Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

facet po 30 stce z kucykiem to jakies dziwne zjawisko i rzadkie...nie uwazacie?

Polecane posty

Gość gość

u mnie na wsi jak ktos widzi faceta z kucykiem to od razu smiechawa i gadanie ze to dziwolag jakiś jest. teraz króluja u mezczyzn fryzury postawione ładnie i wyżelowane.. ja nie rozumiem jak facet ktory nie jest nastolatkiem i ma swoje lata moze nosić kucyk,a wy?

Gość gość
a stara rura po 30 z koczkiem na wielkiej glowie?

Gość gość
Wiesniaki juz tak maja!

Gość gość
bo to taka bylejakość i zaniedbanie, smutna tęsknota za tymi włosami, które wypadają- biedacy myslą ze jak z tyłu będzie miał kucyk, to to uzupełni braki na zakolach

Gość gość
Nie wiem czy to prowokacja czy autorka faktycznie jest taka ograniczona, ale odpowiem. Mnie w ogóle nie podobają się faceci z za długimi i za krótkimi włosami bez względu na wiek. Ale żebym miała się z nich wyśmiewać? Weterynarz, do którego chodzę ma wygolone włosy, tylko zostawione u góry i splecione w warkoczyk. Do tego ma całe ręce w tatuażach. Autorka pewnie na jego widok uciekłaby z gabinetu.

Gość gość
no popatrz ,a jakos jak david beckham ma teraz kucyka i dlugie wlosy to sikaja kobiety na jego widok..dziwne ,co?

Gość gość
no popatrz ,a jakos jak david beckham ma teraz kucyka i dlugie wlosy to sikaja kobiety na jego widok..dziwne ,co? bo becham ma włosy własne- a nie z przodu łyso z tyłu mysi ogonek, poza tym po jego ciele widać ze wysportowany, bez grama zbędnego tłuszczu, po twarzy widać ze zadbany (mi sie nie podoba, ale widać zadbanie które daje kasa, duza kasa, na szampon wydaje więcej rocznie niz ty zarobisz przez kilka miesięcy), ma wszystkie zęby i ma ciuchy po których od razu widać ze to bogacz). No i ma ten luz i pewność siebie która sie podoba. Wtedy nawet takie włosy nie zaszkodzą- co innego u misia pysia z jakiejś Łomży, czy Starachowic- kiepska cera, kiepskie zęby, zakola, nijakie ciało i tanie ciuchy

Gość gość
Nie porównuj Beckhama do jakiegoś zapyziałego Polaka z flakiem zamiast brzucha i gębą jak niewypał. Ja (z doświadczenia, z niczego więcej) mam spostrzeżenie takie, że ci z długimi włosami to wieczne dzieciaki, lekko i beztrosko podchodzący do życia. A czy to źle czy dobrze - nie mnie oceniać, nie moja sprawa.

sadze ze to ze ktos nosi kucyk na głowie to jego sprawa może dobrze się tak czuje.. lepiej żeby był łysy? każdego jest to sprawa indywidualna . tyle ile ludzi tyle fryzur na głowie . a co a jak jakaś dziewczyna będzie miała tęcze na głowie ją też wyśmiejesz?

Gość gość
Sorry ale autorka nie pisala ze faceta łysieje czy ma zakola. Tylko ze ma kucyk.i dla niej to podobno śmieszne bo skończył 30 lat. Śmieszna to jest ona ,bo co ma kucyk do człowieka.

Gość gość
Sorry ale autorka nie pisala ze faceta łysieje czy ma zakola. Tylko ze ma kucyk.i dla niej to podobno śmieszne bo skończył 30 lat. Śmieszna to jest ona ,bo co ma kucyk do człowieka. bo przeciętny facet po 30 -ce ma już powazne ubytki owłosienia, a kucyk u wiekszosci to przejaw zaniedbania i lenistwa. I kto nosi takie kucyki- no nie ktoś kto w pracy musi wygladac profesjonalnie, a po 30-ce wypada mieć już powazna pracę, a nie siębujać jak nastolatek -takie fryzury ewentualnie moga pasować artystom, ludziom którzy maja własną firmę w nieco luźniejszej branzy, no może sportowcom...ale zwykle takie włosy nosza zaniedbani robole, którym nie che siekudłów umyć i wydać 10 zł na fryzjera, a zdaje im sie ze jeszcze sa młodymi seksownymi amantami. Rzadko trafia sie facet, który ma naprawdę piekne i zadbane włosy- wtedy moga być i kucyki, bo jakość tego włosa poznwala na lekka nonszalancję w wygladzie.

Gość gość
o masakra co ja czytam mam kolege lekarza i ma dlugie wlosy do ramion,czesto nosi kucyka.jest mega ciachem...podobny do salliego z dr quinn....wszystkie kobiety za nim szaleją poprostu i te dlugie wlosy dodają mu seksapilu.

Gość gość
Mój przeciętny po 30, bo ma 37 lat jakos nie łysieje. Ani jego tata po 60, ani mój tata. Wiec nie wszyscy przeciętnie łysieją . Autorka NIE napisała, ze facet łysieje, a wy jak zwykle robicie domysły i własne opowieśc***iszecie

Gość gość
mam w pracy faceta-poważny, po 50tce, przedstawiciel oddelegowany do polskiego oddziału z centrali firmy. Pracuje w biurze (w zasadzie nim zarzadza)-no ale to tak odnośnie roboli- i wyobraź sobie autorko ze facet ma kucyk... do tego wcale nie ma zakoli, szczerze to mu zazdroszczę bo ma piękne włosy, gęste i widać ze mocne i zdrowe. kolejny przykład mój kuzyn, sędzia sądu rejonowego w wydziale karnym, jego ojciec sędzia w sądzie okręgowym. I wyobraź sobie, że mój kuzyn ma już dobrze po 30tce, ma żonę i 3 dzieci i też nosi kucyk. I to nie mysi ogonek bo ma grube i gęste włosy za łopatki... kolejny przykład przeczacy waszym chorym teoriami, to dziadek mojego meza-on co prawda kucyka nie nosił, ale w wieku-UWAGA-83 lat miał piękne gęste włosy o takiej średniej długości-powiedzmy z 5 cm. miał siwa ale gęsta czupryne. więc nie piszcie ze każdy facet po 30tce ma zakola. mój maz ma 40lat i jakoś zakola mu się nie robią...

Gość gość
moj mąż ma 38 lat i nosi kucyk :) ma fajne gęste blond włosy uwielbiam go :D a wam wszystkim polecam maść na bóldooooy :D

Gość gość
Mój przeciętny po 30, bo ma 37 lat jakos nie łysieje. Ani jego tata po 60, ani mój tata. Wiec nie wszyscy przeciętnie łysieją . facet który nie łysieje ma mniej hormonów męskich, głownie testosteronu

Gość gość
Prowo. Nie karmcie trola.

Gość gość
sędzia z długimi kudłami jak baba, no to gratulacje, tak samo 50 letni dziad choćby i w nie wiem jak wielkiej firmie. To zawsze idiotycznie wygląda

Gość gość
10 . 11 hahahahahaha

Gość gość
10.11, łysienie jest dziedziczne. Jezeli ojciec byl łysy , syn równie będzie. I tyle

Gość gość
10.15 no niestety nieuku Najczęstszą postacią łysienia jest łysienie typu męskiego (androgenowe). Dotyczy ono ok. 60 proc. mężczyzn powyżej 50. roku życia. Ten typ łysienia nierzadko rozpoczyna się w wieku 16–20 lat i występuje rodzinnie. Postępujące z wiekiem wypadanie włosów jest naturalnym procesem fizjologicznym związanym z obecnością męskich hormonów płciowych. To, czy mężczyzna będzie łysieć, zależy głównie od poziomu męskiego hormonu płciowego testosteronu, zwanej dihydrotestosteronem (DHT).

Gość gość
10.15 Substancją bezpośrednio powodującą wypadanie włosów jest pochodna testosteronu - dihydrotestosteron. Nie ma jednak takiej zależności: im więcej testosteronu, tym więcej włosów wypada. Oskarżonym w procesie o łysienie jest odziedziczona po przodkach nadwrażliwość mieszków włosowych. To geny sprawiają, że czupryna się przerzedza, nie testosteron. Jeśli już więc koniecznie chcesz kogoś winić - poszukaj sprawcy na swoim drzewie genealogicznym. Sam jestes nieuk

Gość gość
Poprzednia wypowiedz miała by do gościa 10.20

Gość gość
10:20 gość 10:15 ma rację. To co opisujesz nie jest do końca zgodne z prawdą. To nieprawidłowa pochodna tego testosteronu, powoduje łysienie. Więc to nie tak, że ci niełysiejący nie mają testosteronu, bo mają, tylko, że jak zaczynają niedomagać nadnercza, to facet może łysieć, lub wręcz zarastać włosami w różnych innych częściach ciała. Ja choruję na pcos i po ojcu odziedziczyłam zakola, tak miałam włosy na czaszce od urodzenia i tyle. Wyobraź sobie, że przy pcos, kiedy się ujawniło, czyli przy dużej ilości testosteronu, te zakola mi zarosły. Pomijam fakt owłosienia klatki, brzucha itp. Dziedziczne to mogą być słabe nadnercza, a łysienie androgenowe można odwrócić.

Gość gość
zbigniew wodecki mial przepiekne wlosy..stary byl ,ale mial dlugie i geste wlosy..cudo..

Gość gość
zbigniew wodecki mial przepiekne wlosy..stary byl ,ale mial dlugie i geste wlosy..cudo.. włosy miał same w sobie ładne, ale na starość głupio wygladał z długimi- zmęczona zyciem twarz i długie włosy to zawsze jakoś nie bardzo wyglada

Gość gość
Mnie w ogóle nie podobają się długie włosy u faceta ani te samurajskie kucyki.

Gość gość
Ten samurajski kucyk wydaje się wygodny, no i co najważniejsze - zakrywa zakola, a to chyba największa zmora Polaków. Co drugi chłopak ma 20 kilka lat a wygląda na skapciałego tatuśka bo ma zakola do połowy głowy, co widać zwłaszcza przy ścięciu na jeża.