Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BETQ

Zostałam oszukana co zrobić gdzie zgłosić !

Polecane posty

Gość BETQ

Witam, Błagam pomożcie przed chwila do mnie dotralo ze zostalam oszukana. Sprzedawałam telefon na gumtree iPhone6s. Zgłosił się gość z zagranic. Ja mu na to ze jak wysle mi potwierdzenie przelewu ja wysle paczke. I tak tez sie stalo... jego bank sie ze mna skontaktował i mialy byc pieniadze ( minal tydzien ) ten niby bank lloydys Pisał do mnie codzinnie maila ze pieniadze sa juz w toku itd.Dzisiaj sprawdzalam ze paczka dotarla do adesata... ja pieniedzy nie mam adresat sie nie odzywa i bank tez nie. Myslicie ze jak pojde z tym na policje to mi pomogą ?

Gość gość
Jak mogłaś nie słyszeć, nie czytać o takich właśnie przekrętach? Przecież to już od chyba 10 lat tak ludzi nabierają z tymi zakupami z zagranicy. A taki "przelew" to powinnas najpierw sprawdzić. Nauczka na przyszłość, a z tym to 0.1% że odzyskasz cokolwiek. Poczytaj w necie takich przekrętów na murzyna z afryki co kupuje telefon i wysyła screena przelewu w nacionale afrykański bank XD sa tysiące.

Gość BETQ
Kuźwa :( ja nigdy nie słyszałam :( mam nauczkę na całe życie ! Boże czy jak ja zgłoszę to na policję to oni wogóle mogą coś z tym zrobić ??

Gość gość
No przykro mi, ale raczej nie ma cudu, zebyś coś odzyskała. Zgłosić możesz, zgłoszenie muszą przyjąć, a potem ..... będzie umorzenie. To jest klasyczna metoda oszustwa z kupującymi z zagranicy (szczególnie kraje afrykańskie) i z przelewami z nieistniejących banków. Oni też często pisac źle po polski malie ale obiecywać że wysłac ci nawet wiecej pieniądza niż ty chcesz. Powaznie poczytaj w necie o tych przekrętach, może gdzieś trafisz na grupę oszukanych.

Gość BETQ
Ja pier**** pierwszy raz w zyciu dalam sie oszukac ! Nie no ja nie moge tak tego zostawić :(

Gość gość
Wiem że żadne to pocieszenie, ale nie pierwsza i pewnie nie ostatnia, no i człowiek uczy się na swoich błędach i naiwności. Ps. to jeszcze dam ci ostrzeżenie - uwazaj na nocne telefony z krajów afrykańskich itp. Nigdy nie oddzwaniaj ani nie odbieraj, bo przelicznik minuta/zł cię zrujnuje.

Gość gość
fejk