Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak bronić się przed szantażem

Polecane posty

Gość gość

Cześć Mieszkam za granicą z rodziną.Niedawno wyrzuciłam z domu męża,który 12 lat znęcał się nade mną psychicznie i fizycznie.on nie daje za wygraną szantażuje mnie,że jeśli go nie przyjmę z powrotem to zniszczy mi życie zawodowe itd.porozsyla do ludzi z mojej firmy jakieś irracjonalne maile.zależy mi na pracy bo to prestizowa firma i jest mi tu dobrze.ten człowiek chce mnie zniszczyć.czy są jakieś sposoby na obronę? Dodam,że zrobi to co mówi bo już były różne akcje.podejrzewam u niego chorobę psychiczną- to widać gołym okiem.czy są sposoby na deportacje takiej osoby ?

Gość gość
Jeśli to zrobi to ośmieszy wyłącznie siebie. Zgłoś sprawę na policję i weź przykład z żony Rafała Piaseckiego. Zmarnuje Ci życie jak pozwolisz mu wrócić.

Gość gość
Nie daj się zastraszyć, a już na pewno nie przyjmuj psychola do domu. Uderzył w Twój najczulszy punkt, w to, co lubisz, w pracę. Nie rób nic dopóki coś się nie wydarzy, bo być może on tylko straszy ciebie. Nie pokazuj, że się tego boisz. Psychopata wykorzysta twój lęk. Wspólczuję sytuacji, sama wiem co to znaczy.