Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to poród?

Polecane posty

Gość gość

Mam skurcze co 4-8 minut bolesne. Myslicie że to juz ból zaczął się od 5 rano.

Gość gość
8 h minęło i się zastanawiasz? tzn. że jeszcze daleka droga przed tobą, skoro po 8 h skurcze są takie same i w sumie nic się nie dzieje....

Gość Jedynaczka4
Gdybyś miała tak częste bóle nie siedziała byś na forum.

Gość gość
Pewnie to skurcze przepowiadające, ja je miałam przez cała dobę przed porodem. To jeszcze nie to ale już blisko

Gość gość
Rano nie liczylam ile jest przerwy pomiedzy skurczami. Zaczelam liczyc od 11:45. I trwają co 4, 6 i 8 minut. Ból się nasila a piszę tu bo nie mam kogo zapytac.

Gość gość
Tak, to juz. jeszcze przed wodami u mnie przyszły skurcze parte, zaraz potem pękł pęcherz płodowy. Będziesz wiedziała co i jak-wierz mi. Jak odejdą wody to od razu do szpitala

Gość gość
Czyli czekac az sie rozwinie dalej? Czy jak np skurcze będą tylko co 5 min?

Gość gość
Możesz też podjechać na ip sprawdzić ktg Ci zrobią i zbadają. Ja miałam podobnie i pojechałam do szpitala i miałam już 6 cm rozwarcia a wody dopiero mi przebijali bo same nie odeszły.

Gość gość
no ale przecież skurcze porodowe są bolesne... Jakbyś miała mieć takie skurcze, które są na poziomie rozwarcia 5-6 cm, to byś błagała o znieczulenie a nie siedziała na forum i sobie dyskutowała :O Według mnie do porodu daleko. Może coś się rozkręca, a może nie. Możesz sobie podjechać do szpitala, niech cę zbadają. Ale na cuda nie licz. I na 6 cm też nie licz. Co wy jej ty za głupoty wciskacie :O

Gość gość
Na dobrą sprawę to wszystko może się jeszcze uspokoić i dopiero np za 3dni zacznie się poród. Zawsze możesz jechać na ktg do szpitala żeby być spokojniejsza.

Gość gość
No jakoś nie błagałam o znieczulenie. Bolało ale nie tak że się z bólu zwijałam. Ból się powoli zwiększa. Jeśli boli i są częstsze skurcze to jedź i zobacz napewno sprawdzą.

Gość gość
I żadnych głupot jej nie wciskam tylko mówię jak było u mnie.

Gość gość
Ta madralinska od wpisu, ze taki ból nie do zniesienia i sie błaga o znieczulenie - weź nie p*****l niemoto. Ja, jak pani wyżej, jakos znosiłam ten ból, cała noc w domu, a rano urodziłam. Parte to juz ulga, a moze taka adrenalina, nie pamietam żadnego bólu z łóżka porodowego.

Gość gość
I dodam jeszcze więcej-pojechałam do szpitala nad ranem, bo pierwszy poród, miałam 4 cm rozwarcia i odesłali mnie do domu, bo brak łóżek na patologii:O a pare godzin pózniej juz miałam syna na piersi.. Także niestety gubi rutyna, te wszystkie mądrale, ktora uważają, ze pierwszy poród na pewno potrwa kilkadziesiąt godzin:/// i ty tez taka jesteś, mam nadzieje, ze nie jesteś położna, bo byłabyś jedna. Tych najwredniejszych:/

Gość gość
Podobno pod vieplym prysznicem skurcze przepowiadajace zmniejszaja sie. Ja czekam na porod i sie potwornie boje.