Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego licencjat i magisterka uzupelniajaca traktowane sa jako 2 fakultety?

Polecane posty

Gość gość

Wkurza mnie,ze ja mam magistra i 5 lat go robilam a koleżanki maja jakieś licencjaty byle gdzie robione a potem poszły na uzupełniające magistry na ujocie i chwała się ze maja dwa kierunki bo licencjat z czego innego a dwuletni magister z czegoś lepszego i na UJ. Dokuczaja mi,ze ja mam tylko jeden kierunek i ze moglam zrobić tak jak one na lajcie. Kuzynka oprocz tego ma podyplomowke roczna i chwali się ze ma trzy fakultety. Kiedys fakultet to znaczylo 'ze piec lat się studiowało jeden kierunek,a teraz w przedszkolu u mej córki każda pani nauczycielka ma wypisane,ze konczyla po piec różnych kierunków studiow Na fejsie sasiadka chwali sie ze jest magistrem po UW a przeciez licencjat robila w nieznanej szkolce na zadupiu.wystarczy dorobic w dwa lata na UW i UJ magistra'bo kazdego przyjmuja i sie paniska robia,a ledwo zdania sklecaja Na fejsie

Gość gość
Na fejsie potem pisza żeby wszyscy widzieli że konczyly UJ lub UW.

Gość gość
a to aż takie ważne? ps. Dawno musiałaś kończyć studia, bo praktycznie nigdzie teraz nie ma jednolitych magisterkich. Jako ciekawostkę napiszę, ze mam 2 fakultety. Inż.+m.uz. na polibudzie a i tak zrobiłam drugi fakultet na prywatnej uczelni i w tym drugim zawodzie pracuję i zarabiam dużo lepszą kasę plus robię to co lubię. A i fejsa nie mam.

Gość gość
Autorko, nie masz większych problemów tylko przejmować się, co kto pisze na fejsbuku? A jeżeli tak bardzo cie to boli, to chwal się, że ty masz porządne studia, na których sie kiedyś uczyło, a teraz wystarczy zapłacić. Ale to taka przepychanka na poziomie przedszkola. Mam skończone studia podyplomowe w SGH czyli prestiżowej uczelni, ale w życiu nie nazwałabym tego drugim czy trzecim fakultetem. Przypominam sobie o nich tylko w ankietach, kiedy trzeba zaznaczyć wykształcenie i jest pozycja studia podyplomowe/doktorat. Oczywiście osoba z doktoratem też mogłaby poczuć się oburzona, ale myślę, że większość ludzi nie przywiązuje do takich rzeczy wagi.