Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Droga po maturze

Polecane posty

Gość gość

Którą drogę obraliście po maturze i czy w ogóle? Jakieś studia czy może coś innego? Każda odpowiedź pomoże mi w moich dylematach..;/

Gość gość
Ja planuję iść od kreatoredukacji na kierunek technik weterynarii. Jest to szkoła policealna u mnie we Wrocławiu, która słynie z praktycznych zajęć i wysokiego poziomu :)

Gość gość
Ja zrobiłam rok przerwy. Później wybrałam studium farmaceutyczne.

Gość gość
Ja myślę ciągle nad studiami ale z dnia na dzień coraz bardziej przekonuje mnie taka droga aby iść do policealnej i od razu do pracy tak aby się jak najszybciej uniezależnić :) Może ktoś napisać więcej o tej kreatoredukacji? Bo ciągle się słyszy w radiu tylko o cosinusach itp.

Gość gość
może warto zastanowić się nad szkołą policealną np: we wrocławiu dobra opinie mają szkoły Plus Edukacja. Robiłam tam groomera. A kolega był na techniku weterynarii.

Gość gość
cosinus to najbardziej przereklamowana szkoła policealna o jakiej kiedykolwiek słyszałam. I większość ludzi już tak uważa. Lepsza taka Kreatoredukacja nawet jeżeli miałaby być tylko w jednym mieście niż sieciówka w stylu cosinusa.

Gość gość
nie mam żadnej pasji. w sumie to zależy mi by jakiekolwiek studia ukończyć , by być wykształconą i potem się nie narobić a bardzo dużo zarobić

Gość gość
skoro tak to faktycznie lepiej iść do policealnej niż na studia. Tutaj ukierunkujesz się w jednej dziedzinie, może założysz własną działalność- to jedyna droga do tego aby potem się nie napracowywać a zarabiać tak aby na ciebie pracowali inni :) idź do Też właśnie stoję na rozdrożu i nie wiem co wybrać ale tak chwalicie tą kreatoredukację, że wygląda naprawdę dobrze ;)

Gość gość
jam tam do cosinusa nic nie mam. może i słychać o niej sporo, ale też sporo osób do niej chodzi skoro jest w tak dużej ilości miast

Gość gość
W Nova CE macie dużo fajnych kierunków :) jestem absolwentką tej szkoły i polecam. Jestem technikiem rachunkowości i właśnie dostałam pracę, na której mega mi zależało!

Gość gość
Ja po maturze poszłam na policealą szkołe zawodową w CE NOVA jestem bardzo zadowolona!!!!!

Gość gość
a jak u Was z opłatami? bo słyszałam że ludzie jakieś duże kary czasem muszą płacić... bo z darmowych to Cosinus, coś jeszcze?

Gość gość
Ja za cosinusa podziekuje ;)... od zeszlego semestru uczeszczam do NOVA w Bydgoszczy parę ulic dalej i sobie chwale ;) wiec jak ktos ma jakis dylemat to juz wiecie co wybrac!

Gość gość
Ja tak samo sie ucze w nova w bydgoszczy i polecam. super ze w centrum miasta bo wszedzie blisko i fajna atmosfera

Gość gość
Ja po maturze z kumplem poszliśmy na wódke .

Gość gość
Na prostytutki moźna pójść

Gość gość
Polecam NOVA CE. solidnie przygotowuja do zawodu - wlasnie zdalem egzamin na technika BHP :)

Gość gość
NOVA CE w Bydgoszczy! Co prawda pilnują frekwencji, ale nauczyciele są naprawdę sympatyczni więc jak się wahacie to juz nie musicie!

Gość Rektor PG
To sa same reklamy tych prywatnych szkol. One sa nic nie warte. To szkoly dla debili, ludzi, ktorzy do niczego sie nie nadaja. Idz na polotechnike, zalatw sobie akademik. Mozesz rownolegle pracowac, uczyc sie i imprezowac i smakowac zycia w akademiku i bycia niezalezny. Zarobisz kase, nauczysz sie zyc, usamodzielnisz sie i na koniec masz wyzsze wyksztalcenie i jestes ukierunkowany, a nie jestes po cosinusie lub uniwerku, czyli mozesz po tym pracowac w McDonaldzie.

Gość gość
Część z nich to na pewno reklama, bo widać to goły okiem. Ale nie kategoryzuj tak ludzi! Nie wszyscy co chodzą do szkół policealnych to tacy ludzie jak o nich piszesz... Ja sama chodzę do takiej szkoły. Trochę z przymusu, ale okazało się że jest całkiem inaczej w przeciwieństwie do tego co mówią właśnie ludzie. Są szkoły lepsze i gorsze i uważam że akurat cosinusa można zaliczyć do tej pierwszej grupy.

Gość gość
Ja poszłam do szkoły medycznej http://stm.edu.pl/szkola-medyczna/ na kierunek technik ortopeda. :) bez problemu udało mi się teraz znaleźć pracę. Ogólnie szkoła dobra i godna polecenia, jestem zadowolona z poziomu.

Gość gość
Zastanawiasz się co po maturze? Zapraszamy do NOVA Szkoła Policealna. Z nami podniesiesz Swoje kwalifikacje i zdobędziesz doświadczenie. Nie czekaj, zapisz się już dziś. Więcej informacji na nova.edu.pl NOVA Centrum Edukacyjne

Gość gość
tak, myślę że robienie sobie przerwy w nauce to nie jest dobry pomysł, później nie chce się już zwykle wracać do nauki. Ja wybrałam roczną szkołę policealną, zawsze jakoś z pożytkiem można ten rok przeczekać, a zwłaszcza że zajęcia są w weekendy i co 2 tygodnie. Nie wiem jak tak sprawa wygląda w cosinusie ale ja jestem zapisana w nova.

Gość eEMIlkAa
Z tego co się orientuję w Cosinusie też sobie jakieś roczne kierunki i bezpłatne :)