Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przegrywam

chyba nie mam szans na dobrą pracę

Polecane posty

Gość przegrywam

Choć jestem jeszcze młoda i mam dość duże doświadczenie zawodowe jak na swój wiek nie potrafię dobrze sprzedać swojego wizerunku podczas rozmowy kwalifikacyjnej :-( jestem zagubiona, zestresowana i mieszam się podczas udzielania odpowiedzi. Dziś dwa razy miałam rozmowę i wykonczylo mnie to psychicznie. Jestem beznadziejna :-(

Gość gość
Zawsze masz jakąś szansę! Nie mów, że jesteś beznadziejna bo masz duże doświadczenie i sama to osiągnęłaś. Ja też bywam nieśmiała, szczególnie w stresujących sytuacjach nie umiem zapanować nad nerwami. Ale wtedy sama sobie wmawiam, że jestem pewna siebie i robię wszystko żeby na taką wyglądać. Może podczas takich rozmów warto by było trochę wyhamować. Nie musisz natychmiast odpowiadać na pytania. Zastanów się chwilę i spokojnie mów co masz do powiedzenia. Na nasze zachowanie bardzo wpływa też postawa ciała. Sam sposób Twojego siedzenia może sprawić że poczujesz się pewniej. Poczytaj o tym w Internecie i wypróbuj na sobie! Na pewno jesteś inteligentną kobietą, weź sprawy w swoje ręce a za każdym razem będzie coraz lepiej :) Tylko błagam nie łam się. Idź do przodu i śmiej się z siebie jak najwięcej. Wierzę że Ci się uda! Wszystkiego co najlepsze.