Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieuczciwy sprzedawca

Polecane posty

Gość gość

witam. zamówiłam bransoletkę znanej marki na olx. przed zawarciem transakcji dokładnie wypytałam sprzedawcę czy jest to produkt oryginalny i skąd tak niska cena. tłumaczył sie, że chce szybko sprzedać ponieważ żona dostała kilka bransoletek od Niemki u której pracowała a nie mają nikogo komu mogliby je dać w prezencie. W ogłoszeniu jest cena 50 zł, w opisie poinformowano aby się nie targować bo już nie ma z czego..

Gość naiwna123
witam. zamówiłam bransoletkę znanej marki na olx. przed zawarciem transakcji dokładnie wypytałam sprzedawcę czy jest to produkt oryginalny i skąd tak niska cena. tłumaczył sie, że chce szybko sprzedać ponieważ żona dostała kilka bransoletek od Niemki u której pracowała a nie mają nikogo komu mogliby je dać w prezencie. W ogłoszeniu jest cena 50 zł, w opisie poinformowano aby się nie targować bo już nie ma z czego..

Gość gość
Myślałam, że fajnie, w końcu trafiłam na okazję. Umówilismy sie że facet wyśle mi bransoletkę pobraniem. w celu zabezpieczenia podałam mu swój numer telefonu, oddzwonił, upewnił się i wysłał przesyłkę. Kiedy otrzymałam numer nadania i sprawdziłam śledzenie, pokazała się zupełnie inna miejscowość nadania niż była w ogłoszeniu... różnica w lokalizacji to prawie pół Polski... wtedy dopiero pomyślałam sobie, że facet mnie oszukał.. Zaczęłam sprawdzać jak odróżnic podróbę od oryginału, ile kosztują podróby itp. następnie wpisałam w google numer tel. tego sprzedawcy i wyskoczyły mi ogłoszenia na innych portalach.. tyle ze sprzedawał Ray Bany w śmiesznie niskiej cenie.

Gość gość
Napisałam do niego z innego konta na olx aby zapytać o bransoletkę jako inna osoba. Tyle, że sformułowałam w inny sposób pytania sugerując, że wiem że to podróba i pytałam czy chociaż srebrna. Facet tym razem przyznał, że to nie oryginał i w dodatku z metalu. Zachwalał, że super jakośc, nie do odróżnienia od oryginału.. Brak słów Gdybym o tym wiedziała wcześniej nie kupiłabym jej.. w sumie to jeszcze jej nie odebrałam i nie zapłaciłam i w tej sytuacji chyba nie mam takiego obowiązku z racji nieuczciwości sprzedającego. co o tym myślicie?

Gość gość
sorry musiałam temat rozłożyć na częsci bo uznali mi to za spam