Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexx1779

A levels w Uk

Polecane posty

Gość alexx1779

Czy ktoś z was zdawał polski na A levels? Jak to wygląda? Czy jest ustny? Te wszystkie lektury trzeba przeczytać i jak będzie sprawdzana wiedza o nich?

Gość gość
zdawałam to już ładnych parę lat temu, ale wtedy był z tego egzamin ustny - nagrywany, a na częśc***isemnej trzeba było wybrać dwie z chyba 4 czy 6 lektur i je opisać :)

Gość alexx1779
gość, ja sprawdzałam specyfikację AQA i tam nie ma nic o ustnym, są podane lektury i filmy i jest tego calkiem sporo, jest napisane ze w tym drugim egzaminie w sekcji 3, trzeba bedzie odpowiedzieć na dwa pytania odnosząc sie do dwóch literackich i nie literackich źródeł. Nie moge tego w ogóle sobie wyobrazić, szukam jakijś egzaminów z poprzednich lat ale nic nie mogę znaleźć...

Gość gość
to może zmienili? Albo ustny był na gcse. Jak nie możesz sobie wyobrazić? Będą pytania do wyboru i musisz wybrać dwa z czterech z teco co pamiętam.

Gość alexx1779
Tylko nie wiem co z tymi lekturami, filmy sa 4 ok ale ksiazek ponad 10. Nie wiem czy mam wybrać jakąś ilosc i tylko niektóre przeczytac czy wszystkie. Tego wlasnie nie rozumiem.

Gość gość
Na te 10 beda 4 czy dwie do wyboru. Mozesz ryzykowac i przeczytac kilka, ale moze ich nie byc na egzaminie

Gość alexx1779
Okay, dziękuję za pomoc ;)