Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Almatur opinie

Polecane posty

Gość gość

Cześć, szukam wycieczek językowych w celu poprawienia swojego angielskiego. Znalazłam stronę Almatur i widzę, że jest to biuro podróży. Wydają się mieć ciekawe ceny, ale nigdzie nie widzę konkretnie wycieczek nastawionych na naukę języka :/ Czy to po prostu ogólne biuro podróży i nie mają obozów językowych? Pytam tutaj, bo zawsze szybko otrzymuję odpowiedzi :)

Gość gość
Chyba ślepa jesteś, skoro nie widzisz wielkiej zakładki "obozy językowe" u nich na stronie głównej.

Gość gość
Almatur to ciekawe biuro z którego korzystałam jakiś czas temu. Mają wiele propozycji obozów językowych, ale głównie dla dzieci i młodzieży w wieku 13 - 18 lat. Te są dość drogie jak na moją kieszeń, bo wahają się w granicach 4000 zł za 8 dni. Natomiast wycieczki jako takie mają w dość dobrych cenach. Np. Bułgaria za około 2000 zł na 12 dni, to dobra oferta. Dla dorosłych chcących uczyć się języka, pozostają wyjazdy prywatne :D

Gość gość
Zanim wyjedziesz, możesz się angielskiego poduczyć w domu i wtedy szlifować zagranicą. Do domu na własną rękę polecam http://enlinado.pl mi bardzo ten kurs pomógł.

Gość gość
A na czym to enli coś tam polega?

Gość gość
W dużym skrócie, gość opowiada bardzo prostym językiem jak uczyć się angielskiego, tłumaczy podstawy gramatyki, omija dużo zbędnych rzeczy, które często są narzucane w szkole, a przez to się zrażamy. Generalnie skupia się na konkretach, które pozwalają szybko rozmawiać po angielsku.

Gość gość
Byłam w UK z Almatur, generalnie wszystko ok. Jak ktoś ma kasę, to można spróbować.

Gość gość
Bardzo ciekawy wpis, warty przeczytania, dał mi dużo do myślenia.

Gość gość
Kiedyś miałem wycieczkę z Almatur do Bułgarii, to nie był wyjazd językowy, ale wszystko było ok. Jechaliśmy autokarem, nie wiem czy organizują przeloty także. Cena dobra, przynajmniej za wycieczki takie w celach turystycznych, ale na wyjazd językowy może też się kiedyś wybiorę.

Gość gość
Interesuje mnie jakaś prosta technika nauki angielskiego samodzielnie, czy polecicie coś na telefon?

Gość gość
Jeżeli chodzi o wycieczki językowe to wiem tyle, że fajna sprawa to między narodowe wymiany uczniowskie. Koleżanka była w Londynie i mieszkała tam przez tydzień u obcych ludzi. Jej poziom angielskiego był średni, ale wspominała że musiała się przełamać przed wyjazdem i dużo uczyła się słownictwa. Wszystkie regółki na temat gramatyki również miała opanowane, ale nigdy nie gadala. Przy pobycie tam jej poziom języka skoczył o kilka poziomów w górę, dosyć, że się przełamała to jeszcze sporo się naucza dodatkowo poznała ich kulturę i obyczaje.

Gość gość
W odpowiedzi na rozmówce wyżej do prostej techniki języka to np fiszki, przygotowując je uczymy się poza tym najważniejsze w nauce obcego języka jest najpierw opanowanie słownictwa, bez tego się nie obędzie. Warto oglądać filmiki na youtube m.in. oraz zainwestować w kursy internetowe, które pomogą nam w nauce płynnego mówienia po języku obcym. Z wartych uwagi polecam Enlinado można w szybkim czasie nauczyć się porozumiewać sprawdzone!

Gość gość
Nazwa obiła się o uszy, znajoma byla i chwaliła sobie. Uważam, że przed takimi obozami językowymi trzeba się podszkolić z języka być chociaż na poziomie średnio zaawansowanym, łatwiej wtedy się porozumiewać i zdobyć umiejętności.

Gość gość
Wydaje się, że takie obozy to super sprawa. Moja znajoma nie poleca jechać komuś kto nie umie rozmawiać po angielsku. Kiedyś może się na takie coś wybiore, lecz na daną chwilę mój angieslki zakończył się po maturze muszę się przyłożyć do nauki.. Macie sprawdzone sposoby na naukę słownictwa oprócz fiszek?

Gość gość
Sprawdzone sposoby na naukę słownictwa to wypisanie na kolorowych kartkach słówka przetłumaczonego i przyklejenie go w miejscu gdzie ma się styczność na co dzień np lodówka :D Polecam też jazdę samochodem zamiast słuchania dudnienia to lektora. Można też zasięgnąć po kursy językowe, dzieki którym możemy uczyć się w domu kiedy chcemy. Polecam kurs Enlinado. Dzięki takim kursom w szybkim czasie jesteśmy w stanie się porozumiewać.

Gość gość
Te karteczki z wypisanymi rzeczami, to jest największa głupota i największa strata czasu.

Gość gość
Z tego co mi się obiło o uszy Almatur organizuje kursy językowe w kraju i za granicą, znajoma kiedyś chciała wyslać córkę na taki kurs jednak dziewczynka wolała się uczyć języka sama.

Gość gość
Kursy językowe za granicą? Uważam, że fajna sprawa uczyć się języka za granicą, wtedy język wchodzi do głowy najszybciej. Są oczywiście minusy takich kursów ich cena oraz nie dostateczna kompetencja osób uczących języka.

Gość gość
Może trochę nie na temat, ale nie mogę się zgodzić z rozmówcą wyżej, że karteczki do nauki to głupota! Każdy ma swoje sprawdzone sposoby i niech ich używa.. Poza tym czy w ogóle pan/ pani próbował tej metody? Czy jesteś po prostu z grupy osób, którym wszystko trzeba do głowy wbijać pokazywać i zero kreatywności? Ja ze znajomymi korzystam z tych karteczek oczywiście wypisujemy na nich trudne słowa, których inaczej się nie da zapamiętać. Trzeba być otwartym na różne sposoby a nie krytykować..

Gość gość
Najprostsza metoda nauki języka? Dodam, że jestem z pokolenia, w które nie potrafi używać najnowszej technologi,telefon mam bez internetu.

Gość gość
Od kursów językowych myśle, że lepszą opcją są obozy, ale przed nimi trzeba sie należycie przygotować. Opanować słownictwo i gramatykę. Jak to zrobić? Otóż wygospodarować chwilę każdeg dnia na naukę. Jest mnóstwo kursów internetowych, aplikacji mobilnych książek. Nie masz internetu? Rzadkość w dzisiejszych czasach, ale dasz rade nauczyć się języka. Zakup repetytorium rób różne kreatywne karteczki ze słówkami. Popytaj znajomych o kursy dostępne na płycie. Znajomość języków w dzisiejszych czasach jest konieczna, spokojnie można opanować ją w domu.

Gość gość
Słownik przyjaciel człowieka! Spokojnie można z nim jechać w nieznane :D

Gość gość
Z Almatur skorzystał chłopak mojej znajomej, raczej nie był zbytnio zadowolony. Mało zwiedzili i mało się nauczył. Moim zdaniem fajnie jest się uczyć za granicą, ale uważam iż nie musi to być kurs językowy. Z kursów językowych przed wyjazdem możemy skorzystać w naszym kraju jest ich mnóstwo w internecie godny uwagi to Enlinado dzięki niemu można szybko nauczyć się mówic. Wcześniej trzeba się przygotować ze słownictwa i "liznąć" gramatykę. Dlatego lepszą opcją jest wyjazd za granicę po wcześniejszym zapoznaniu się z językiem.

Gość gość
Wszystko okej kursy obozy jezykowe, kurcze drogie rzeczy ja wole sie uczyć w domu daje mi to dużą satysfakcję mam przyjaciela z Londynu dzięki któremu nie mam blokady i mogę gadać i gadać. Przyjemne z pożytecznym nasza znajomość ciągnie się od lat szkolnych kiedy to rodzice zakupili mi pierwszy komputer i interent byl w modzie.

Gość gość
Ja się odniosę bardziej negatywnie w stosunku do kursów i obozów językowych. Jeżeli ktoś chce sie nauczyć języka to się nie nauczy. Zwiedzi troszkę, chociaż we własnym zakresie bez brygady nauczyieli i uczniów zwiedziłby to samo za mniejsze pieniądze. Otóż moja opinia jest na podstawie rozmów ze znajomymi, którzy mówili że samej nauki języka było bardzo mało, w większości były osoby które język miały w jednym palcu. Ja preferuję naukę w domu, jeżeli mam problem z jakiś działem gramatyki korzystam z filmików na youtubie. Mam zamiar wykupić kursy językowe mobilne ktoś coś?

Gość gość
Ja polecam kurs enlinado. Jeżeli jesteś osobą, która zna podstawowe slówka i w miarę ogarnia czasy to super połączenie.

Gość gość
A znacie jakieś sprawdzone obozy językowe? Należę do osób które lubią łączyć przyjemne z pożytecznym, bardzo chętnie wezme udział w jakimś obozie. Mój angielski jest na poziomie średnim, wszystko zasługa internetu :D Przed każdym sprawdzianem nauka z youtube polecam!

Gość gość
Almatur mają obozy językowe. Tylko tak zastanawiając się czy jeżeli dane biuro ciągnie zwykłe obozy wyjazdy i kursy to czy są przygotowani fachowo pod kątem nauki. Jeżeli korzystać z czegoś takiego to z marki, która zajmuje sie tylko i wyłącznie kursami językowymi!