Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda Na Drugie

Jak się pozbyc dużego krwiaka z nogi

Polecane posty

Gość Magda Na Drugie

Jutro będzie tydzień jak ćwiczyłam na siłowni i tak niefortunnie uderzyłam nogą w rurę - żelastwo (koło kolana), że najpierw wyszedł mi duży siniak (bolało) a za dzień czy dwa zaczęło zmieniać barwę na filoetowo - czerwoną (i tak jest do dziś). Widać, że podskórnie rozlała się krew. Od dwóch dni 3 X dziennie stosuje żel z arniką, ale niestety chyba wizualnie gorzej to wygląda. Obawiam się. Co z tym mogę jeszcze zrobić ? Czy iść do lekarza ?

Gość gość
Uderzenia sie chlodzi, zeby skurcz naczyn zapobiegl dalszemu wynaczynianiu krwi a od sinego mozna lekko rozgrzewac, zeby szybciej sie wchlonal. Nic nie piszesz o wielkosci tego sinca. Lepiej pokaz to jakiemus chirurgowi, bo uderzylas w okolice stawu kolanowego.

Gość gość
Halo, jest tu ktoś ? Kiedy mi ten okropny krwiak zejdzie ? I czy skóra całkowicie wróci do dawnej barwy ?

Gość gość
do 10:37 Wiem, że uderzenia / stłuczenia się chłodzi. Wiem to i myślałąm o kostkach lodu, kiedy to się stało, ale nie schłodziłam tego miejsca :( Jest to duże - nawet jakby się powiększa czy rozlewa (w najszerszych miejscach to ok. 7 x 9 cm :(( Zaczynam się bać. Mogłam pójść do lekarza. A czy gdybym wcześniej wzięła tabletkę z kwasem acetylosalicylowym to czy zapobiegłoby to zakrzepom ?

Gość gość
do 10: 44 - czy wręcz przeciwnie - bo kwas acetylosal. jeszcze bardziej rozrzedziłby krew i by się rozlało (tzn. czy krwiak by się powiększył) ?

Gość gość
Wzięłam też dziś wit. C. A moze lepiej by zażyć Rutinoscorbin z rutyną - czy to uszczelni naczynia krwionośne (czy to o to chodzi w podskórnych wylewach krwi - krwiakach) ? ?

Gość gość
Halo co tu zrobić aby szybko i skutecznie (bez śladu) się tego krwiako - siniaka pozbyć ? ?

Gość gość
Jak to zwykły siniak to możesz spróbować stosować maść na siniaki. Ja miałam poważny obrzęk i krwiak nie chciał z nogi zniknąć dopiero terapia ultradźwiękami w krakowskim RehaPro pomogła i znacznie zmniejszyła obrzęk.