Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale to już było

W JAKI SPOSÓB NAKŁONIĆ 2,5 LETNIE DZIECKO

Polecane posty

Gość ale to już było

do siadania na nocnik, lub sedes.Używam różnych sposobów i nie mogę córeczki namówić żeby korzystała z wc. Trochę pózno podjęłam się nauczania i mam problem.Mam zmartwienie ponieważ we wrześniu dziecko pójdzie do przedszkola i muszę małą nauczyć .

Gość gość
dzieci się w różnym tempie rozwijają, to normalne, nauczy się. ale skoro w przypadku Twojej córeczki jest to w ten sposób to może nie posyłaj jej jeszcze w tym roku do przedszkola?

Gość gość
2,5 letnie dziecko dopiero teraz uczysz siadać na nocnik???

Gość gość
A czy mała widziała że Ty też korzystasz z toalety ??? Dzieci lubią naśladować dorosłych.

Gość Ale to już było
Muszę podjąć pracę i nie mam wyjścia.Mam jeszcze mniejsze dziecko którym zaopiekuje się moja babcia, ale drugim dzieckiem to stanowczo będzie Jej za ciężko ponieważ moja babcia ma 73 lata.

Gość Ale to już było
Mała widzi ze korzystam z toalety.Stosuje nawet nagrody za korzystanie z wkładki.Co z tego? Usiądzie, ale nie załatwi się.Żeby było ciekawie młodsza córeczka 17 miesięcy woła siusiu :D Moja wina i muszę nad starszym dzieckiem popracować.Bardzo dziękuje za wypowiedzi.Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
Z moją młodszą też poszło szybciej niż ze starszą. U nas funkcjonowało, że zakładałam jej ładne majteczki. Sama wybierała w sklepie, więc zapragnęła ze zwierzątkami i Kubusiem Puchatkiem. Szkoda jej było się w nie posiusiać bo wtedy musiała zdjąć. Poszło szybko.

Gość Ale to już było
Moja wina i musimy z mężem nad dzieckiem popracować.Dziękuję Pani (godz.19,47) za poradę.Pozdrawiam srd.

Gość Co mam zrobić2
Mam ten sam problem ze starszą 2 letnią córką.Na widok nocnika jest płacz i mówi "nie cem" Różnych metod używam i nic nie pomaga.Teraz chodzi bez pampersa, zobaczymy jak się zachowa?

Gość gość
Mialam ten sam klopot tylko noja nie chciala w ogole usiasc nawet na nocnik. Chodzila bez pampersa i mowila mi ze chce siku i zeby zalozyc jej pampersa nie bylo mowy o tym zeby chociaz usiadla. Mialo to u niej podloze lekowe bo raz zrobila na ubikacji zatwardzeniowa kupe i sie bala. Juz myslalam ze nie bedzie robic nigdy na nocnik. Wiecie co podzialalo? Zsikala sie raz na swoj misiowy fotel zaxzelam jej tlumaczyc ze on jest teraz nokry i smierdzi trzeba go wyprac i bedzie musial schnac jakis xzas i nie bedzie na nim siadala przez to. Powiedzialam ze wlasnie dlatego sika sie na nocnik lub ubikacje bo z nocnika latwo sie wylewa a w ubikacji tylko wystarczy spuscic wode i nic nie jest brudne i mokre. Nigdy nie zapomne jej miny przy moim wywodzie na ten temat, chwile sie zastanowila przemyslala sprawe cos tam dopowiedziala i poszla sie wysikac na nocnik potem poszlysmy wylac byla tym zachwycona ze juz po sprawie. Oczywiscie pochwalilam jak trzeba i od tej pory sika tylko na nocnik. Bylam w ciezkim szoku ze taka p*****la jak zasikany fotel byla lepszym argumentem dla niej niz moje wczesniejsze przekonywanie na wszystkie mozliwe sposoby.