Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca co sadzicie o tej sytuacji

Polecane posty

Gość gość

Od 2 tyg. pracuje jako pomocnik na budowie.Pracuje tylko ja i szef.Codziennie razem rano jezdzimy na robote.Typowe prace wykonczeniowe przewaznie na domkach.Codziennie jedzimy o 7.30.Ide do niego pod blok i zabiera mnie i na robote.A dzis jak zwykle poszlem a juz go nie bylo.Dzwonie do niego a on ze wyjechal i jest juz 10 km za miastem i nie bedzie sie wracal.Ze do jutra. Nic mnie o tym nie poinformowal.Czy uwazacie czy takie zachowanie jest fair?Czy probuje mnie zbyc? Pisze tutaj bo kobieta ma inny punkt patrzenia na sparwe

Gość gość
I co masz iść do domu?

Gość gość
no tak powiedzial ze mam dzis wolne.Wyjechal dzis wczesniej jakies 7.15 a ja bylem przed 7.30 ale samochodu juz nie bylo.ODrazu zadzownilem i powiedzial ze juz wyjechal jest 10km za miastem i niebedzie sie wracal.Wiem ze na poniedzialek byl umowiony z nowym pracownikiem mial jezdzic z nami do pomocy. Ale niewiem czy nowy byl czy nie.Bo juz go nie bylo.

Gość gość
A jaki to ma związek z tematyką forum?

Gość gość
bo tutaj siedza kobiety i maja inny puknt widzenia w wielu sprawach.A ze moja w pracy i nie chce jej glowy zawarac i martwic.

Gość gość
Szukaj nowej pracy. Albo ma juz kogos innego nagranego, o ile nie masz umowy, mozesz tez kasy nie zobaczyc, albo ma ciebie w doopie i bedziesz i tak mial z nim problemy wczesniej czy pozniej Moim zdaniem probuje Cie zbyc

Gość gość
Z nowym uzgodnil mniejsza stawke a ty juz nie masz roboty!

Gość gość
Kasy ktora zarobiles do tej pory tez ci nie odda - trzeba bylo brac dniowki!

Gość gość
Twoj szef jest nieodpowiedzialny i nie mozna na nim polegac, a to jest najgorsza cecha u pracodawcy. I nie ma znaczenia czy wczesniej ciebie poinformowal czy nie. Teraz wywinal taki numer, a w przyszlym miesiacu powie ci z dnia na dzien, ze nie ma zlecen i np. odezwie sie do ciebie za 2 tygodnie. Albo w ogole kasy nie dostaniesz i tyle bedziesz z tego mial. Dobrze ci radze, szukaj sobie innego zajecia. Wykorzysta cie i nic mu nie zrobisz. Nie warto.

Gość gość
jestem rozliczony bo placi mi co tydzien. Oddzownil do mnie ze przeprasza mnie ale musial niby szybceij pojechac. I ze jutro mam byc ale wsczesniej o 7 rano.

Gość gość
Chce wyprobowac nowego! Jak nowy bedzie lepszy od ciebie to jutro o 7 szef znowu bedzie juz 10 km do przodu a ty bez roboty - a jak gorszy to pojedziesz. Szukaj innej roboty bo to cwaniak - typowy "polski przedsiebiorca"

Gość gość
fdds

Gość gość
Mlody to od 2 tyg. przychodzi.Atu dziecko chore i musil zostac a to odstawil go bo nie mial ubran roboczych.i slyszalem ze umawial sie z nim na dzis. A tlumaczyl sie tym jak zadzownil ze jego zona mu kaze jezdzic wczesniej bo bardzo pozno wraca nawet po 18.gorszej wymowki nie slyszalem .Co zona ma do jego roboty.

Gość gość
Nie dociera do ciebie ze znalazl kogos tanszego??? Przeciez mogl cie uprzedzic ze bedziecie wyjezdzac wczesniej - klamie i to strasznie nieudolnie! Nie trac czasu na kafe tylko szukaj innej roboty.

Gość gość
mysle, ze to wymyslona bajeczka. ehhh ta zla synowa.... :D

Gość fdfdfdfdfd
na jutro jestem umowiony na 7.Ze normalnie jade na robote. Mam metlik w glowie po tej rozmowie czy juz dzis szukac roboty nowej czy poczekac do jutra.

Gość gość
Poczekaj do jutra - jak jutro cie oklamie to szukaj innej roboty

Gość gość
Moim zdaniem już nie pracujesz u niego tylko on nie wie jak co to powiedzieć, przykro mi

Gość gość
normalnie powiedziec a nie zwodzic.

Gość gość
Zeby komu powiedzic prosto w twarz trzeba miec honor - twoj szef go nie ma i tyle!

Gość gość
Od samego poczatku dobrze sie dogadywalismy.Czulem ze szuka we mnie kumpla ale ja i tak trzymalem dystans.Typowe relacje szef- pracownik.aOpowiada mi o sobie o swoim zyciu nawet problemam. Ale tylko po co.Ja czulem sie wtedy glupio.

To nie ma znaczenia czy pracujesz u niego, czy nie. Jest złym, nieodpowiedzialnym szefem. Zmarnował Twój czas wczoraj. Ja na jego miejscu wysłałbym smsa, że masz nie przychodzić, ale zapłacę Ci za ten dzień. Z takim szefem nigdy nie wiadomo, czego się spodziewać, zapewne ma też problemy z dotrzymywaniem terminów. Jak mi potencjalny szef robi takie numery, to już u niego nie pracuję.

Gość gość
jesli chodzi o kase to jest slowny.W piatek na koniec dnia placi mi tygodniwowke.

Gość gość
Pogadaj z nim osobiście nie przez SMS i zoaytan wprost czy marnuje twoj czas i masz szukać nowej roboty czy bedzie dotrzymywał słowa. Nie warto pytaj tutaj bo kobiety wszystko widza gorzej niż jest. I obrażają sie łatwiej niż faceci. Powidz ze jeszcze raz wywinie ci taki numer to TY znikasz. Aha, i jesli chce zebys dalej pracował, go ma ci zapłacić za gen stracony dzien. Ostro. Bedzie cie jeszcze potrzebował, jak go ktoś zawiedzie zobaczysz

Ze słowami gość dziś się zgadzam. "Aha, i jesli chce zebys dalej pracował, go ma ci zapłacić za gen stracony dzien." - z tym też.

Gość gość
Nic nie rob,poczekaj do jutro,mysle ze to bedzie decydujacy dzien i wszystko sie okaże. Napisz jutro tutaj ,bo bedziemy ciekawe co wyszlo. Troche dziwne ,skoro ten niwy juz z wami pracuje,a moze jeszcze jakiegos innego pracownika sobie znalazł? Ciekawe co z tego wyjdzie. Ale tez jakby poczekal na Ciebie dzisiaj to moglby wrocic szybciej z roboty bo wiecej mialby rąk do pracy. Zobaczymy.

Gość gość
niewiem czy jest nowy. dzis w pracy.Tylko sam slyszalem jego rozmowe telefoniczna z tym nowym a takze potem sam mi powiedzial ze od poniedzialku bedzie nowy.Powiedzial ze jest potrzebna 3 osoba bo nieraz jest duzo roboty albo ciezka robota.I potrzebny ktos jeszcze do pomocy.A kasa taka sama czyli 140zł dniowki. Tylko wiem ze mlody przez 2 tyg. nie mogl dosc do pracy. Zanim poszedlem do niego do pracy zlozylem papiery do innej pracy.Ale nie ma co czekac az sie odezwa znajde cos na chwile.On uslyszal moja rozmowe bo zadzwonili do mnie z propozycja spotkania. I potem pytał sie o to .Wiec powiedzialem prawde ze dzownili do mnie w sprawie pracy i namawial mnie abym zostal.i zostalem.A teraz zaluje.Bo u niego lekko ze 3000zl dostane a tam zaledwie 1800zł i to mnie podkusilo by zostac jednak u niego.Czyli kasa przewazyla.

Gość gość
rozwalil mi caly dzien.

Gość gość
facet coś kręci.Poczekaj do jutra może sie wyjaśni.

Gość gość
Na bank ma nowych pracownikow! Niby tyle pracy a nie czeka na pracownika tylko odjezdza wczesniej i nawet nie raczy poinformowac? Zwykla swinia!