Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

balkon zamiast spaceru

Polecane posty

Gość gość

Czy jeśli 4 miesięczne dziecko zamiast spaceru codziennie siedzi na balkonie w leżaczku, to tak jakby chodziło na spacer? Moja sąsiadka prawie wcale nie wychodzi z wózkiem, tylko przesiaduje z małym na balkonie, mówi że nie chce jej się taskać wózka na 5 piętro. Twierdzi, że jeśli wynosi dziecko na balkon to tak jakby szła na spacer.

Gość gość
A co w tym zlego ? Ja mieszkam w domu z ogrodem i nie chodze na spacery :) Stawiam wozek w ogrodzie i tyle. Dziecko spedza cale dnie na powietrzu.. Nie jest przyzwyczajone do spania " w ruchu " tzn. spi gdy wozek czy kojec jest nieruchomo. Coreczka mojej kolezanki spi tylko wtedy gdy ona spaceruje z wozkiem.. Dziecko spi, a ja mam czas na co innego :)

Gość gość
Nie widzisz różnicy pomiędzy blokiem a ogrodem?

Gość gość
Też wychodzę na balkon z dzieckiem, balkon oczywiście zabezpieczam, mała się bawi i jest ok

Gość gość
Póki dziecko małe to może nie robi mu to różnicy, ale jak zacznie siedzieć no to sobie jakoś tego nie wyobrażam. Zależy też gdzie się mieszka - w mojej okolicy przy takim natężeniu ruchu to raczej c*****y pomysł, lepiej przejsć się do parku. Swoją drogą, ze sąsiadce nie chce się z mieszkania d**y ruszyć?

Gość gość
Jeśli wynosi dziecko na balkon to tak jakby dziecko było na dworze, a nie na spacerze, to chyba logiczne. Nie ma w tym nic złego. Dziecko będąc na balkonie też przyzwyczaja się do zmiennych temperatur, jest na powietrzu, a chyba o to chodzi w tej nagonce na codzienne spacery.

Gość gość
Leniwe balkoniary. O ile niemowlakowi do 5 msc jest może wszystko jedno, o tyle starszemu dziecku zaburzacie rozwój, bo nie może obserwować otoczenia na spacerze tylko widzi blokowy miniaturowy balkon. Żałosne.

Gość gość
14.34 Jej d***, jej sprawa

Gość gość
Zgadzam się z gościem wyżej, choć uważam że dziecko nawet 5- miesięczne też obserwuje i poznaje świat i nie wyobrażam sobie nie pokazywac mu tego wszystkiego, wyłącznie przez niechęć ruszenia d**y na zewnątrz. Poza tym ileż można kisic się w domu???

Gość gość
14.35 Wątek dotyczy dziecka 4 miesięcznego, które w gondoli pewnie mniej widzi niż na balkonie w leżaku

Gość gość
Tzw.werandowanie

Gość gość
Ja tak robię kiedy jest brzydko, albo jestem zmęczona, albo po prostu chcę się czymś zająć. Bywa że wstawiam np. zupę, pranie, biorę książkę, małą w leżaczek i siadamy na balkonie właśnie, mogę w każdej chwili wyjść do toalety, podejść do kuchenki. Biorę ją ze sobą na miasto kiedy muszę coś załatwić, podejść do sklepu, do urzędu, biblioteki czy z kimś się umówiłam, wtedy z kolei celowo zamiast podjeżdżać 2-3 przystanki tramwajem wolę iść na piechotę i małą przy okazji przewietrzyć. Zakładam że chodzi tu o małe niemowę, jeżdżące w gondoli jeszcze. Co innego jeszcze dziecko które wykazuje się jakąś aktywnością, zajmie się czymkolwiek na tym spacerze, choćby leżąc na brzuszku i dłubiąc w ziemi/skubiąc trawę, ale z najmniejszymi takie chodzenie bez celu jest dla mnie po prostu nudne i tyle, sama też nie spacerowałam ot tak, dla samego spaceru, kiedy jeszcze nie miałam dziecka, z pierwszym zrzucałam to na męża, z drugim- brałam na spacer przy okazji wyjścia ze starszym.