Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cozrobisznicniezrobisz

Czy to może być grzybica pochwy?

Polecane posty

Witajcie. Od paru dobrych miesięcy obserwuje u siebie dosyć obfite upławy, co staje się uporczywe.. są to takie jakby grudki, koloru od białego do żółtawego. Czasem potrafi to okropnie capić , czego się wstydzę np. przed swoim chłopakiem, a szczególny dyskomfort odczuwam właśnie teraz, latem. Zaczęło się od swędzenia i podrażnień i boję się, że to jakaś infekcja lub co gorsze grzybica, o której ostatnio sporo czytałam na forach, bo w sumie tylko to pasuje mi do objawów. Kupiłam Clotrimazol i po dwóch nasmarowaniach wyskoczyły mi krostki i strasznie boli mnie łechtaczka. Niedługo wybieram się do lekarza, ale chciałam się tym podzielić z wami tutaj, i może czegoś ciekawego dowiedzieć. Czy któraś z was miała podobny problem?

Gość AlizeBa
najlepiej w przypadku takich podejrzeń pójść na badania. W Poznaniu jest świetne centrum alergologii i wenerologii Art Clinic. Sama tam kiedyś byłam na badaniach mikologicznych, właśnie takich na grzybicę i udało się wszystko wyleczyć:)

Prawdopodobnie jest to grzybica, ktora bardzo czesto przydarza sie kobietom. Nie ma sie czego wstydzic, idz do lekarza, przepisze globulki lub masc dopochwowa i szybko minie, Clotrimazolum nie leczy grzybicy tylko lagodzi objawy , tak samo inne leki bez recepty typu iladian, wiec do lekarza.

Gość gość
najpewniejsza diagnozę postawi ginekolog - lepiej nie ignorować takich rzeczy, aby nie doszło do powikłań. zajrzyj sobie też na http://www.kobiecesprawy24.pl/ tam znajdziesz sporo informacji jeśli chodzi o leczenie infekcji intymnych i odpowiednie preparaty.