Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 miesięczne dziecko mało się rusza i mało płacze

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 2 miesiące.. większość czasu śpi a jak nie śpi to rozgląda się albo patrzy w jeden punkt. Rusza nóżkami i rączkami, ale nie tak żywo.. Jak leży na brzuszku to nie umie jeszcze podnieść głowy do góry tylko przekręca ją tak niziutko przytykając sobie nos. Myślicie że to normalne, że po prostu nie jest jeszcze taksa silna..? Płacze tylko czasami jak jest głodna.ogólnie jest bardzo grzeczna, w nocy wstaje tylko 1-2 razy. Proszę o jakieś porady.. Czy powinnam się gdzieś udać z nią?

Gość gość
A co pediatra na to? W brzuchu była spokojna?

Gość gość
Moze po prostu jest taka grzeczna, są różne dzieci :) Jednak jak cię to naprawdę niepokoi to idź do lekarza z małą i wtedy będziesz miała pewność

Gość gość
Ciesz się, że masz grzeczne dziecko!!!

Gość gość
To co opisujesz to normalne zachowanie dwumiesiecznego dziecka. A to że ładnie śpi i nie płacze to tylko się cieszyć:)

Gość gość
Ciesz się że duzo śpi. No chyba że przez to mało je.

Gość gość
Jeśli Cię to niepokoi to idź do lekarza, może ma obniżone napięcie mięśniowe i trzeba rehabilitować. 2 miesięczne dziecko powinno podnosić główkę i chwilę przytrzymać.

Gość gość
Mój syn też taki spokojny. Jadł i spał. Ozywil się dopiero ok 3 miesiąca . Teraz ma 4 miesiące, nie śpi tyle co wcześniej, ma raczej takie drzemki ale jest mega pogodny i nadal mało płacze. Co do podoszenia głowy to też słabo mu szło , obejrzała go nawet znajoma fizjoterapeutka i powiedziała ze napięcie ok.

Gość gość
Dziwne ze przeszkadza ci ze dziecko malo placze. Dzieci placza jak maja jakis dyskomfort. Twoje dziecko widocznie jest zdrowym i szczesliwym bobasem. Moja corka tez taka byla. Teraz to mloda zdrowa kobieta. Takze tylko sie cieszyc ze masz zdrowe szczesliwe dziecko i nie szukaj na sile problemow. :)

Gość gość
A jak przybiera na wadze? Jaka miała masę urodzeniowa? Ile teraz wazy? Czym karmiona ?

Gość gość
Mimo wszystko warto sprawdzić czy z napięciem wszystko jest ok, żebyś mogła spać spokojniej. a ja będzie ok to nic tylko się cieszyć :) tylko duzo niech leży na brzuszki i ćwiczy podnoszenie główki :)

Gość gość
Za kilka miesięcy napiszesz że Twoje dziecko nieźle daje Ci popalić! Korzystaj ile się da.

Gość gość
Najczesciej dzieci podnosza glowke tak na dluzej po trzech miesiacach. Nie masz sie czym przejmowac. A ze nie placze? :) no szczesliwe dziecko. A to ze sie rozglada lub patry w punkt to dobry objaw. Jest ciekawe swiata i skoncentrowane a to zalety na przyszlosc. Glowa do gory autorko

Gość gość
Nic go nie boli to co ma plakac

Gość gość
Srecie-napiecie! Dajcie tym dzieviom zyc i sie rozwijac w swoim tempie! Moj skoncxy zaraz 4 mies. Wczoraj spal od 20.30 do 7.30. Potem drzemka od 8.30 do 9. Teraz jest 12 i znowu spi. Popoludniu tez bedzie spal. Poza tym jest bardzo kontaktowy i ciekawski. Chociaz juz zaczyna preferowac pozycje na rekach, najlepiej w pionie na ramieniu :P A wczesniej tez sobie lezal i patrzyl, dziecko bezproblemowe i pogodne.

Gość gość
Właśnie w Polsce jak dziecko nie płacze, to podejrzane :D, przecież jak piszecie jak płacze to czuję jakiś dyskomfort...no a jak płacze dużo to też że chore :D No ludzie to by co drugie było chore :D, a przecież tylko niewielki procent dzieci jest na coś chorych.

Gość gość
Jak placze to nie znaczy ze chore ale ze czegos mu brak : jedzenia, suchej pieluszki, uwagi innych... Niemowlak nie mowi wiec jak ma jakies potrzeby to okazuje to placzem i nie znaczy to ze jest chore. Dyskomfort nie oznacza choroby.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Bardzo się cieszę, że mam tak grzeczne dziecko tym bardziej, że mam jeszcze straszą córkę. Po prostu, byłam pewna że malutka będzie bardzo niespokojna i płakśliwa, ponieważ całą ciąże miałam problemy dużo stresu, nerwów, płaczu... Niunia przybiera na wadze książkową i jest na piersi. W czwartek mam wizytę u ortopedy to podpytam czy wg niego jest ok;) Pozdrawiam wszystkie mamuśki!

Gość gość
Moj tez taki byl. Jutro konczy 4 miesiace i jest juz zmiana, domaga sie uwagi, kula sie na bok, wczoraj z rozpedu na brzuch polecial. A rano 3 razy go przekladalam, bo lezal w poprzek lozeczka z nozkami miedzy szczeblami. Zainteresowanie jego osobka wymusza takim smiesznym zawodzeniem i wyciem. Z reguly sam zasypia czy przy karmieniu czy na macie albo w lozeczku. Ale zdarza sie, ze chce sie przytulic przed snem i tylko i wylacznie w pozycji pionowej. A w szpitalu byl jedynym spokojnym i wiecznie spiacym noworodkiem. Czy brali go na badania, szczepienie czy do kapieli, to zabierali spiacego i oddawali spiacego. Jako jedyny na ekg serca spal i nie wrzeszczal. Wiec sie ciesz, bo byc moze u Was tez sie to zmieni. A dodam, ze moj jak juz sie rozryczy, to jak syrena, glosik ma mocny i donosny.

Gość gość
Ortopeda tu nie pomoze, on tylko usg bioderek zrobi. Jedynie neurolog jest od tego, ale ja bym nie martwila sie na zapas i poczekala.

Gość gość
Bzdura ja w ciazy bylam wiecznie wsciekla i wybuchowa a dziecko mam fajne i pogodne i spokojne.

Gość gość
autorko wszystko co napisałaś jest dla mnie normalne u takiego malucha, tylko tą główką bym się martwiła. Moja jest wcześniakiem (36tydzień) i podnosiła wysoko głowę już jak miała 2-3 tygodnie, czyli jeszcze nawet przed terminem porodu, ale może Twojej po prostu się nie chce i tyle:)