Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś tutaj wierzy w Boga?

Polecane posty

Gość gość
"Po to dałem Ci poznać Moją Miłość i po to obdarowałem Cię wieloma łaskami, abyś wszędzie, gdzie jesteś, wstawiała się za braćmi i pomagała im. Po to jesteś na świecie wśród ludzi, aby to czynić z miłością. Modlitwą i ofiarą góry możesz poruszyć - także góry zła, jakie nagromadziły się w czyimś sercu. (...) Nie potepiać nikogo, choćby wielkie zło uczynił, to minimum do którego zobowiązany jest każdy chrześcijanin! Ci, których powołałem na Apostołów Miłości Mojej, zobowiązani są do służby, modlitwy i ofiary w intencji ludzi poddanych złu i czyniących zło. (...) Tym, co cię krzyżuje, jest twój egoizm. (...) Słabość ciała jest ograniczona, jego trwanie również. Rozwój i radość duszy żyjacej w Bogu jest nieskończona. Jezus "Słowo pouczenia" Alicja Lenczewska x Moi drodzy, tę książkę ktoś mi pokazał -kiedy mówiąc delikatnie, święta nie byłam (irytowało mnie czyjeś zło, niesprawidlwość raziła ponad siły, nie umiałam wybaczyć, wpadłam w bezsens życia, pracoholizm - wszystko po to, by nie dopuszczać głosu serca... I im bardziej ja w swoje, Bóg stawiał mi na drodze ludzi, którzy zwyczajnie okazali mi dużo miłości - na przekór tego wewnętrznego oporu, twardzialstwa...I dziś ideałem może nie jestem...ale dużo, dużo zrozumiałam...Przede wszystkim kwestia istnienia zła w moim życiu... Ci, którzy nas krzywdzą najbardziej, potrzebują najwięcej modlitwy... Przecztajcie, otworzą się Wam oczy ("Słowo pouczenia" kosztuje 39 zł)

Gość gość
Świadectwo. nie często sięgam po różaniec. Moja córka miała gorączkę i zaczęła kaszlec. Jest Malutka bardzo się o nią boję. Pomyślałam,że się pomodle ale nie mogłam mylił mi się słowa Zdrowas Maryjo że strachu, że corka się rozchoruje. Było ok 22. Byłam bardzo zmęczona i w tym momencie przyszła myśl(od Boga)weź różaniec i pomodl sie do Maryji. Chwała Bogu, Matka Boża wyprosila Łaskę zdrowia. Rano córeczka obudziła się zdrowa :-)

Gość gość
Kiedy się wiara rodzi? - z czyjegoś świadetwa - ze słuchania - z przeżyć wewnętrznych - z wydarzeń losowych - z wewnętrzych pragnień pokoju, miłości, dobra... Myślę, ze kto szuka Boga, znajdzie Go...Bo On, pozwala się znaleźć...

Gość gość
09:05 dokładnie tak.

Gość gość
"Nie ma dla ciebie życia poza Mną. Na świecie nie ma nic, co mogłoby zaspokoić twój głód miłości. A piękno przyrody przecież jest wołaniem Mojej Miłości o twoją miłość". "Słowo pouczenia"

Gość gość
Gadacie bzdury , Bóg nie da łaski złej osobie tylko dlatego , że się modli , każda modlitwa musi być poparta dobrym uczynkiem jak mówiła moja babcia , myślicie że będziecie zlorzeczyc innym , nie pomożecie biednemu który was prosił i wasza modlitwa to "zmyje" ?otóż nie

Gość gość
A moja Bacia mówiła: "dziecko ty musisz się bardzo modlić, bez modlitwy nie ma nic, ani szcżęścia ani powodzenia ani serca skłonnego do dobra, bez modlitwy dobra nie będziesz"

Gość gość
Modlitwa i jałmużna (dobre uczynki).Komu żeście źle/dobrze uczynili, mnie żeście uczynili...

Gość gość
9:29 w sedno , osoba która czyni źle drugiemu czyni źle Bogu , bo człowiek pochodzi od Boga , krzywdząc innych i sprawiając im cierpienie , krzywdzicie Boga i cierpi także Bóg

Gość gość
Ja to nie wiem...ja jakaś od dziecka byłam gorliwa...nawet rodzeństwo nawracałam...w dzieciństwie miałam sny Boże...i nie umiałam inaczej żyć...tylko szukając Boga...przeświadczona o tym, że muszę walczyć o miejsce dla Niego w swym życiu... Babcia się za mnie modliła...I jako sześciolatka przeżyłam śmierć ojca - i to trwale mnie zmieniło... A módcie się jeden za drugiego...to każdy będzie taki, jakiego chcielibyście widzieć.

Gość gość
A ja kupilem sobie "TO" S.Kinga za 49,90 :-( mialem dziwny sen przez Ciebie Ela.cos z malzenstem,ze z Tobą chyba? Tyle ze ja jestem pogodzony z samotnoscią 😠

Gość gość
rzeczywiście, dziwny sen Podobno, Bóg się komunikuje z nami poprzez sny. A w snach są nasze ukryte pragnienia i tęskonty...

Gość gość
to już wiem dlaczego modlić się nie mogłam, jakiś dziwny niepokój mną targał... myślałam, ze wyjdę z siebie...

Gość gość
za dużo myślisz...musisz mniej...sny się też uspokoją

Gość gość
Przeze mnie? przepraszam:(

Gość gość
"A gdy spojrzysz głębiej w swoje serce, dojrzysz korzenie tej frustracji, którymi jest pycha: wygórowane mniemanie o sobie i pogarda wobec innych ludzi. To są prawdziwe korzenie twoich nerwowych, niekontrolowanych zachowań, którymi urażasz bliźnich. Jest to objaw twojego wewnętrznego rozdarcia duszy, do której ma dostęp kusiciel, bo za mało w niej Boga. Bo za mało pokory i wewnętrznej zgody na przyjęcie woli Mojej. Na przyjmowanie wszystkich wydarzeń, jakie cię spotykają jako Mojej łaski i Mojego pouczenia podyktowanego miłością i troską i uświęcenie twojej duszy. To, ażeby twoją duszę doprowadzić do świętości, jest dla Mnie ważniejsze niż posługiwanie się tobą jako Moim narzędziem wobec ludzi. Ponieważ cię kocham i troszczę się o ciebie, nie dopuszczam do takich twoich działań i takich sytuacji, które umacniałyby w twoim sercu pychę: wysokie mniemanie o sobie i niskie o innych" "Słowo pouczenia" Alicja Lenczewska (książka wydrukowana za zgodą władz kościelnych)

Gość gość
"Nie ma sytuacji trudnych i ludzi "trudnych". Są tylko sytuacje i ludzie będący w sprzeczności z twoją wolą. To, jak reagujesz na nich, objawia twoje poddanie woli Mojej oraz to, jaka miłość dominuje w twym sercu: Moja czy twoja własna. A jak reagujesz na ludzkie opinie o tobie, na oceny krytyczne, ujawnia, czy ważniejsza jest dla ciebie miłośc własna i uznanie ludzi, czy naśladowanie Mnie i służenie woli Mojej. Czy kochasz nade wszystko siebie, czy wolę Moją. Zastanów się, jak odnosisz się do tego, kto cię pochwalił, i do tego, kto cię zganił. Czy jednakowo? Kogo bardziej kochasz, komu okazujesz większą życzliwość, albo nieżyczliwość? Co żywisz w sercu wobec osób, które przeciwne są twoim upodobaniom i działaniom - twojej woli?" Jezus Słowo pouczenia. Alicja Lenczewska

Gość gość
No co ty.Mam 2017 rok a nie 2017 przed nasza era :-)

Gość gość
Ale ten temat dotyczy tylko zainteresowanych. Nie powoduj złych emocji, nie czytaj i nie komentuj.

Gość gość
"Aby zachować pokój serca, odrzuć żale i lęki, bo to są tchnienia złego ducha. Nimi właśnie szatan posługuje się, by zniewolić ludzi i ludzkość. (...) Każdy dzień i każdą chwilę traktuj tak, jakby właśnie od nich zależała twoja wieczność, która nie jest wiecznością tego świata" Jezus "Słowo pouczenia" A. Lenczewska

Gość gość
"Jest ogromne zagęszczenie zła i niszczy ono Moje dzieci. Idą jak owce na rzeź prowadzone przez szatana na smyczy pożądań ciała i serca. Idą jak ślepe owce, nie widząc, że otacza je coraz większa ciemność. Że omotane są coraz ciaśniej. Jest czas panowania szatana nad światem i nikt nie jest pozbawiony jego podtępnych pokus. Każdy człowiek wystawiony jest na próbę i musi wybierać pomiędzy wiernością Mojemu Prawu Miłości albo zaspokajaniem żądz, jakie podsuwa szatan. Jest czas próby, zagrożenia i decyzji. Szatan jest bezsilny wobec tych, którzy nie dają mu przyzwolenia, którzy odrzucają wszystko, na czym spoczął cień zła i niezgodności z Ewangelią. W tych ciemnościach, jakie za przyzwoleniem ludzi coraz bardziej spowijają świat, JEDYNYM ŚWIATŁEM JEST HEROICZNA WIARA I WIERNOŚĆ MOJEJ NAUCE ORAZ POWIERZENIE SIĘ OPIECE MOJEJ MATKI, KTÓRA ZMIAŻDŻY GŁOWĘ WĘŻA. DLATEGO ONA TAK BARDZO NAWOŁUJE I WZYWA DO MODLITWY I DO POKUTY, BO JEDYNIE W TYM JEST OCALENIE. I JDYNIE TO MA SENS TERAZ, GDY WYBIJA OSTANIA GODZINA DANA LUDZKOŚCI I GDY CZAS MIŁOSIERDZIA NIEBAWEM ZAMKNIĘTY BĘDZIE SĄDEM" JEZUS "Słowo pouczenia" Alicja Lenczewska

Gość gość
Sen mara Bóg wiara!!!

Gość gość
Dawcą snów nie zawsze jest Bóg. A czy nie uważasz, że kusiciel również w snach szkodzi?

Gość gość
Tak, Panie, wciąż toczy się walka się pomiędzy wolą moją a Przenajświętszą Wolą Twoją... Pomoż nam wszystkim uwikłanym w panowanie własnej woli, woli swojej...Amen.

Gość gość
Zlo nie zawsze ma forme potwora.moze wystepowac pod postacią dobra czy osoby swietej.dokladnie nie pamietam historii o.Pio ale wydaje mi sie ze szatan byl nawet pod postacią Jezusa.