Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druga młodość u mężczyzny, o co chodzi?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, jestem płci męskiej i mam 26 lat.Piszę ponieważ zastanawiam się nad przyczynami takiego zjawiska jakie zaobserwowałem na kilku znajomych mi mężczyznach w wieku 37-45. Może ktoś ma podobne spostrzeżenia i potrafi coś na ten temat powiedzieć. Na prawdę nie mam zamiarów negatywnej oceny i obrażania czyiś uczuć czy nawet deprecjonować wartość kobiet. Owi trzej Panowie, o których myślę to mężczyźni żonaci z dziećmi. Znajomi dość bliscy. Zauważyłem, że każdy z nich wprowadził nagle z nieznanych mi przyczyn zmiany w swoje życie. Skojarzyłem to sobie z terminem zwanym "druga młodość". Jeden Pan już jest po rozwodzie i oświadczył się innej. Pozostali dwaj moi znajomi jakoś nagle zaczęli uczęszczać na siłownię, porobili sobie tatuaże, wzmożyli aktywność na facebooku i nie są to zdjęcia z ich rodzinami bynajmniej. Są tam tylko ich sylwetki i prezentują się bardziej w charakterze "singli". Nie chcę niczego sugerować ani nie wnikam w ich pożycie małżeńskie ale ewidentnie niektórzy faceci około 40 przeżywają jakiś taki ostatni oddech, a może próbują się dowartościować? Sprawdzić czy są jeszcze atrakcyjni? Czy nudzą ich żony, jak myślicie? O co w tym chodzi? Jakoś u kobiet tego nie zauważyłem, kobiety raczej mają tendencję do ciągłego dbania o siebie lub jego brak. Jeden z tych kolegów zrzucił nagle po 10 latach małżeństwa ok. 15 kg dziwne że nie kieruje tych wysiłków w stronę żony a szuka aprobaty na zewnątrz.....

Gość gość
Kryzys wieku średniego. Głowa siwieje d/u/pa szaleje. Pewnie szukają kochanek. Ile lat ma narzeczona tego gacha?

Gość gość
Bo faceci mają dwa życia a baby tylko jedno z powodu menopauzy :-P

Gość gość
Mądry mężczyzna z pokorą przyjmuje fakt przemijania, starzenia się, przybywania lat.. Nie usiłuje za wszelką cenę cofnąć czasu..to głupie, A rezultaty czasem wyglądają śmiesznie, np.50 latek z kucykiem, który zatrzymał się w czasach swojej młodości. Zazwyczaj tacy mezczyzni nagle się "budzą" i robia jakies zmiany, w wygladzie, zachowaniu, "nadrabiają" brak przeżyć, czy jakichś atrakcji. Mężczyźni przechodzą w pewnym wieku andropauzę, następuje wahania hormonów, spadek testosteronu. Trzeba się z tym pogodzić. Nie ma nic zlego w silowni, jesli mezczyzna się zapuscil, i wyglada jak wlasny ojciec. Ale powrotu do kondycji, jakości ciała z lat mlodosci nie będzie.. Owszem, tacy męzczyzni próbuja się dowartosciowac, czy jeszcze działaja na kobiety. Jesli to tylko slowny flirt , prężenie muskułów, to ok, gorzej, gdy ladują sie w jakies romanse i rozwalają rodzinę...Kobiety mają więcej zrozumienia i akceptują nieuchronne starzenie się..

Gość gość
No chyba wy! :-P