Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś tutaj wierzy w Boga?

Polecane posty

Gość gość
też wierzę mocno, głęboko i szczerze.

Gość gość
20:57 to Ty E ? Tzn ta E 😍 ? :-)

Gość gość
A kto pyta? tak Elżbieta (Ela)

Gość gość
Wierzę w Boga ale moja wiara to dobre serce dla innych , dobre słowo , pomoc .... modlitwa jest ważna ale nie poparta dobrym uczynkiem nic nie warta , jeśli ktoś jest zły to midlitwa i plaszczenie się przed Bogiem nic mu nie da , najpiękniejsza wiara to miłość dla drugiego człowieka

Gość gość
Wielbiciel E pyta :-)

Gość gość
Gdyby był, zwierzęta niewinne nie byłyby martretowane.Przecież on może wszystko tak? Wiec jego ręką powinna karać tych,którzy chcą znęcac się nad biednymi stworzeniami.Gdybym ja nim była na swiecid byl by porządek, harmonia i miłość, przecierz niby jest wszechmocny,serio? Bo nie pokazał jeszcze tego ani razu,dowodów brak,uczynkow dobra brak.

Gość gość
Ile masz lat E?

Gość gość
Wyznanie wiary nie czyni nikogo katolikiem , to tak samo jak z miłością , to że powiesz komuś "kocham Cię " nic nie znaczy , miłość jak i wiare należy okazywać i przeżywać

Gość gość
Bo jeśli ustami swoimi wyznasz, że Jezus jest Panem, i uwierzysz w sercu swoim, że Bóg wzbudził go z martwych, zbawiony będziesz. Albowiem sercem wierzy się ku usprawiedliwieniu, a ustami wyznaje się ku zbawieniu. Powiada bowiem Pismo: Każdy, kto w niego wierzy, nie będzie zawstydzony. List do Rzymian 10.

Gość gość
Ale bzdety piszecie.

Gość gość
22:08 moje lata nie są ważne...cały pardoks jest w tym, że posiadam poważne imię, które mnie zobowiązuje...ale tak dojrzała wiekowo to nie jestem...:):)

Gość gość
Tak mi sie wydaje ze mloda bo o wierze zakladasz temat.u mnie sie juz wszystko wypalilo a kiedys o swietos sie ocieralem.

Gość gość
22:12 uważasz że mówienie o wierze czyni Cię katoliczka ? Wiara to życie według zasad Bożych a nie obnoszenie się z wiarą i trabienie o tym na prawo i lewo , katolik powinien być skromny

Gość gość
może trzeba jeszcze raz zacząć wierzyć... Polecam książki "Świadectwo. Dziennik Duchowy" i "Słowo pouczenia" Alicja Lenczewska Te książki pomagają uwierzyć i żyć żywą wiarą.

Gość gość
22:23 To było Słowo Boga a nie moje.

Gość gość
A że wiara domaga się świadectwa, to dla mnie bynajmniej, rzecz oczywista, że w ogóle nie muszę o tym wspominać.

Gość gość
22:24 litosci,blagam Cie! :-(

Gość gość
dobrze, pomodlę się za Ciebie.:)

Gość gość
Elu ja juz mialem wlasne podroze.wiara jest gdzies gleboko we mnie zwlaszcza w chwilach zagrozenia i stresu.ale nie ma wiary takiej mlodej,niewinnej.rzadko do kosciola chodze.

Gość gość
Czy Bóg jest kosmitą? zapewne tak, nie pochodzi z tego świata, to znaczy jest na etapie rozwiniętym technologicznie, nie musi być materialnie, i stworzył ziemię lub przynajmniej był na ziemi pare razy odwiedził. Anonymus dało wiadomość wykradli dowody istnienia obcej cywilizacji innego wymiaru.

Gość gość
A kim ja jestem, by Ci wyrokować..Powiem jedynie: różnymi drogami Bóg prowadzi człowieka. No i kwestia spotkania, doświadczenia Boga w sakramentach. Czy jest we mnie wiara w przebaczającą miłośc Boga w sakramencie pokuty, czy żyje we mnie doświadczenie żywej obecości Boga w Komunii Świętej. Wydaje mi się, że potrzeba więcej modlitwy...

Gość gość
Z tymi sakramentami nie do końca jest jak piszesz, jak czytałaś biblie? tam nie modlimy się do figur, chrzest zanurzenie się w wodzie i tak dalej.

Gość gość
To samo przychodzi-nawrocenie.z ksiązek czy wizyty w kosciele to nie to samo co w skutek jakiegos zdarzenia.

Gość gość
Powiedezcie gdzie jest napisane ze ksiądz jest powiernikiem Boga?

Gość gość
Wszyscy anonimowo piszą i nie wiadomo kogo jest dany wpis.dobranoc Ela.

Gość gość
22:55 przestan chrzanic.idz do ksiegarni i poczytaj.na takie dziwne pytania odpowiada min.hołownia.albo zacznij studiowac teologie.pa E 🌼

Gość gość
czy pytanie o " powiernictwo " jest dziwne ? nie . Biblia wyraźnie mówi o tym kto jest pośrednikiem pomidzy nami a Bogiem

Gość gość
A kto napisał Biblie?! Ludzie! Oczywiscie pod natchnieniem Boga.ale Ci co pisali musieli robic przerwe na siku i kupe i zeby cos zjesc.wiec przestancie swirowac.

no skoro byli ludźmi to raczej nie jest dziwne ,ze jedli . pili i sikali :) ale co to ma wspólnego z pisaniem Biblii?