Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktore mleko dla niemowlaka wg was najlepsze i najzdrowsze?

Polecane posty

Gość gość

Bebilon ,bebiko ,nan Czy inne? Nan chyba jest najtansze bo w szpitalach je podaja czesto na noworodkowym

Gość gość
Ja podałam nan, bo takie w szpitalu, ale w domu kupuje tylko to złote, hipoalergiczne, Puszka 400 g - 40 zł. Jest tez ta opcja srebrna, tp jest tańsze, ale nie jest hipoalergiczne. Ogólnie trudno mi odpowiedzieć, Bo tylko tym karmie i nie mam porównania

Gość gość
ja tez daje mleko nan, w szpitalu corka tez takie dostawala, probowalismy tez bebiko, za bardzo sie pieni i jest bardziej slodkie, mielismy tez hippa, to byla kupka po kazdym karmieniu i wrocilismy do nana, corke tez bolal brzuszek czasami w pierwszych dwoch miesiacach, daje dodatkowo probiotyk do mleka i jest w brzuszkiem juz dobrze, takze zostalismy na mleku nan, pytalam tez polozna o mleko to mi powiedziala ze nan jest lepsze od hippa, ale wiadomo ze mleko dobiera sie indywidualnie dla dziecka

Gość gość
"Nan chyba jest najtansze bo w szpitalach je podaja czesto na noworodkowym" nie wiem czy jest najtansze, w szpitalu w ktorym rodzialm bylo tez podawane mleko enfamil i humana oraz nan

Gość gość
Szpitale dostają mleka na innych zasadach, niz Ty kupujesz w sklepie, wiec Nie ma co zakładać, ze jest tanie - zresTa ja tym karmie i juz pisałam, ze wariant hipoalergiczny nań nie jest tani. Dziewczyna wyżej pisze, ze było i naN i enfamil- to sa droższe mleka. Humana Tansze.

Gość gość
Czasem pierwsze podane od razu odpowieada, czasem trzeba popróbować. Jesli chodzi o ceny, przejdz sie po sklepach i zobacz co i jak. Nie zawsze jest tak, ze to najdroższe bedzie dla dziecka naklepsze. To znowu pisze ja - ta od Nan hipoalergicznego - teraz będę porównywać składy i przechodząc na 2 moze zmienię mleko, bo jesli skład podobny, a cena dwa razy niższa To po co przepłacać?

Gość gość
Te z cycka

Gość gość
Mleko matki

Gość gość
Najlepsze to te, które dobrze toleruje dziecko. Co ci po bebilonie za 50zł jak dziecko nie potrafi zrobić kupy przez 5dni?

Gość gość
Humanna tanie mleko???

Gość gość
Humana jest z tych tańszych - jakies 20 zł za puszkę 400 g.

Gość gość
Najlepsze to jak se zrobisz sama. Instrukcje sa w necie i na youtube

Gość gość
trzeba patrzeć ile kosztuje za kg. I Humana jest droga, drożej wychodzi tylko enfamil

Gość gość
Krowie

Gość gość
Ja bebilon a jak bylam w szpitalu to nigdy nie mieli tego mleka. Kazali oddawac to mleko zabierali do siebie zeby sami je robili

Gość gość
Nan to jedno z droższych mlek. Najdroższy chyba enfamil, potem Bebilon, potem Nan, a potem humana, Bebiko, gerber, babydream. Tak u nas jest. Ja podawałam trzy pierwsze i dzieci najlepiej tolerowały nan.

Gość gość
Wszystkie sztuczne mleka to najgorszy syf żywieniowy gwarantujący w przyszłości zachorowalność na choroby społeczne, oraz niski poziom IQ. Ale karmcie tym swoje dzieci, selekcja musi być. Oraz ktoś musi być robolem.

Gość gość
To ja pisałam dziś o 12:16, wiem co mówię bo sama byłam karmiona sztucznym mlekiem.

Gość gość
A nie możecie spróbować robić same z bio mleka, serwatki własnej roboty i dobrej jakości suplementów typu acerola, tran, olej kokosowy, płatki drożdżowe, wysokiej jakości probiotyk itd? Wtedy macie pewność co tak naprawdę dajecie i co jest w tym mleku. Może stać w lodówce do 24 h, więc robi się świeżą porcję raz na 2 dni.