Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Napletek u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czy trzeba ściągać napletek u dziecka mój syn ma miesiąc a wczoraj moja teściowa mu całkowicie sciagla i mówiła że tak trzeba a słyszałam że nie wolono tego robić więc nie wiem czy mojemu synkowi teraz nic nie będzie

Gość gość
Koniecznie trzeba zrobić obrzezanie,czyli usunięcie chirurgiczne napletka.

Gość gość
Ale teraz ma już ściągnięty więc teściowa mówi że teraz będzie dobrze i nic już nie trzeba robić

Gość gość
niech sobie teściowa założy worek na łeb a potem ściągnie i sprawdzi w jakim pozycji jest wygodniej,z założonym,czy ściągniętym?

Gość gość
A ile Ty masz lat, że teściowa decyduje o twoim dziecku?

Gość gość
Poczytaj sobie różne stare tematy na tym forum. Zalecenia są różne, co lekarz, pielęgniarka to inaczej. Napewno miesięcznemu dziecku nie powinno się ściągnąć całego napletka bo fizjologiczne jest przyklejony! Za jakiś czas możesz delikatnie spróbować nim ruszać ale też nie ściągać tak odrazu na siłę!

Gość gość
To jest p********a sprawa ten napletek. Ciężko wyczuć na ile można sobie tam pozwolić nawet żeby odchylić do mycia i nawet tu jest obawa że sie coś spieprzy bo to takie delikatne jest. Mogą się robić mikrourazy, potem zarastać i napletek normalny fizjologicznie zostaje uszkodzony i ulega zwężeniu. Wtedy jest problem dopiero. Najlepiej w ogóle nic chybanie robić

Gość gość
Nuepowinno ściągać się całego napletka takiemu małemu dziecku. Podczas kąpieli delikatnie odciągnąć trosKę umyć i już. na wizycie u lekarza spytać co i jak. Mój synek jako maluszek no miał problemu z napletkiem a jakoś 3 latek musiał mieć maść ze sterydami więc jest to niezależne. Kiedyś sciagano na siłę napletek co często kończyło się problemami w dorosłym życiu.

Gość gość
Nic nie jest zrośnięte,no chyba że dziecko ma stulejke,a to nic nie poradzisz. W ogóle kobiety nie powinny się mieszać w takie sprawy,niech pogada z ojcem dziecka i ten decyduje co robić. Umyć wystarczy ciepłą wodą,lekko z wierzchu,do środka można troche przepłukać prysznicem.Ale żeby szorować,w środku,bo co,bo bakterie?Jakie tam bakterie ,skoro w moczu nie ma bakterii i jak są to samo się oczyszcza bez interwencji.Głupoty wypisujecie,jakieś zabobony. Może najlepiej zróbcie obrzezanie jak u Muzułmanów i będzie cię miały spokój. Dziecko wam tego nie zapomni