Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowanamama

Upadek niemowlaka

Polecane posty

Gość spanikowanamama

Czesc moja córka 10 miesieczna upadla dzis z rana z wersalki, nie widzialm sama upadku tylko jak juz lezala na podlodze w pozycji czworaka , ogolnie nie wyglada by cos jej bylo ma lekko zarozowiona plamke na czole i nic wiecej. Jak upadla wiadomo plakala ale tylko z minute i to nie za mocno ale zwymiotowala . Chcialam isc do lekarza ale tesciowa kazala mi sie uspokoic. Przez 2,5 h zachowywala sie juz normalnie nie dawalam jej zasnac a teraz poszla spac bo byla zmeczona. Dodam ze spadla na dywan a wersalka ma 25 cm wysokosci

Gość gość
na 99% nic jej nie będzie, to dobrze, ze nie wymiotowała zbyt mocno, ale dla pewności zadzwoń do waszego lekarza rodzinnego i zapytaj co zrobić... pocieszę cię, że ja kiedyś wyczytałam w anglojęzycznej literaturze, ze aby coś się stało to upadek musiałby być z wysokości 2 razy większej niż wzrost dziecka, np jeśli twoja córka ma 70 cm wzrostu to musiałaby spaść z ok 140 cm aby sobie coś zrobić.... a teściowa każe ci nie panikować ale jakby coś się stało to do ciebie by się pruła także nią się w ogóle nie sugeruj

Gość gość
moja teściowa tak się zajmowała mężem że jak miał 6 mcy to spadł jej ze stołu i złamał obojczyk :/ też wciskała kity, ze starszy brat (3-latek) go zepchnął z tapczanu, ale jak spytałam o to lekarza to sią śmiał że upadek z 30 cm nie skutkowałby złamaniem :)

Gość gośćspanikowanamama
Bardzo sie o nia boję niby wysokosc byla nie wielka ale jednak zwymiotowala i to mnie najbardziej stresuje. Tez tesciowa mowila ze wstrząs mózgu najczesciej dzieci dostaja jak upadna na tył głowy a, przod czoło mniej bo jednak czoło to najmocniejsza kość

Gość gość
Moze zwymiotowala bo sie wystraszyla.U mojej corki czesto sie tak zdarza.

Gość gość
zwymitowała bo spadła na brzuch i ucisnął się żołądek a to co w nim było to wyszło, przecież to logiczne!

Gość gość
Również myślę ze na 99% nic się nie stało.

Gość gość
Swojego rozumu nie masz, potem powiesz a bo teściowa powiedziała...

Gość gość
No denerwuj się nic nie będzie dzidziusiowi. Bądź spokojna. Mi też dziecko takie małe upadło z 30cm wys popłakało trochę ale nic się nie stało.