Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezczelny kurier hamsko przywlaszczyl końcówkę, co byście zrobiły?

Polecane posty

Gość gość

często coś zamawiam za pobraniem i wtedy kurier mówi że do zapłaty np 249,2 itp i ja wtedy daje 250 i dziękuję i jest ok ale dziś przyjechał kurier i przywiózł paczkę. do zapłaty było 148,7zl a on sam z siebie mówi 150zl. nic nie powiedziałam bo głupio mi było o 1,3 zwracać uwagę, ale takie mi się to bezczelne wydało. I tak bym mu dała 150zl nie oczekując tej końcówki ale powinien powiedzieć kwotę jaka figurowala na liście przewozowym a nie sam sobie zaokraglac... zwrocilybyscie uwagę?

Gość gość
Zadzwonilabym do jego przelozonego. :)

Gość gość
Napisałabym zażalenie mailowo, wszystkie firmy kurierskie mają taką opcję na swoich stronach. Tam opisałabym sytuacje i co myślę o tym.

Gość gość
Napisałabym zażalenie do firmy (Chamsko,jak co to przez "ch").

Gość gość
Zaluz sprawe w sadzie o przywlaszczenie 1.30zl:):):)

Gość gość
Następnym razem miej gotowe co do grosza np.175,35

Gość gość
Trzeba czytać informacje jaką dostajesz o przesyłce; -przygotuj odliczoną sumę za przesyłkę ,-kurier nie ma obowiązku wydawania reszty, mnie nie zdarzyło się żeby kurier powiedział więcej od ustalonej kwoty do zapłaty. Może powiesz co to za firma takie metody stosuje.

Gość gość
sorry za błąd. ale jak pisałam innym kurierom zawsze te końcówki dawalam bo nie chodzi o to ze chciałam żeby mi wydał a o to ze sam podając cenę sobie zsokraglil. co innego jakby powiedział tyle ile bylo do zapłaty a ja mu daje zaokraglona kwotę i mówię ok, a co innego jak on sobie sam z siebie zaokragla...

Gość gość
Mi tez się zdążylo ze kurier sobie zaokraglil kwotę, bylam mloda i nie zwrocilam uwagi ale teraz napewno bym to zrobila. A jeśli chodzi o wydawanie reszty to w każdym sklepie to kupujący musi mieć wyliczone pieniądze, jeśli kasjer nie ma wydać lub nie chce np z 200 zl wydawać za zapalki 199,80 to nie musi, ma do tego prawo, tak jest zapisane w ustawie

Gość gość
Trzeba było od razu zwrócić uwagę kurierowi, a nie przeżywać po fakcie. W takich sytuacjach trzeba być asertywnym od razu, bo potem jest za późno i człowiek przeżywa taką pierdołę niewspółmiernie do poniesionego uszczerbku :)

Gość gość
Kupujacy za to nie musi czytać ustaw, może po prostu iść do innego sklepu, gdzie obsługa jest lepsza.

Gość gość
ale mi nie chodzi o ta zlorltowke. glupio mi bylo mu o taka kwotę zwrócić uwage gdyby mi podal dokładnie sumę jaka mam zapłacic to dałabym mu 150zl chodzi o fakt :(

Gość gość
Jaka to firma kurierska

Gość gość
masz rację autorko, tu chodzi o zasadę a nie o grosze, nie powinien tak zrobić,napisz co to za kurier niech chociaz tak poniosą "karę"

Gość gość
dpd ale to raczej nie wina firmy jako takiej bo już wiele razy mi przywozili paczki -tylko był inny kurier teraz przyjechał jakiś nowy i tak się zachował

Gość gość
Ja wiem, że nie chodzi o kasę, ale w takiej sytuacji trzeba reagować od razu, bo później są takie efekty, że przeżywasz i patrz ile już czasu straciłaś na to. Jakbyś zwróciła uwagę, to by Ci to nie siedziało na wątrobie. Co do ewentualnych skarg, to oni to mają w poważaniu. Ja mam umowę z firmą kurierską i w sprawie chamskich kurierów, to można interweniować na wszystkich szczeblach, pomaga jak umarlemu kadzidło, dopiero jak się kurier w danym rejonie zmieni..

Gość gość
Najlepeij wyliczona kwota lub płatnośc kartą.