Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kornelia7

CZY MOŻLIWA JEST CIĄŻA?

Polecane posty

Gość kornelia7

Cześć wszystkim. Piszę, ponieważ mam pytanie, na początku przybliżę swoją sytuację. Otóż mam bardzo nieregularny okres (od 18 do 52 dni), jakiś czas temu, powiedzmy +- 2 lata temu pobrałam sobie aplikację na telefon "Mój kalendarzyk" , może wydawać się Wam to śmieszne, ale naprawdę zgadza mi się z nią miesiączka (+- 2/3 różnicy), która wyliczana jest na podstawie średniej długości cyklu. Wszystko dokładnie zapisuję, to właśnie ona wyznacza mi dni płodne oraz niepłodne. Przechodząc do setna sprawy.. ten cykl wg apki powinnam mieć 30-dniowy. Kochałam się z moim narzeczonym w 18dc cyklu, teoretycznie (jeśli się nie mylę) 1/2 dni po owu. Do okresu jeszcze 4 dni.. Stąd moje pytanie czy mogę być w ciąży? Nie mam żadnych dolegliwości, po za strasznym bólem piersi, który nie daje mi spokoju, a moje sutki są bardzo napuchnięte i twarde. Jak myślicie jest możliwość ciąży czy to znak zbliżającej się miesiączki? Mam nadzieję, że napisałam w miarę zrozumiale. Pozdrawiam i czekam na odp ;)

Gość gość
istenie taka mozliwość zrob test, po co sie stesowac

Gość kornelia7
mogę już wykonać test ? czy jednak lepiej poczekać te 4 dni do dnia miesiączki ?

Gość gość
Też używam tej apki i jestem w ciąży. Z mężem nie kochalismy się w dni płodne , ale po nich. Cykle mam tak samo roregulowane jak Ty. Więc tak bardzo możliwe że możesz być w ciazy. Przy takich cyklach kalendarzyk nie zdaje egzaminu. Ja też czekałam na miesiączke bo bardzo bolały mnie piersi a teraz za miesiąc będę rodzic

Gość kornelia7
Oczywiście, wiem, że nie można wierzyć tej aplikacji, mam tego świadomość. Przyznam szczerze, że gdybym była w ciąży bardzo bym się cieszyła.. Nie wytrzymałam i poleciałam po test. Zrobiłam bobo-test o stężeniu 25mlU/ml - wyszedł negatywny.. Więc zapewne nic innego mi nie pozostaje jak czekać na miesiączkę..

Gość gość
E tam, mi pierwszy pozytywny wyszedł w dniu @ ale blady jak cień cienia:-) a cykle regularne.

Gość kornelia7
Czyli jest cień nadziei :) No to cóż.. poczekam jeszcze te 4 dni, jeśli @ nie przyjdzie to będę znów testować :)

Gość gość
Też mam takie nieregularne cykle. Bywało, że miesiączka nie nadchodziła, a mnie męczył ból piersi nawet i trzy tygodnie. Bywało tak przy dłuższym cyklu. Kalendarz nie wyliczy ci nic dokładnie. Ja sama obserwowałam swój cykl, prowadziłam zapiski, a i tak mój cykl robił mi psikusy. Oczywiście też miałam tak, że zastanawiałam się nad ewentualną ciąża. Niestety w ciążę przy takich cyklach zas z lam dopiero po leczeniu.

Gość kornelia7
i myślę, że to jest w samo sedno! Pora wziąć się za siebie, wybrać się do ginekologa i ogarnąć te moje cykle.. Dziękuję za odp :)