Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zrobilam prawko mam tylko 5000zl na samochod

Polecane posty

Gość gość

czy za taka kwote uda mi sie cos w miare sensownego kupic.Kredytu nie chce brac.

Gość gość
Pamiętaj że przy rejestracji 1 samochodu musisz zapłacić 3 tysiące chyba, że ktoś z Twojej rodziny zarejestruje go na siebie.

Gość gość
az tyle kosztuje oc?

Gość gość
jaki podatek od kupna?

Gość gość
Normalny. Jak się kupuje coś powyżej 1000 zł to się płaci podatek. Najlepiej poszukaj samochdu poniżej 1000 zł - wtedy nie zapłacisz podatku.

Gość gość
...Zrobilam prawko mam tylko 5000zl na samochod... x Błąd. Ty masz: 1500zł na ubezpieczenie samochodu około 1000zł na doprowadzenie kupionego złomu do stanu bezpiecznej używalności i na sam samochód zostaje ci 2500zł.

Gość gość
To ile kosztują rejestracja etc? Bo sam podatek to jakiś nieduży procent, ile wyjdzie to zależy od tego jak dużo za auto się zapłaci.

Gość gość
Dlatego musisz szukać auta, które na allegro kosztuje poniżej tysiąca.

Gość gość
5000zł na samo auto.Inne sprawy oc podatek czy co tam jeszcze swoja droga.

Gość gość
Wstrzymać się i nazbierać na lepsze,bo za takie pieniądze to tylko złom do remontu.

Gość gość
zanim uzbieram minie kupe czasu.a ja chce jezdzic. za 3 tyg. mam byc prawko do odebrania. i do tgo czasu juz chcialabym miec auto.

Gość gość
Ale żeby jeździć samochodem za te pieniądze to trzeba sie na samochodach nieźle znać. Znasz sie?

Gość gość
na początek kup sobie jakiegoś taniego golfa :P I zbieraj kasę lepszy samochód mini copera sobie kup super auto

Gość gość
nuacze sie.dlatego szukam takiego co ma tanie czesci, gdzie koszty naprawy nie beda duze.Nie bede odrazu nastawiac sie na to ze ciagle bedzie sie psuł.nie po to robilam prawko zeby tylko sie kurzylo.Za duzo kasy poszlo na to.zeby teraz nie jezdzic. trzeba od czegos zaczac.nowsze auto tez moze sie psuc.

Gość gość
"nowsze auto tez moze sie psuc." I tu jest twoja szansa na nowsze auto. Wystarczy że wmówisz to wszystkim - i wszyscy zaczną kupować starsze auta, bo są tańsze. Tym sposobem nowsze auta nie będą miały popytu i stanieją, a starsze zdrożeją. I w ten sposób za marne grosze kupisz sobie nową bryczkę. Jesteś genialna!!! ;)

Gość gość
gość dziś Posłuchaj idioty, to będziesz miała kłopoty :P. Niemieckie wraki są najdroższe, bo tacy debile jak ten, uważają je za cudowne. Z tego samego powodu, każdy mechanik zdziera więcej od debila ze znaczkiem VW :P. Za te pieniądze poszukaj auta niepopularnego wśród debili np. francuza. Będziesz miała kłopoty z elektryką, ale lepiej mieć nieotwierającą się szybę, niż zajechany silnik. Możesz nawet rozważyć takie śmieszne pojazdy jak TICO, czy Matiz. Ich cena jest niewielka, a czasami zdarzają się egzemplarze z malutkim przebiegiem i w stanie bardzo dobrym. Na pierwszy samochód coś takiego wystarczy.

Gość gość
o to chodzi ze w kazdym samochodzie sie cos psuje. trzeba cos wymienic. Czy akzdego stac na uato za 20 tys. raczej nie.To po co mi prawko jak nie bede jezdzic.

Gość gość
gość dziś Akurat w nowszych autach jest dużo więcej podzespołów do zepsucia, więc myśląc logicznie, będą się one proporcjonalnie częściej psuły.

Gość gość
cos o taki myslalam czym malym matiz tico czy nawet punto.Ogladam nieraz zakup kontrolowany i tam mowia na co zwrocic uwage.

Gość gość
Mój sąsiad ma TICO z przebiegiem... 46 tys :D. Jego karoseria bardziej błyszczy się od nadwozia mojego :(. Jak wyciągnie kopytka, to jego kuzyni, sprzedadzą je pewnie za 2 tys.

Gość gość
Jak chcesz coś bardziej ekskluzywnego to poszukaj RENAULT MEGANE I COUPE. Często kupowano je dla wyglądu i były mało jeżdżone. W serwisie RENAULT możesz też sprawdzić historię takiego auta. Te kupione w Polsce były często serwisowane w autoryzowanych serwisach.

Gość gość
Nie mów! Ludzie kupowali meganki żeby postawić je przed garażem dla "wyglądu"?? Buuuhahahaha ;):)

Gość gość
gość dziś Mówię, co wiem od mechaników. I piszę wyraźnie o RENAULT MEGANE I COUPE. Najpierw doczytaj, a potem kpij.

Gość Michalos
Za 5000 zł niestety możliwości jest niewiele, chociaż pierwszy samochód nie musi być porządny, w końcu mamy się nim uczyć jeździć. Moim zdaniem dobrą opcją dla bardziej doświadczonych kierowcą jest http://www.master1.pl/kontakt/ znajdziecie tam pojazdy tańsze od nowych, ale pewniejsze od modelu z komisu - to dobra alternatywa. Samochody od nich mają udokumentowaną historię serwisową, zazwyczaj pochodzą od pierwszych właścicieli albo są to auta poleasingowe. W ten sposób zyskujemy pojazd dobry jakościowo, ale w przystępnej cenie.