Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Proszę ponieważ mam straszne wątpliwości i sie boje. Jakis czas temu bylam u ginekologa i dostalam pierwsze tabletek anty dwuskladnikowe jednofazowe. Kazal abym przyjęła w 1 dzien miesiączki. Przez pare dni plamilam ale w czwartek tydzień temu zobaczyłam pierwsza krew, co prawda mało ale strasznie bolal mnie brzuch jak na miesiaczke wiec uznalam ze moge wziasc 1 tabletke w piatek miesiaczka byla bardziej nasilona i dodatkowo znowu bolal mnie brzuch 2 dzień co rzadko sie u mnie zdarza . W sobote kochalam sie z partnerem a w niedziele zauwazylam ostatki okresu. Nie bylam pewna czy dobrze wzielam tabletki wiec po chwili stosunku kazalam mu zalozyc prezerwatywe. Moje pytanie brzmi czy faktycznie dobrze wzielam tabletki? Czy jest prawdopodobieństwo ze moglam zajsc w ciaze przez chwile bez zabezpiwczenia w trakcie miesiaczki? Dodam ze od 3 dni mam plamienia czy moze mi to zapewnic ze nie zaszlam w ciążę?

Gość gość
Googlinij preejakulat. Wyznaczanie dni plodnych.

Gość gość
Wiem co to jest. Wyznaczenie dni plodnych? Normalnie bym wtedy miala dni nieplodne ale podobno gdy wezmie sie pierwszr tabletki anty w inny dzien niz 1 dzien miesieczki to przez jakis czas trzeba sie zabezpieczac podajze 7 dni dlatego pytam

Gość Cleo1976
Przy krótkich cyklach dni płodne mogą zaczynać się już w trakcie miesiączki.W niwoczesnych metodach naturalnych przy cyklach dłuższych niż 28 dni przyjmuje się za bezpieczne pierwszych 5 dni cyklu (okresu).Jeśli trafiają się krótsze,jedynie pierwsze 3 dni.Istnieje także możliwość zajścia w ciążę ze stosunku przerywanego (od 8 do nawet 35 kobiet na 100 zachodzi w ten sposób).W tym jednak przypadku Twoje pytania wydają mi się podyktowane tylko panicznym strachem.Wzięłaś pierwszą pigułkę w momencie, który przyjęłaś za początek cyklu, tak więc JESTEŚ CHRONIONA.Najwyżej opakowanie tabletek szybciej Ci się skończy i krwawienie z odstawienia wystąpi dzień wcześniej.Nie martw się.I kto powiedział, że pigułki to "radosny seks bez obaw"?;)Aha.W pierwszych cyklach plamienia i krwawienia są normalne.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz, jednak sa to moje pierwsze tabletki w zyciu. I nie jesten pewna czy dobrze 1 wzielam. Mam straszny metlik w głowie. Myslalam ze moge na 100% wykluczyc skoro normalnie bym nie miala (bo sobie obliczylam) dni plodnych ale wyczytalam ze jesli bym zle wziela ta 1 tabletke to przez te 7 dni nie jestem chroniona a moze dodatkowo miesiaczka sprawiła to ze niemoglam znajsc w ciaze? wiem ze jest male prawdopodobieństwa zajscia w ciaze jesli później bylo zabezpieczenie ale dalej strasznie sie boje.

Gość Cleo1976
Obliczanie dni płodnych to kiepski pomysł.:)Obecnie nawet w metodach naturalnych się tego nie stosuje. Przy pigułkach antykoncepcyjnych kobieta jest chroniona także podczas krwawienia miesiączkowego.Problem mógłby być gdyby pani wzięła tabletkę dzień później (wtedy stosuje się te 7 dni dodatkowej ochrony-zawsze, gdy opuści się którąś pigułkę).A nie dzień wcześniej.

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji.Jak się bzyka yo się zaciąża.

Gość gość
Dziękuj***ardzo! Uffg w takim razie nie musze sie bac ;-)

Gość gość
Musisz iść do ginekologa żeby rozwiać wszystkie wątpliwości. Ja regularnie chodzę do http://gabinetypawlik.pl/ , to bardzo dobry gabinet.

Gość gość
jeśli bierzesz tabletki to wyznaczanie dni płodnych nie ma najmniejszego sensu, bo nie ma owulacji...A że tak się zapytam. Skoro nie jesteś do końca pewna antykoncepcji hormonalnej to nie lepiej ją zmienic? Obecnie, metody mechaniczne są tak samo skuteczne.

Gość gość
yhy....ciekawe które...jakoś nie wierzę, że gumka jest tak samo skuteczna.