Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwny człowiek...

Polecane posty

Gość gość

Przeprowadziłam się ostatnio do nowego mieszkania i już odczułam negatywne skutki. Chodzi o mojego sąsiada z klatki. Jest dziwny. Dlatego, że zagaduje mnie, wypytuje o różne rzeczy, albo opowiada o tym, że córka wyjechała do USA i tam wyszła za mąż, że ma dzieci i rzadko ma z nimi kontakt, albo, że jego syn też ma swoją rodzinę. Co ja mam z tym wspólnego i jak mogę mu pomóc? :o Poza tym naprawdę wypytuje mnie o wszystko.

Gość gość
To powiedz mu jasno, żeby się od/pie/rdo/lił i że nie zamierzasz rozwiązywać jego problemów.

Gość gość
Nie chcę być nie miła. Jest starszy i w sumie miły, ale no... np. ostatnio wypytywał mnie dlaczego mieszkam sama i co z moją rodziną. :o

Gość gość
Chyba ma jakieś braki i jest znudzony. :p

Gość gość
Może chce zdobyć zaufanie dlatego najpierw opowiedział o sobie a ze się nie zrewanzowalas to sam wypytuje.. kto wie w jakim celu? Szuka przyjaciol albo poluje na samotne,moze ma powiazania z mafia...zaraz powiecie ze bajki opowiadam a wcale nie i to nie jest jakas rzadkość w Polsce. Tyle że cebula niewiele wie na te tematy

Gość gość
Człowiek otwarty jest " Dziwny " dla wrednych, fałszywych i zamkniętych w sobie . Ostrożność zawsze wskazana ale nie zakladajmy z góry ze każdy otwarty i miły człowiek ma niecne plany albo nierówno pod sufitem.

Może jest samotny i chce pogadać? Wystarczy powiedzieć, że nie masz ochoty o sobie opowiadać, grzecznie, krótko i z uśmiechem:) Opowieści o mafii są zabawne, oni dowiadują się wszystkiego w sposób niebudzący podejrzeń, a nie poprzez wysyłanie sąsiada na przeszpiegi:)

Gość gość
Właśnie przez przyjaźń dowiedzą się najwięcej. Wiem bo sama miałam do czynienia z mafia. Też mi się wydawało tak jak tobie a potem uciekalam w poplochu

Gość gość
15:36 dlaczego zakładasz z góry, że nie uwierzy ci akurat "cebula"? uogólniasz.

Gość gość
Bo cebula jest za głupia i wszystko dla nich dzieje sie tylko w filmach :)

Gość gość
Zabawny nie jesteś, ale rozwijaj się,moze kiedyś,;)

Gość gość
Nie posądzam go o coś wspólnego z mafią, ale zastanawiam się dlaczego wyłapuje różne okazje do zaczepki i wypytuje mnie o różne rzeczy. Pytał mnie np. czy mam jakichś przyjaciół, przyjaciółkę, partnera, czy chciałabym mieć itd. Trochę to dziwne.

Gość gość
Chce wyczuć twoje potrzeby może sekta

Gość gość
Zapytaj się wprost. W czym mogę konkretnie pomóc? Czego Pan ode mnie oczekuje? Utnij to krótko i nie opowiadaj w naiwności o sobie.

Gość gość
Z jednej strony on jest miły itd., ale... z drugiej trochę mnie niepokoi po co mu są takie informacje o mnie? Nie wiem.

Gość gość
już się tak nie podniecaj,naprawdę mało kto się toba interesuje ze tak ci to schlebia?

Gość gość
Szczerze to nie spotkałam się z takim zachowaniem i mnie dziwi. Być może dlatego, że należę do osób zamkniętych w sobie.

Gość gość
Próbuje ocenić co jesteś warta i swoje szanse na zamoczenie :-P