Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wy też uważacie że w Polsce nie da się mieć fajnego życia?

Polecane posty

Gość gość

Ja wiem co będzie, Hejt w postaci jak ci się nie podoba to się wyprowadź. Ok . Ale niech mi ktoś nie przyzna racji. Mamy c*****y klimat, Lato jest u nas duszne i parne i niestety krótkie. W hiszpanii okres ciepły trwa 2 razy tyle co u nas a w słońcu 33 stopnie da się żyć pełnią życia u nas człowiek się dusi. Zima u nas długa. Jesień zaczyna się właściwie od połowy września. Jak ma być fajnie i żyć nam się dobrze jak u nas przez pół roku jest ciemno. Ludzie tutaj są c*****i nie chcce wyzywać na rodaków. ale ani Polscy mężczyźni nie należą do atrakcyjnych ani Polskie kobiety. Owszem są ładne ale jest ich malutko. Zarobki dramat, życie drogie. Przeciętny Polak ma życie Praca, piwo wiadomości /mecz sen. W sobote nejbunda i tak całe Boże życie. Jak czytam o życiu w innych regionach świata to mam łzy w oczach gdzie ja mieszkam

Gość gość
Masz ograniczone horyzonty. Poczytaj sobie o biedzie w USA, bezrobociu w Hiszpanii i o samobójstwach w Grecji.

Gość gość
Wszystko widzisz i opisujesz negatywnie, jesteś pesymistycznie nastawiony, to nawet jakbys na cudownej wyspie wylądował z laskami, to tez bys marudził ..... że wyspa za mała, ze lasek za dużo, że wolisz snieg a nie słońce, że piach ci wsypał się do buta.

Gość gość
oczywiscie! '' Poczytaj sobie o biedzie w USA, bezrobociu w Hiszpanii i o samobójstwach w Grecji.'' poniwaz w Polsce nie ma biedy, bezrobocia i samobojstw!! argument tak swietny, ze nic tylko zamknac strone i zamyslec sie na reszte dnia w tym druzgoczacym przypale jaki dokonalas! x a co do tematu: mam paru znajomych, ktorzy uwazaja, ze w Polsce jest swietne zycie! pewnie jest. maja bogatych starych, mieszkaja u nich, dostaja kase na wszystko co chca, to jak moze sie zle zyc? :)

Gość gość
Autorze a zapytam bez hejtu. Skoro tak ci nic w Polsce nie pasuje, małe zarobki, zły klimat, nawet uwazasz że mało ładnych dziewczyn (troche to powierzchowne i pustackie) to co cię w tym kraju trzyma?!?

Gość fram
Ja tam nie narzekam na swoje życie. Mam fajną pracę, dobre zarobki, jeżdżę fajnym samochodem, mam swoje mieszkanie. Nie lubię lata, wole polską jesień, chłodną ale słoneczną. Fakt, z fajnymi facetami jest problem, ale ostatecznie mężczyzna nie jest niezbędny do życia. Mieszkałam za granicą, w Stanach i w Anglii i naprawdę nie ma tam jakichś cudów. Ludzie zawistni są wszędzie. A gdyby mi ktoś kazał mieszkać we Włoszech, Hiszpanii czy innym ciepłym kraju, to bym umarła. Dlatego lubię swój kraj i doceniam go.

Gość gość
autor/ka to typowy polaczkowy malkontent takiemu wiecznie źle, wiecznie wiatr w oczy i zawsze wszyscy i wszystko winni tylko nie on sam a jaka jest prawda? nawet Norwegowie czy Finowie nie są takimi marudami jak Polacy, a u nich to dopiero ciemno i zimno, a zima dłuuuuga. Po wtóre nawet Polak żyjący na krawędzi ubóstwa jest obiektem zawiści 80% ludzi na świecie!!!! Tak, tak. Może trudno w to uwierzyć, ale świat to nie tylko bogata północ, ale przede wszystkim biedne południe. Naprawdę wystarczy ruszyć tyłek poza Europę czy USA i przekonać się, że wbrew wiecznemu marudzeniu rodaków żyjemy w warunkach, o ktorych WIĘKSZOŚĆ ludzkości może tylko śnić

Gość gość
Już wam odpowiadam. O biedzie w USA, bezrobociu w Hiszpanii i samobójstwach w Grecji. Ok tam nie jest kolorowo, są dzielnicy biedy. Ubóstwa ale naprawdę Polska to ciągle najbiedniejszy kraj UE po Rumuni i Bułgarii nasze standardy życia to ciągle Rumunia. W Hiszpanii nie jest kolorowo , bo tam było kolorowo 20 lat temu i dzisiaj kiedy przychodzi im żyć w cięższych czasach Jest dramat, i dramatyzują. Porównajcie sobie pracowitość Polaków i Hiszpanów czy Greków tamci chcieliby tylko imprezować, praca jest dla nich przymusem. Sjesty wystawne życie, przerost administracji, za duża ilość socjalu i wolnych dni od pracy. Ale to ciągle są wyższe standardy życia. A w Polsce Polak z********a 2 razy tyle co Hiszpan a g****o ma. Życie na psim poziomie. za 2500 zł jak się mieszka samemu to na nic sie nie możecie pozwolić. Jak wyglądają urlopy Polaków jada na jabłka do Włoch, albo do roboty na wieś. Hiszpanie podróżują po całym świecie. To standardy, klimat? Chyb się zgodzicie że idzie oszaleć, jest albo zimno albo duszno że nie da się wytrzymać. Ludzie są tu naprawde brzydcy (takie mamy geny pogódzcie się) Mój kolega z Francji porównał Polaków do Ziemniaków naszej narodowej potrawy i faktycznie coś w tym jest. Gęby jak cebule. Kobiety ładne ale 1 na 100. Kraj jest brzydki. Piękne sa kraje takie jak Włochy Francja, czy nawet Niemcy nie Polska. Nie ma ani gór a ni morza pięknego ciepłego. Nie ma nic. Władza to tylko kłotnie i afery. Zero tolerancji dla odmienności. Naprawdę dobrze się wam tu żyje? Jade autem i słysze tylko jak ktoś na kogoś kurwuje, przeklina ludzie sa dla siebie niemili

Gość gość
gość dziś Gościu nie p*****l też o tych warunkach. Bo akurat warunki życia mamy c*****e. Wedlug badań mamy najmniej przestrzeni życiowej we własnych mieszkaniach. Gnieździmy się na małym metrarzu podczas gdy dla naszego komfortu , potrzeba było nam o jeden pokój więcej. Jasne możemy się porównywac do Afryki. Ale Afryka jest kilka tysięcy km ztąd. Ani ja ani większość na tym forum tam nie była i nie będzie. To inny świat inna rzeczywistość inne problemy. Ja bym bardziej porównywał nasze życie do Czechów. Słowaków. Słoweńców. Węgrów, Rumunów. Chorwatów, Serbów, Wspólna historia, reżim komunistyczny. Nie porównam Polski do Botswany nie te realia. Afryka jest przykładem drastycznym. Bo już na kontynencie Ameryki Południowej ludziom źle się nie żyje. To samo w Azji

Gość gość
Prawda jest taka, że wiele się zmieniło Polska kiedyś był postrzegana jak Białoruś, jak zad***e Europy ciemnogród. Dzisiaj jest to już praktycznie równorzędny kraj z Niemcami czy Francją. Jeszcze tylko ta religia .....

Gość gość
rzygam na takie marudne mendy jak autor zawsze źle, zawsze on pokrzywdzony i biedny. Najwyraźniej jesteś zwyczajnie głupi i dlatego jesteś biedny. Jakoś nie znam NIKOGO kto na urlop wyjeżdża do pracy za granicę. Wręcz przeciwnie; ludzie albo siedzą u siebie w domu na wsi, albo jadą na urlop w Polskę lub za granicę. Od lat 80-tych, powiedzmy połowy 90-tych nikt ze znanych mi osób nie jeździ na roboty, tzw. saksy Prawda jest taka że Polska pięknieje z każdym rokiem, zmieniają się miasta i wsie i każdy kto chce widzi to gołym okiem. Klimat też mamy fajny, owszem może długo jest zimno i mokro, ale polskiej wiosny nie da się porównać z żadną inną! Podobnie wrzesień, nierzadko październik są cudowne. Lato bywa kapryśne, ale od tego jest latem, żeby było gorąco duszno czy bóg wie co jeszcze, kijowo jest tylko jak leje cały miesiąc. Reasumując, musisz być bardzo smutnym człowieczkiem, w którego towarzystwie przebywanie musi być udręką. Najwyraźniej jestem niesamowitym szczęściarzem, bo mnie towarzystwo takich polaków omija :D