Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

silikonowe nanosniki do plastikowych oprawek okularowych

Polecane posty

Gość gość

Czy kupię u optyka? Miał ktoś takie? Czy są widoczne po przyklejaniu na noski okularów plastikowych?

Gość gość
Mnie zle sie nosilo plastikowe oprawki i poszlam do optyka ,ale powiedzieli ze nie przykleja sie silikonowych nanosnikow. Trzeba sie przyzwyczaic.

Gość gość
I co przyzwyczailas się? Ja obawiam się upałów jak zacznie się twarz pocic to na bank będą mi zjeżdżać z nosa. Widziałam na allegro takie silikonowe nanosniki di samodzielnego przyklejania. Sama sobie naklejek tylko chciałabym gdzieś kupić najlepiej u optyka.

Gość gość
No to moze kup u optyka i naklej sama. Ja w końcu sie przyzwyczaiłam do tych plastikowych.

Gość gość
U optyka nie było. Zamówię na allegro. Jestem tylko ciekawa czy taki naklejania nosek jest widoczny. Ma 1 mm grubości.

Gość gość
Sa piankowe i silikonowe.Niby te piankowe do wrazliwych nosów.Tez chyba zamówie,tylko musze przemyslec jakie.

Gość gość
Nie jest to jakieś mega drogie wiec kupię jedne i drugie. Ale wydaje mi się ze te silikonowe są cieńsze i przez to mniej widoczne.

Gość gość
Może jest tu ktoś kto ma takie naklejki na noski? Są widoczne ?

Gość gość
Miałam silikonowe i piankowe (kupowane na allegro). Jedne i drugie poprawiają trzymanie się okularów na nosie. Silikonowe nie są widoczne, jeśli są przezroczyste (przynajmniej moje nie były). Piankowe, które miałam, były grubsze od silikonowych, do tego w kolorze ecru/beżowym, co powodowało, że przy białych oprawkach były mocno widoczne. Silikonowe miały jedną dużą wadę - po max dwóch tygodniach same się odklejały (klej zamieniał się w dość paskudną, płynącą maź i nanośniki "spływały" z oprawki). Być może efekt byłby mniej drastyczny zimną, pewnie potęgowały go upały. Z piankowych zrezygnowałam po kilku dniach, bo brzydko wyglądały, więc nie wiem, czy w ich przypadku też byłby problem z odklejaniem.