Gość gość Napisano Czerwiec 14, 2017 Może ktoś pomoże mi w odczycie wyniku dziecka. Wynik badania: Badanie wykonano w czuwaniu. Zapis zróżnicowany przestrzennie. Czynność podstawowa w okolicach ciemieniowo potylicznych składa się z nieregularnych fal alfa o częstotliwości do 9,0 Hz i amplitudzie do 90 mV z udziałem młodzieżowych fal wolnych. W okolicach czołowo- centralnych dominuje czynność szybka, niskonapieciowa beta z udziałem serii fal theta wyróżniających się z tła tych okolic. Zapis okresowo z cechami asymetrii i asynchronii w homologicznych okolicach. RZ obecna. HW zwalnia czynność bioelektryczna, poza tym bez wpływu na zapis.FS bez istotnego wpływu na zapis. Orzeczenie: Zapis spoczynkowy okresowo z cechami asymetrii i asynchronii w homologicznych okolicach, bez zmian napadowych. Niewielkiego stopnia zmiany zlokalizowane w okolicach czołowo- centralnych. Obecność w zapisie młodzieżowych fal wolnych. Próby prowokacyjne w normie wiekowej. Dziecko ma 6 lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach