Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek dużo śpi

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny! Moja 3.5 tygodniowa córka od wczoraj ciągle spi. Budzę ja ma karmienie. Pieluchy są mokre. Kupki robi normalnie. Trochę martwi mnie ta senność. Czy wasze dzieci też miały takie etapy? Wiem że noworodek śpi dużo. Ale mam wrażenie że ona przekracza swoje normy.

Gość gość
Mój synek ma 2 miesiace i śpi cały dzień nie raz, to muszę przez sen karmić a w nocy to śpi od pierwszych dni od 21-22 do 3-4 w nocy go nie karmie śpi to śpi widoczne musi

Gość gość
Rozmawialyscie o tym z pediatra?

Gość gość
A przybiera? jak tak to nie ma co sie martwic

Gość gość
Noworodek może spokojnie spać ok. 16-18 godzin na dobę, chociaż słyszałam od pediatry starszej daty że i do 20, nie wiem czy teraz są jakieś inne wytyczne. Jak sobie policzysz czas na karmienie i przewijanie, plus kąpiel, to zobaczysz że mniej więcej ok. 16 właśnie wychodzi. Dzieci z żółtaczką są też zwykle bardziej senne, mało aktywne. Ciesz się i korzystaj na zapas ;) Dokładnie- jeśli chce jeść, przybiera na wasze, robi kupki i siusia, to wszystko ok.

Gość gość
Fajnie masz moj spal w dzien a w nocy plakal

Gość gość
Przed tymi rewolucjamk że snem więcej spała w dzień a była aktywna w nocy. W sumie to dobrze bo karmię np i mleko w nocy jest bardziej kaloryczne. W poniedziałek idziemy na ważenie. Ostatnio przybrała prawie 500g w 10 dni. Zobaczymy tym razem.