Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupujący chce wysłać swojego kuriera po odbiór przesyłki. Czy któraś z Was się z

Polecane posty

Gość gość

tym spotkała? śmierdzi na kilometr czy to normalne teraz? co to ma na celu?

Gość gość
co to znaczy swojego kuriera? Kiedy ma być zapłata?

Gość gość
Tak, zdarzyło mi się raz cos takiego. Też mialam obawy, ale rzeczywiście zapukał kurier do drzwi i odebrał przesyłkę.

Gość gość
A nie jest tak czasem, że ktoś sobie załatwia kuriera do ciebie czyli ty tak naprawdę nadajesz paczkę, ale kupujący opłaca to sobie przez internet. Ale ja bym się zgodziła tylko po zapłacie z góry

Gość gość
Mam w opcjach tylko paczkę pocztową i klient zaproponował ze wyśle swojego kuriera czym zostałam trochę zbita z tropu bo nigdy sie z tym nie spotkalam. Zapłata przed niby, ale co jeśli przyjdzie kurier ze stwierdzeniem ze przelew poszedł tylko ja go jeszcze nie mam a on mi machnie jakims podrobionym swistkiem (bo czy to faktyczny kurier a nie kolega to też niewiadomo). Albo opcja ze zaplacone ja wydam paczke a potem bedzie ze nie dotarla i mam zwracac kase. Jestem sceptyczna ale może niepotrzebnie.

Gość gość
Przelew teraz dochodzi w ciągu max 2 dni. Karta kredytowa automatycznie. Godzisz się na jego kuriera kiedy będziesz miała kasę na koncie lub płatność przy odbiorze, czyli kurier ci płaci.

Gość gość
Umów się, że jak jest u ciebie kasa to może być kurier. Na żadne potwierdzenia się nie zgadzają, najpierw kasa, potem wysyłka

Gość gość
Nie rozumiem Twojego problemu. Jak kupuję coś przez Internet na firmę to zawsze podsyłam swojego kuriera. Tzn mam umowę z firmą kurierską i mam lepsze warunki niż jakieś 15 albo 20 zł za paczkę, które oferują sprzedający. Opłacam towar i zamawiam własny odbiór, a sprzedającemu wysyłam list przewozowy na paczkę. Może ten twój kupujący ma działalność i współpracuje z firmą kurierską. Niech zapłaci z góry, a reszta Cię nie obchodzi. Nie ma takiej opcji, żeby kurier Ci pokazywał jakieś kwiatki odnośnie wpłaty...

Gość gość
To jest normalne. Jak ktoś ma umowę z firmą kurierską, to się bardziej opłaca i tyle. A co do pieniędzy, to chyba możesz zastrzec, że płatne z góry, co za problem.

Gość gość
Dokładnie, ktoś po prostu chce oszczędzić, firmy mają nieraz naprawdę atrakcyjne ceny u kurierów- nie musi to być jego prywatna firma. Mówiąc o "swoim kurierze" klient ma na myśli dostawcę z którym ma podpisaną umowę, a nie jakąś prywatną, znajomą osobę. Albo śpieszy się i chce mieć paczkę pilnie. Dla ciebie to też wygodniejsze, nie chodzisz na pocztę z przesyłką. Skąd pomysł że kurier będzie ci pokazywał jakiekolwiek świstki? Kurier ma w nosie rozliczenia pomiędzy tobą a kupującym, i jeżeli paczka jest przedpłacona, nie robi nic poza odebraniem i przekazaniem, nie wnika w to kto i w jakiej formie zapłacił. Paczkę dajesz kiedy masz pieniądze na koncie, jeżeli kupującemy się śpieszy może zrobić przelew ekspresowy.

Gość tamarrra
Nie śmierdzi niczym, to normalne. Jak ma płacić ci 20 zł a są kurierzy którzy przesyłkę dostarczają za dychę to logiczne że woli swój sposób ;)

Gość gość
Ok. Dziękuję Wam za rozwianie wątpliwości.

Ja kiedyś oddałam za darmo na olx 2 kartony butów po moich synach od rozmiaru.24 do 33. kobieta z drugiego końca Polski wysłała kuriera za którego zapłaciła 45 zł i kurier ode mnie odebrał 2 wielkie pudła.

Gość gość
@tamarra nie ma ludzi dostarczających paczkę za dychę :D szukałam!

Gość gość
Kurier kosztuje 40-50 zł

Gość surykatka8989
coo? poszaleliście chyba :D w sendego zamówienie kuriera to koszt 8 złotych z kawałkiem :D i dostarcza to nie firma krzak tylko inpost albo dhl, w zależności co sobie tam ktoś wybierze. i nie podpisuje się żadnych umów - żeby była jasność.

Gość gupak
Warto wtedy z zaufanym kurierem współpracować. Możesz wybrać sama np dpd, tutaj masz ich specyfikację pracy https://www.szybkikurier.eu/kurier-dpd , oczywiście do wyboru jest wielu kurierów w Polsce, np kurier Geis. Mam nadzieję, że choć troszkę Ci pomogłam :)