodzicami i pracowała a teraz mieszkam na wsi w domu i nie muszę pracować,od tego mam męża:)

Gość gość
Nie siedzialabym na kafe z dzieckiem przy piersi tylko pojechalabym na weekend nad morze i odpoczywala

Gość gość
Mam z synem to wszystko co ty niby miałabyś bez dzieci. Syn mi w niczym nie przesadza. Pracuję, właśnie wczoraj wróciłam z kilkudniowej "konferencji" w Hotelu Gołębiewskim, starsznie stęskniłam się za synem, więc dzisiaj cały dzień razem i cały dzień poza domem. Śniadanie w MC, później jeziorko ( piwko, gofry, lody, ryba, opalanie),po pizza na starym mieście, następnie zakupy w galerii handlowej, msza, kawka u rodziców w ogrodzie, teraz jedziemy na działkę teściów po truskawki. W domku kolacja, kawka...i wyjątkowo siadam do laptopa, muszę coś na jutro napisać.

Gość gość
Ja mogłabym wyjść na imprezę,do ludzi! A tak siedzę w domu i zamawiam maluchy Ani znajomych ani przyjaciół ..wszyscy się odwróciła i bawią sie juz bezemnie :(

Gość gość
Mogłabym wtedy żyć! A nie wegetowac w biedzie bez przygód

Gość gość
Nie żałuję że mam dziecko,ale miłość między mężem a mną sie skończyła. .. Widzę jak on patrzy na inne...nie chodzi z synem na spacery,nie zajmuje sie nim...wyjeżdża coraz częściej z kumplami zbywajac nas.Ta iskra juz odeszla bez powrotnie,nie bedzie juz dzikiego seksu,romantycznych spacerów, i slodkich dni..teraz liczy sie dziecko a wszystko inne znikło jam sen

Gość gość
18:36 śmiech Z dzieckiem nad morze i odpoczywać,chyba nigdy nie wyjeżdżalas Śmiech

Gość gość
Pilabym chłodne biale wino. Była po spacerze o było by bardzo przyjemnie.

Gość gość
Dobry temat, dał do myslenia. Gdybym nie miala dzieci, żylabym pewnie tak, jak moi bezdzietni rowiesnicy - na emeryturze. Prawdopodobnie nie wybrałabym się w zimie do Australii, bo byloby mi szkoda kasy, nie lubię zbiorowek, a innej wycieczki , zwlaszcza forsownej objazdowej, balabym sie ze wzgledu na lata. Nie "skoczylabym" stamtad do Nowej Zelandii. A przy mieszkajacycm tam synu - inny temat! Mialabym pewnie mniej elektroniki w domu, nie znałabym tylu programów komputerowych. Byłabym gorsza w angielskim - nie miałabym motywacji. Srednia wieku moich znajomych byłaby zdecydowanie wyższa, co jest szczególnie przykre, gdy sie patrzy jak "biorą z mojej pólki". Mąz nie byłby tak zmotywowany do jazdy na nartach, nie zależaloby mu pewnie na nowym sprzęcie. Nie byłabym pewna, czy moje ciuchy i makijaz sa dobre, bo nie mialabym córki, która szczerze i życzliwie na ten temat sie wypowie. Nie wiedzilabym , z pierwszej reki, o wielu naukowych, kulturalnych itp nowinkach. Sluchałabym śmiertelnie znudzona opowiesci znajomych rowiesnikow o ich wnukach, chorobach i problemach. O moich sukcesach zawodowych wszyscy by dawno zapomnieli, w szpitalu itp pielegniary mowilyby do mnie "babciu" i traktowały jak przedmiot, pogardliwie traktujac rowniez odwiedzajacych mnie rowiesnikow- babcie i dziadkow. Pewnie nie mialabym tej pewnosci siebiei chęci życia , które mam teraz. A nad jeziorko z ksiązka i piwem, jakbym chciala - w kazdej chwili mogę pojechać :)

Gość gość
18.45 ile twoje dziecko ma lat ?

Gość gość
...zyla bez ciaglego zamartwiania sie o dziecko ( czy nie zachoruje czy bedzie grzeczne w przedszkolu czy nie za lekko je ubralam czy zje grzecznie obiad czy dzisiaj pojdzie spac o wyznaczonej porze itp)

Gość gość
Gdyby nie dzieci to bym: - nie miałabym męża i rodziny - zastanawiałabym się po co iść jutro do pracy ( mi pieniędzy już wystarczy) - nie smialabym się z mężem z "madrosci" jakie głosi moja 6 latka - nie czułabym się kobieta

Gość gość
18:59 Musisz być tempa i strasznie zacofana

Gość gość
Byłabym z kochankiem. Niestety, nie mogę się wyrwać z domu.

Gość gość
Nie spelnilabym siw jako kobieta. Nie tycze to do bezdzietnych. To bylo moim marzeniem. Gdybym miala problemy z plodnoscia bylabym taka sama, bardzo smutna i dzialalabym jak tylko by sie dalo.

Gość gość
Mogłabym wyjechać bez stresu i zamartwiania Spotykalabym się z ludźmi, nie tylko z frustrowanymi umeczonymi mamuskami polkami na spacerach z wózkami szalalabym w łóżku z mężem Miałabym kasy trzy razy tyle na koncie wyglądałabym bosko z płaskim brzuchem bez nadmiaru wiszącej skóry Miałabym powodzenie a tak faceci od razu mnie nie zauważają I mają gdzieś gdy idę z dzieckiem, a była ze mnie niezła dupa Mogłabym mieć zwierzaki,a dziecko uczulone jest Przezywalabym zycie ,a nie poświęcala go komuś by ktos nim zyl :(

Gość gość
gość dziś 18:59 Musisz być tempa i strasznie zacofana xx Nie lituj się nade mną . Wiele moich rówieśniczek - 70-latek - nie wystawia nosa ze swojej miejscowości, nie tyka komputera, narty odstawiło 40 lat temu i z godnościa szykuje sie do trumny :) Do tego wiem, że tępa pisze sie przez Ę :) :) :)

Gość gość
Bachory..po co komu.. Nikt ich nie chce ale jak ktoś wpadnie to już musi z tym żyć Z p*********m życiem ,próbują wmówić innym jak to pięknie, bo chcą by każdy miał p********e jak one...żałosne kury Niezadbane,biedne z mezami którzy mają kochanki ,bądź wogole nie mają nikogo i są same z dzieciorami

Gość gość
Wy tak na poważnie. Masakra ! To po co sobie te biedne dzieci robiliście ?! Ja mam dwójkę maluchów i chociaż nieraz bywa ciężko nie zamieniłabym tego na nic innego.

Gość gość
Pewnie robiłabym dzieci, bo to skarby najukochańsze :)

Gość gość
Za pieniadze wydamne na dziecko kupilabym samochod marzen Ale nie zaluje:-)

Gość gość
Niektórzy jednak nie powinni mieć dzieci, skoro nie umieją z nimi żyć. Tym bardziej,ze nikt ich do tego nie zmusza.

Gość gość
Leżeć nad jeziorem z piwem w ręku........ja p*****le ale patole.