Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koniczynkaczterolistna

świerzb,objawy, leczenie

Polecane posty

Gość koniczynkaczterolistna

Jak u Was wyglądały objawy świerzbu? czy mieliście wątpliwości co do diagnozy lekarza i czy leczyliście? czy tylko leki na receptę są skuteczne, czy może cos bez recepty albo domowym sposobem?

Gość gość
Polecam olejek z drzewa herbacianego,możesz go dostać w aptece,zielarskim. Najlepiej dodać go do kąpieli i smarować te "krostki". Oczywiście musisz wszystko wygotować a ubrania wyprać i wyprasować. Lozka,dywany itp.dobrze jest spryskać woda z octem. Chyba,ze wolisz lek na receptę to tez jest dobre rozwiązanie ale trzeba zaaplikować wszystkim domownikom.

Gość gość
Lek na receptę jest najlepszy niestety, a uwierz próbowałam kilku rzeczy. Wszytsko też musisz wyprać i wyprasować albo zamrozić na 2 tygodnie(tak z butami zrobiłam). Biżuterię też musisz odkazić. Świerzbowiec nawet jeśli zniknie z Ciebie pod wpływem leku to musi być dosłownie z całego domu usunięty inaczej znów będzie na Tobie. Paskudztwo. W szpitalu dostałam, cholerstwo

Gość gość
jest tez preparat bez recepty - novoscabin, tez skuteczny, stosowalam rok temu ale dodatkowo przeciwalergiczne leki