Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieperfekcyjna

dziewczyny, jaki macie plan sprzątania ?

Polecane posty

Gość nieperfekcyjna

Czy sprzątacie pomieszczenie po pomieszczeniu, w sensie, że zrobicie wszystko od A do Z i przechodzicie do następnego pomieszczenia, czy jak np. myjecie podłogi, to od razu w całym domu ? Macie jakieś fajne sposoby na sptrzątanie ?

Gość gość
najpierw ścieram kurze wszędzie w pokojach, potem rypię łazienkę i aneks kuchenny, a potem jadę podłogi . To bez sensu dzielić sie na pokoje i w każdym zaczynać od poczatku wszystkie czynnosci, szypcie robić jedną czynnośc w kazdym po kolei

Gość gość
i jedyny fajny sposób na sprzatanie to nie brudzić, na bierzaco robić drobne porzadki- wytarcie lustra czy blatu jak sie pochlapie, przetarcie podłogi od razu jak sie nabłoci itp a nie czekać aż sie uzbiera i nosić brud po pomieszczeniach. No i sprzatac regularnie - bo wtedy szybciej sie obrabiasz niż czekać aż sie naprawdę nabrudzi i potem rypać to godzinami

Gość gość
Aktualnie moje mieszkanie to jeden wielki syf i nie mam siły na raz tego ogarnąć. Stosuję metodę kaizen.

Gość gość
Ja bym nie mogła żyć w takim syfie, nie jestem jakąś przesadna pedantka ale nie umialabym funkcjonować w domu gdzie jest chlew. Bieżące sprzątanie to jedyny sposób na czysty dom,zajmuje to minuty czasu a ułatwia życie. W sobotę sprzątanie zajmuje mi godzinę bo nie muszę domywac brudow z całego tygodnia.

Gość gość
Ja lubię sprzątać ale ostatnio mam totalny zawrót głowy i nie miałam kompletnie czasu, teraz mam czasu ciut więcej ale energii mało i przeraża mnie ogrom sprzątania więc wolę stopniowo. Fo weekendu się wyrobię, nie bój się ;)

Gość gość
Ja poswiecam co najmniej 15 minut dziennie na ogarnięcie i dzięki temu nie trace połowy soboty na sprzątanie. A czasem w tygodniu jak zacznę cos ogarniac to tak się wkrece, że i wannę umyje, kurze zetre. Staram się tak robić nawet przy dziecku

Gość gość
Nie mam planu bo nie lubię sprzątać. Od czasu do czasu przejadę mokrą szmatą i to wszystko.

Gość gość
Ja też nie lubię sprzatac ale lubię czystość dlatego się zmuszam

Gość zyga759
Warto mieć jakiś dobry sprzęt do sprzątani lub po prostu środki czystości i chęci trochę. Jak będziecie szukać takich ciekawych rozwiązań to zerknijcie na propozycje na: https://www.leifheitsklep.pl . Mają tam wiele ciekawych propozycji w dobrej cenie.