Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomidorka i ogórka

Co was śmieszy w tym, że ktoś piecze chleb z jakiejś lepszej mąki?

Polecane posty

Gość pomidorka i ogórka

Zauważyłam, że ten motyw często pojawi się tu jako sarkazm, powód do kpin albo w ogóle piszecie, że to kłamstwo i nie wierzycie, że ktoś to robi. Ja powiem wam szczerze, że zaraziłam się domowym chlebem zwłaszcza, że jest net i milion przepisów na chleby i bułki. Jeżeli pieczecie ciasta, a wiem, że większość piecze to dlaczego to was nie śmieszy, a już chleb tak? Ja robię jednorazowo 2 bochenki i mamy na tydzień więc to tak jakbym piekła ciasto raz w tygodniu, bo to w sumie jest ciasto tylko wytrawne. Co w tym śmiesznego? Skończyły mi się infekcje grzybicze, wzdęcia, zaparcia, bez niczego schudłam od samej zmiany chleba 3,5 kilo w miesiąc - no faktycznie boki zrywać :o a na domiar złego w tym roku założyliśmy swój mały warzywnik przy domu, bo to jest tutaj kolejny powód do salw śmiechu - własne warzywa. Serio nie rozumiem was czasami :o

Gość gość
kafeterianki wolą chodzić do biedronki po chleb i kartofle

Gość gość
o jeju nie zesraj się k/u/r/w/o a ja jem normalnie jak człowiek normalny chleb i zawsze takie jak ty debilki piekące chleb będą we mnie wzbudzały tylko pusty śmiech hahahaha

Gość gość
Następna eko fit terrorystka :o :o :o i jej wypiekanie chlebka rzyyyyyyyyg na ciebie!!!! a łososia pewnie w Norwegji gołymi łapami łowisz nie?

Gość gość
Chu/j mnie obchodzi twój chleb

Gość mouirne
Autorko, nie przejmuj się. Ja też piekę, ale z lenistwa. Nie chce mi się czasem iść do sklepu, a tak - włączam maszynkę i mam za dłuższą chwilę świetny chleb. Ale robię to zew względu na smak, nie zauważyłam jakichś cudownych zmian w wyglądzie czy zdrowiu. Poza tym, czym Ty się przejmujesz?

Gość pomidorka i ogórka
gość dziś to nie wchodź tu i nie odpisuj skoro cię nie obchodzi? Jak mnie jakiś temat nie obchodzi to go omijam :)

Gość gość
Jedząc domowy chleb czy ten ze sklepu i tak kiedyś zdechniesz więc co to za różnica :D

Gość gość
Buhahaha co za zje/buska :D

Gość gość
no poziom tych wpisów wyżej jest powalający: kur..., chu...., rzyg :o tak wiemy, że zamiast chleba pieczecie co najwyżej swoje pyski w słońcu pod bramą komunalnej meliny popijając najtańsze piwsko z biedry :D

Gość pomidorka i ogórka
gość dziś ale przynajmniej teraz żyję w lepszym zdrowiu i świetnie się czuję, a przy zwykłym chlebie byłam zdechlakiem :( mogłabym też kupować świetny chleb w sklepie ale nie stać mnie a tak robię w maszynce z lidla sridla i spoko jest :P

Gość gość
16:08 Każdy sądzi po sobie, no to ładne masz zdanie o sobie :)

Gość gość
16:11 Taaak? a jak ty widzisz, że ktoś przeklina, używa wulgaryzmów i wyzywa kogoś za nic albo bije żonę to nie wyrabiasz sobie o nim negatywnego zdania i nie osądzasz go negatywnie, bo ty tego nie robisz i taka nie jesteś, a przecież sądzisz wg siebie? hahaha to słynne "sądzenie wg siebie" to normalnie chyba z piaskownicy jakiś system jest :P a jak sędzia nazywa morderce mordercą to pewnie sam jest mordercą wg twojej logiki hahahaha :D

Gość gość
Nie piekę chleba, bo ogólnie mało jem pieczywa. To jest dopiero zdrowe jeśli już mamy się licytować. :P

Gość pomidorka i ogórka
gość dziś Nie, nie mamy się licytować :) jakbyś nie zauważyła w ogóle niczego takiego nie powiedziałam i nie o tym jest temat. Skończ z tym kogucim nastawieniem i nie imaginuj sobie czegoś czego nie ma :) Serio spuśćcie czasem powietrze z tych waszych bojowych baloników dziewczyny :)

Gość gość
Piekę chleb od 10 lat. Pierwsza maszynka jeszcze sprowadzana z Niemiec. Zaczęłam piec na emigracji. Wyjechałam na 3 lata do Norwegii, a tam chleb to jedna wielka masakra. Na początku mój mąż wyrabiał chleb i piekliśmy normalnie w piekarniku. Teraz pieczenie to moda. Fajnie, że wchodzą nowe rzeczy na rynek zwłaszcza prozdrowotne. Ale doskonale rozumiem ludzi, którzy wyśmiewają takie "zdrowe odżywianie" ludzi, którzy np. od miesiąca piekę chleb albo nagle odstawiają mąkę pszenną. A tak naprawdę nie wiedzą nawet w ilu produktach spożywają ową mąkę. Jeżeli u ciebie poprawa jest w takim szybkim tempie i jeszcze ten spadek wagi to tak naprawdę musiałaś jeść chleb przynajmniej dwa razy dziennie w sporych ilościach plus jakieś bułki, drożdżówki. Żeby organizm wyleczył się z grzybicy potrzeba kilku miesięcy. Inna sprawa jaki chleb robisz? Używasz drożdży czy na zakwasie? A może na samych ziarnach? Na jakiej mące? Tak szczerze żeby czuć się lepiej od innych przeciętniaków trzeba naprawdę trochę się postarać:). Zrobienie dobrego domowego zakwasu to nie jest łatwa robota. A wrzucenie kilku składników to maszynki to nie jest powód do wielkiej dumy. Nie chcę Cię atakować, ale tylko ludzie, którzy chcą się trochę dowartościować zakładają takie tematy na forum, żeby pokazać innym że są na czasie. Teraz w każdym większym mieście są takie spółdzielnie zwane kooperatywami to zrzeszenia producentów zdrowej żywności, rolników z grupą odbiorców. Tam znajdziesz mnóstwo ludzi, którzy pieką własny chleb i mają swoje ogródki. Żeby było jasne mam swój ogródek, małą folię. Część kupuję bo niestety nie uprawiam wszystkiego. I uważam się za lepszą od dużej części społeczeństwa.

Gość pomidorka i ogórka
gość dziś następna wymyśla jakies rzeczy na mój temat :o kim ty jesteś żebyś orzekała jacy ludzie zakładają takie tematy? znasz wszystkich ludzi? znasz mnie? Temat nie jest o odżywianiu ani o modzie tylko o nastawieniu jakie tutaj panuje i o wścieku kafeterianek kiedy tylko ktoś powie, że piecze chleb przy okazji tematów o jedzeniu. Ponadto kiedy moda jest na coś dobrego to co w tym złego że się rozprzestrzenia??

Gość gość
To po co ten temat? Po co to? Piecz dalej chleb i jedz, tylko bez ideologii jak schudlas czy że to takie i siakie. Sama zaczelas. :)

Gość gość
Kim jestem? Kimś kto ma dużo doświadczenia w aspekcie zdrowego żywienia. I to najlepsze, że mnie nie rusza to, że ktoś śmieje się, że ma swoje jajka lub piekę swój chleb. Denerwuje to najczęściej osoby, które piekę chleb od miesiąca i już myślą, że są lepsze od innych. Nie wymyślam rzeczy, spadek wagi 3,5 kg tylko z powodu rezygnacji z kupionego chleba jest tylko możliwy, kiedy wcześniej jadło się bardzo dużo chleba pszenicznego. I kolejna rzecz nie można nagle wyleczyć się z grzybicy. Może być jakaś poprawa ale na pewno nie wyleczenie. Poczytaj sobie trochę tombaka to będziesz wiedziała o czym mówię. Wyżej napisałam dosłownie, że fajnie, że jest teraz moda na zdrowe odżywianie. Postanowiłam wypowiedzieć się w tym wątku ponieważ śmieszy mnie jak osoba, która dopiero zaczęła piec chleb już obrusza się, że ktoś wyśmiewa pieczenie.

Gość gość
A tak naprawdę po co zakładasz taki temat? Odpowiedź jest chyba jasna. Albo ktoś krytykuję bo wszystko krytykuję, czyli pieczesz chleb jesteś wieśniarą, nie pieczesz źle się odżywiasz. Dla satysfakcji, podbudowania swojego ego, w sieci możesz wyżyć się bez konsekwencji. Albo opcja, że komuś się nie chce poświęcać czasu albo nie ma kasy. A autorko zadajesz takie pytanie i opisujesz jak to świetnie czujesz się zdrowo odżywiając po co??? Pogadaj o tym z mężem, dziećmi rodzicami, czy koleżankami. A nie tutaj pokazujesz jaka jesteś wspaniała. Daj se siana.

Gość pomidorka i ogórka
Matko jakie wy tu cuda dorabiacie że się ja się niby wyżywam hahaha serio wy tak lubicie te wojny tutaj, że na sobie szukacie zawodników do walki. Serio co się z wami porobilo, masakra :D a ty kochana nie wiem gdzie wyczytałaś, że ja piekę chleb od miesiąca albo uważam się za lepszą :) wymyśliłaś sobie historyjkę na mój temat żeby powbijać te chamskie szpileczki :) Zasmucę cię, bo chleb robię od 6 lat i tyleż samo czasu bawię się w zdrowe odżywianie tyle, że dopiero w tym roku zrobiłam ogródek :) a temat założyłam po to żeby zadać wam pytanie które zadałam, bo tu nawet nie wolno napisać przy okazji tematu o żywieniu że się robi chleb, bo zaraz zbiega się stado piranii i zaczyna się jazda (a może nie?) a przecież można by sobie normalnie pogadać, popytać to nie bo już rozwala się temat i zaczynają się drwiny i już koniec topiku :o wy też najeżone jesteście dziewczyny aż strach coś powiedzieć, bo zarz złośliwości, szpile i te inne atrybuty "szczęśliwych" kobiet :o

Gość gość
17:19 a o kij ci chodzi szajbusko? dlaczego nie może sobie założyć takiego tematu idź umoralniaj te debilki od tematów o imionach Ona nigdzie nie napisala że uważa się za lepszą własnie calkiem do rzeczy pisze ale wy juz jesteście tak zaprawione w tych przepychankach na kafe że nawet nie chcecie tego widzieć tylko huraaa! na nią i kreujecie sobie jakieś scenariusze o niej:o kur/wa jakie tępe piz/dy z was

Gość gość
Masz jakiś prosty sprawdzony przepis autorko?

Gość gość
No oczywiście tradycyjnie przez kilka idiotek temat się rozpruł Aczkolwiek uważam że masz rację Na kafe wolno tylko pisać, że dzieci żrą słodycze z azbestem, a my popijamy wódę z uranem wtedy jest się cool no i koniecznie trzeba wyśmiać ludzi ktorzy żyją inaczej. Też to zauważyłam autorko kiedyś nawet podałam przepis na chleb jaki robię bo same te hieny chciały no to jak podałam to dowiedziałam się że jestem szmatą, ku...wą i debilem bez ambicji co tylko w domu przy garach stoi. I te teksty po co o tym piszesz, po co, o co KUFWA to już o niczym tu nie można pisać żeby nie zostać zaatakowanym :o to po co w ogóle jest forum? To nie my mamy problem tylko te wulgarne babska atakujące ludzi i rozwalające tematy. To z nimi jest coś nie tak ale w polandowie cebulowie winny jest ten ktorego się obrzuca błotem, a nie ten który obrzuca i to widać na każdym kroku nawet na forum. Smutne :(

Gość gość
Kazdy niech zyje swoim chlebem!

Gość gość
najlepszy chleb to pi)su

Gość pomidorka i ogórka
gość dziś mam taki przepis na chleb orkiszowy na drożdżach francuskich i ten robię dla syna, bo nie może jeść na zakwasie. Bardzo szybki i smaczny. 300 g mąki orkiszowej razowej 150 g mąki orkiszowej tortowej 7g drożdży łyżka soli łyżka cukru ziarna jakie sobie chcesz 450ml wody letniej wszystkie suche składniki mieszasz (możesz w maszynie, a możesz łychą :) ) dodajesz wodę, mieszasz tylko do połączenia się składników, nie trzeba zarabiać. Odstawiasz na 15min, po tym czasie przelewasz do keksówki wyłożonej papierem i znów odstawiasz na jakieś 20 minut. Wkładasz do piekarnika (180 stopni) na godzinę, po tym czasie wyjmujesz chleb z formy i jeszcze wstawiasz na 5 minut żeby był chrupiący :)

Gość gość
Zeszły się niziny społeczne. Ble, gardzę takimi wiesniakami i cebulaczkami. To pewnie te co zakładają tematy o własnych babciach z 15 dziećmi i podają ich za przykład do naśladowania blee. Oby najmniej takiego elementu. Mój mąż piecze chleby już jakieś 5 lat a to dlatego że chleb kupny jest niedobry, te z piekarni jakieś napompowane jak balon i niedobre. Kiedyś kupiłam chleb żytni w bomi a tam w składzie same E, wszystkie chleby robią z ciasta głęboko mrożonego. Nic zdrowego i nic dobrego. Mam maszynkę wrzucam składniki i jest chleb, a mój mąż to lubi sobie poszaleć na zakwasie. Zarazilismy sporo osób pieczeniem chleba dlatego że chleb domowy jest naprawdę dobry, można jeść świeży jeszcze cieplutki z samym masełkiem, te ze sklepu są okropne i niedobre. Narka cebule i madki idźcie do biedry po danonki buhaha

Gość gość
o tak jak pieczesz chleb to uważasz się za lepszą hahaha skąd wy te idiotyzmy bierzecie? bo laska napisała jak jest? ciekawe że nie piszecie tm wszystkim kretynkom od tematów o brzydkich imionach, demonicznych konkubinatach i zuuuyyym macierzyństwie po 30stce że uważają się za lepsze, a po 30 razy piszecie to babie która opisała tylko mechanizm panujący na kafe.