Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Budyń

Ograniczenia w zwiazku

Polecane posty

Gość Budyń

Hejka Mam 20 lat i jestem w zwiazku ze swoim facetem od ponad dwoch lat. Wszystko fajnie, pieknie ale moj luby ma niefajne poglądy. Wiec chodzi o to: mam zamiar wyjechac tylko z przyjaciolka nad morze na, uwaga, 4 dni. Moj ukochany twierdzi, ze nie powinnam nigdzie wyjezdzac sama, bez niego, ze to lamanie jakichs zasad. Mowi ze na za duzo mi pozwala i nie daje mi ograniczen. Twierdzi ze rodzina jest najwazniejsza a nie zabawa. No kurcze, 4 dni nad morzem a nie dyskoteki co tydzien. Robie cos zlego? Łamię jakies zasady?

Gość gość
Nic nie łamiesz, jesteś w związku, a nie więzieniu. Może twój luby jest zazdrosny? Niestety zaufanie to podstawa związku, Porozmawiaj w czym widzi tak naprawdę problem. Masz dopiero 20lat, nie macie dzieci, więc co masz siedzieć tylko w domu? Naprawdę nie rozumiem. Ja mam 25 lat i mój chłopak wyjeżdża z kolegami czasem, a ja z koleżankami i żadne z nas nie robi problemu.

Gość Spartacus
Bardzo dobrze. Jeśli Jesteście razem i to powinniście razem wyjeżdżać. Masz prawo do wyjazdów ale jednak musisz szanować też zdanie drugiej osoby. Już nie Jesteś sama by robić co tylko chcesz.

Gość gość
Twój mężczyzna po prostu martwi się o Ciebie niezależnie od tego gdzie i na ile byś wyjechała. Nie traktuj tego jako "wiązanie na smyczy" tylko spróbuj zrozumieć jego obawy. Złamanie zasad? Może po prostu poczuł się dotknięty, że nie może spędzić tych paru dni z Tobą i wie, że będzie się o Ciebie martwił. Spróbuj na spokojnie można z nim na ten temat porozmawiać, wysłuchaj co go boli i może zaproponuj mu wspólny wyjazd. Może nie będziesz miała wtedy tyle "luzu" ale będziesz miała pewność że w ten sposób nie zaburzysz waszych relacji.

Gość gość
Martwi sie... hahahahaha, ze straci kontrole.