Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta bezglutenowa jak gotować

Polecane posty

Gość gość

Jestem na diecie bezglutenowej. Od dłuższego czasu bardzo chorowałam i lekarze podejrzewali u mnie różne rzeczy od zapalenia jelita do raka. Po dogłębnych badaniach wyszło ..... uczulenie na gluten. Można powiedzieć ręce mi odpadły bo byłam na skraju wytrzymałości a ty tylko uczulenie. No okej, ale to nie takie łatwe jak się wydaje. Człowiek siedzi w etykietkach sklepowych a te zamienniki nie są takie tanie. czy tylko ja jestem tego zdania, że to jest dość uciążliwe ???.

Gość gość
Kochana ja tez przechodzilam na diete bezglutenowa ale tez od razu sama nie zaczelam gotowac. Najpierw zamawialam pudelka, testowalam rozne cateringi oczywiscie nie wszystkie bylo dobre ale z tych lepszych dan zawsze cos zapamietalam lub sibie skladniki zapisywalam i potem probowalam juz sama odtworzyc dania. Przede wszystkim wymienilam wszystkie produkty na polce z przyprawami i makami. A wszelkie fixy, dania gotowe, maggi, zupki chinskie, kostki rosolowe itd out! W sklepach sa zamienniki glownie na bazie maki kukurydzianek ktora wcale nie jest w moim przypadku lepsza od glutenu. Ja choruje na tarczyce - hashimoto a kukurydza to dla tarczycy zabojstwo :/ wiec nie rozumiem tych produktow bezglutenowych bo okazuje soe ze jest to typ produktow dla waskiej grupy osob.

Polecam stronę celiakia.pl na której znajdziesz wiele porad oraz spis dostępnych w sklepach produktów bezglutenowych. Ja zawsze zaglądam również na dział bezglutenowy w supermarketach. Niektóre produkty można też kupić przez internet, np. niedawno robiłam zakupy bezglutenowych ciast i deserów w sklepie e-oetker.pl/18-bezglutenowe. Polecam kopiec kreta ❤️ i inne ciasta bez glutenu.

Gość Annkakkaaa
A spróbuj gotowej diety, ja zamawiam z wygodnadieta.pl napisz do nich i sprawdź jakie maja dla ciebie propozycje.

Gość gość
Gotowe diety są super bo z doświadczenia wiem, że przygotowywanie posiłków bezglutenowych to jest nie lada problem jak, ktoś nie jest wprawiony. Ja nie ogarniałam tego tematu i wykupiłam catering z firmy Victory Diet z Warszawy. W Victory Diet mają bardzo smaczne dania....i nie dorównują moim "daniom" bezglutenowym,które sama robiłam.