Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lęk przed macierzyństwem

Polecane posty

Gość gość

Witam. Za tydzień mam termin porodu, razem z mężem jesteśmy po 30stce, 7 lat po ślubie. Niedługo urodzi się nasza wyczekiwana córeczka, a mną targaja dziwne lęki, sprzeczne emocje.. Jednego dnia się cieszę, nie mogę sie doczekać, siedzę w przygotowanym różowym pokoiku, wyobrazam sobie jak mala spi w lozeczku i jestem spokojna. . Następnego dnia jednak ogarnia mnie paniczny strach, że sobie nie poradzę, że nie będę miała siły całe dnie zajmować się dzieckiem (mój mąż niestety będzie nieobecny przez dwa pierwsze miesiace), że nie jestem jeszcze gotowa, że będę zła matką.. i tak na zmiane, istny rollercoaster.. nie wiem co się ze mną dzieje:(?

Gość gość
To ją zostaw w szpitalu. Tam sie znajdzie osoba, która nie bedzie złą matką

Gość gość
Ja też niedługo będę rodzic i z jednej strony się cieszę i chciałabym żeby mała sie urodzila a z drugiej myślę że nie będę na nic miała czasu ze sobie nie poradzę albo ze będę się nią źle zajmować ... to chyba normalne takie wątpliwości

Gość gość
Gość z 22.30 - takie rady to sobie wsadź w zad. Proszę o opinię Mamy, które też miały takie huśtawki nastrojów? Czy po porodzie od razu przeszło? Od razu wiedzialyscie instynktownie jak zająć się maleństwem? Czy ten strach się utrzymywal jeszcze po porodzie? Boję się że coś zrobię źle:(..

Gość gość
gość dziś a ty w swoje schizy :o

Gość gość
Gość 22.39-po to jest forum żeby pytać i otrzymywać odpowiedzi NA TEMAT. Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to zamilcz.

Gość gość
to sobie pytaj PRYWATNIE psychiatry skoro PUBLICZNE forum cie wkurza.

Gość gość
Też mam termin porodu i jednego dnia chodzę cała w euforii, a drugiego smutna, martwię się jak Bedzie. Przy pierwszym dziecku też tak miałam. To chyba normalne.

Gość gość
Gość 22.56 - a po porodzie od razu wiedziałs co robić? Wątpliwości minęły?

Gość gość
Nie od razu. Miałam dni gorsze i lepsze. Zresztą całe macierzyństwo jest takie. Ciągle wątpliwości. Natomiast każda mama świetnie sobie radzi z wszystkim. Kiedy spojrze wstecz to myślę sobie-kurczę, a jednak ogarnęłam wszystko. Teraz też tak będzie, ale chyba my matki lubimy się czasami umartwiac. ;)

Gość gość
Nie przejdzie. Od teraz bedziesz miec rollercoaster przez najblizsze 18 lat. Sam miód.

Gość gość
Nie martwcie się kobietki...to typowe dla kobiet...urodziłam dwuch chłopców i za każdym razem było tak samo...szczęście strach itd...dacie radę

Gość gość
Ja nie mialam. Bylam skoncentrowana na tym,żeby przygotować dom i urodzić. Tyle glupszych daje radę ...