Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY MIŁOŚĆ I DOBROĆ BOŻA TO

Polecane posty

Gość gość

właśnie to ciągłe zsyłanie k/u/r/e/s/t/w/a na człowieka? to ciągłe dowalanie, to straszenie piekłem, ten terror psychiczny? ta jego niewzruszoność zimność psychopatyczne wyrachowanie? to ze sie człowiek modli codziennie od 10 lat błaga, żyje dobrze pokornie a on ma cie w d***e? To całe jepane życie pełne cierpień, łez, samotności, porażek itp itd to ma być ta j/e/b/a/n/a MIŁOŚĆ? k***a aż strach pomyśleć co by było gdyby nas nienawidził :o i nie piertolcie mi o wolnej woli, o tym ze to inni ludzie robią zło innym bo hooya prawda, a nawet jesli tak jest to czemu Bóg tak na to patrzy co? cieszy to tego psychola i ma ubaw z cierpiących bo inaczej albo by pomógł albo by chociaż ulżył w cierpieniu i po prostu odebrałby życie, skróciłby te męki... ale po co, przecież fajnie tak dojepywać słabym, fajnie patrzeć jak cierpią i wiją sie w agonii, jak latami cierpią psychicznie i fizycznie...... Jak mam być z takim bogiem w niebie, choć za te słowa tzw. niebo już mi pewnie odfrunęło co? prawda w oczy kole to trzeba ujepać dziada, tak jak ks. Jacek Miedlar który pokazuje patologie kleru biskupów itp to go raz dwa utrącili, no faktycznie kurfa akt miłości i dobroci.... Jak mam byc w takim niebie to wole po prostu zdechnąć i stracic swiadomosc na zawsze, byc takim telewizorem, dopóki jest włączony to działa, w chwili śmierci wyłączamy go i odcinamy dopływ prądu a sam telewizor zakopujemy w trumnie i on już nigdy nie będzie włączony..... był i nie ma.... a z czasem całkiem znikną nawet jego mechaniczne zwłoki rozłożone przez ziemie robactwo itp

Gość gość
no i gdzie są wszystkie świętojepliwe z tego forum? Martyna i cała reszta mądralińskich? tą martynke już wiele razy zagiąłem to jedyne co potrafiła zrobić to spiertolić, bo rzuciłem jej całą prawde kawa na ławe, a ludzie są tylko w hooja robieni i wciska sie nam miłość bożą która nie stnieje, sam Bóg owszem jest bo nie wierze w bzdety profesorków naukowców które sie kupy nie trzymają o powstaniu ziemi itp Jakaś siła nad tym wszystkim na bank jest, ale nie jest to dobra siła, nie jest to siła miłości jak sie nam wmawia.....

Gość akimuszke1212
Bóstwo to dobroć, miłość i jedność. A tutaj to piekło osobowego ja. Bog jest prawem bezoosobowej natury ktora sprawia czym jest i dzieki niej jest wlasnie tym czym jest. A tutaj jest pieklo osobowego ego ktore udziela JA od MY. no coz 😴 twoim przeznaczeniem jest umrzeć dla samego siebie :)

Gość akimuszke1212
Wlasnie tym jest prawo bezosobowej pustki. JEDNOSC KTORA JEST RAJEM I TYYM JEST BIG Nie moze stac sie osobowy zeby ratowac osobowe, jego natura jest immanentna. wieczna. i to jest koszmarne polozenie kogos z ego.. z natura diabla. tak tak bycie osobowym to najwyższy grzech :)

Gość akimuszke1212
umrzecie dla samego siebie i nie bedzie samego siebie! bedzie tylko BÓG! Brahma.. raj, dotrzecie tam kiedys, kiedys :)))

Gość gość
po co nam wogole ziemskie życie? przeciez to i tak wszystko nie ma sensu, zyjemy bo zyjemy, zapieprzamy i tak nic z tego nie ma, a na koncu kazdy zdechnie. Dlaczego kochający Bóg nie wziął nas od razu do raju? do miejsca wolnego od cierpień, zła, nienawiści, do miejsca pełnego szczęścia miłości i spokoju? dlaczego?

Gość gość
uuup

Gość gość
to jak to w końcu jest?