Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile pieniedzy potrzeba na okres ciazy? chce odkladac

Polecane posty

Gość gość

Planujemy dziecko za kilka miesiecy do roku, chcialabym juz odkladac pewna sume na ten czas. Myslicie, ze 2-3 tys zl wystarcza na sama badania, wizyty u lekarzy w ciazy? Oczywiscie nie msle o wyprawce, wozku itp.

Gość gość
Ok 7000 bez zadnych lekow.

Gość gość
7000 , okolo 800 zlotych miesiecznie, czyli 2 razy w miesiacy wizyta u ginekologa to juz 400zl, reszta badania

Gość gość
Gosc 14.02-mi wyszlo d9kladboe tyle samo Doszly jeszcze leki duphaston i luteina ok. 1500 zl.

Gość gość
"2 razy w miesiacy wizyta u ginekologa ...3 A po co dwa razy w miesiacu ? I jakie leki ty chcesz za 400 zl miesiecznie brac ???

Gość gość
Oczywoscie ze wizyta co 2 tyg. Plus usg dodatkowo. Leki? Suplementy. Ale to bardziej badania krwi i moczu.

Gość gość
2500zl miesięcznie, ciąża z lekami.

Gość gość
Te 2500 to w ciągu jednego miesiąca wizyty, leki i badania. A 400zl na zwykłe suplementy w ciągu miesiąca to drobiazg naprawdę

Gość gość
Aleeee bzdury piszecie!! Mi szło miesięcznie około 200zl. Lekarz 150 i max 50 na jakieś suplementy itp... Nic więcej! Zdrowo odżywiam się ZAWSZE więc tu nic się nie zmieniło i na co niby więcej miały iść pieniądze skoro ciąża była książkowa. Jeśli będziesz chodziła na NFZ to jeszcze taniej. Badanie krwi itp to przecież kilka zł. Pod koniec ciąży wiadomo... Ubranka, wózek i cała wyprawka, ale to logiczne i tyle. Finito

Gość gość
Jeśli ciąża będzie bezproblemowa to wystarczy. Jeśli cokolwiek trzeba będzie wspomóc lekami to nie na mowy

Gość gość
W porywach do 300stu zł. Liczę już ze wszystkim i chodziłam prywatnie. Ciąża była bezproblemowa :)

Gość gość
Jak ty liczysz? 2 wizyty po 200 zl plus 1 usg 300 zl i to miesiec!!! Plus jakies 200 zl badania krwi i moczu.

Gość gość
Miałam jedną wizytę co 4tyg. W istotnym miesiącu dwie. Tyle!

Gość gość
Są takie babki które nie mają pojęcia o tym jakie badania w ciąży niektóre kobiety muszą robić i jakie leki brać więc nie warto się tym sugerować że jest to zaledwie 200zl i wizyty tylko na nfz. Pewnie, że może ci tak przejść ciąża jeśli będziesz mieć po prostu szczęście i wszystko pójdzie książkowo ale nie liczylabym na to. Zdrowe odżywianie swoją drogą ake anemii burakiem nie wyleczysz. u paru znajomych które znam koszt to najmniej 1000zl.

Gość gość
200 wizyta i 300zł usg?? Czyli 500?? Buuahahhahhahaahh Hhhhhahhahhaha oo kuu rr wa,ale się uśmiałam. Autorko. Jeśli wszystko będzie ok to wystarczy :)

Gość gość
Anemie właśnie odżywianiem wyleczysz. Ładujecie w Siebie tylko leki. No comment

Gość gość
Wizyty na poczarku co 4 tyg., potem co 3 tyg, na sam koniec co 2 tyg. Usg w 6 tyg., 13 tyg plus test Pappa, 20 tyg, 30 tyg i 38 tyg. Dodatkowo badania krwi i moczu. Na badania krwi sporo sie wydaje. Dodatkowo wymaz na gbs. Suplementy, ale to 100 zl na 3 miesiace. Dodatkowo bralam luteine. Ciaza bez cukrzycy, nadcisnienia itp.

Gość gość
Usmialas się bo może nie masz pojęcia o życiu w dużym mieście

Gość gość
Tu autorka, o czym wy kobiety piszecie? jakie 7 tys na okres ciazy? ja liczylam, ze wyjdzie 2 do 3 tysiecy... Skoro operujecie takimi sumami to rozpiszcie, bo ciezko to sobie wyobrazic. Z reszta jesli wszystko jest ok, to po co chodzic co é tyg do lekarza?

Gość gość
14.36 nie pisz głupot kochana, bo nie jesteś lekarzem. Może poza ciąża tak ale w czasie ciąży jak Ci leci hemoglobina z dnia na dzień to sobie jedź buraki i czekaj ... Powodzenia autorko

Gość gość
Bez wyprawki kosztowało mnie ok 5000zl nie ukrywam zaczęłam super zdrowo jeść a zdrowe rzeczy są drogie.

Gość gość
Zwykłe tsh to 50 zl. Ft3 i ft4 tez po 50 zl. No ludzie. Nie wiem, chyba ze mieszkacie na wsiach. W duzym miescie takie sa ceny!!!

Gość gość
Hhhhaaaahahhaha co za idiotko. Autorko olej temat i tu nie wchodź, nie czytaj głupot. Tu same bizneswommen piszą :D hhahahhahahhahah :P Humor mam poprawiony

Gość gość
Mieszkam w dużym mieście - Gliwice. Mimo to te bzdury, które wypisujecie, że ciąża kosztuje 7tys w głowie mi się nie mieszczą :P

Gość gość
Gliwice to duze miasto???

Gość gość
Usg.x 2 nagrywanie 3 d (tak poza prowadzeniem ciąży koszt 200zl za wizytę) miałam jednego lekarza prowadzącego z habilitacja ale oprócz niego byłam u 2 innych dla pewności i na szczęście ten 2 się poznał że mam zagrożenie przedwczesnym porodem. Bo ten główny z bólami odesłał mnie do domu!!

Gość gość
14:41 chyba jestes chora, dzis robilam tsh i placilam 14,50 miasto 100 000mieszkacow, wiec jakie 50zl...

Gość gość
7000zl to jest niedużo na całą ciążę. Ja dwa razy tyle. Nie jestem businesswoman, ale takie są realia, jeśli trzeba z pomocy lekarskiej korzystac częściej. Prawda taka, że dziewczyny które nie miały żadnych problemów nigdy tego nie zrozumieją i nie warto im chyba nawet uświadamiac.

Gość gość
Ja robilam w Warszawie i za kazdy parametr tarczycowy 44.90.

Gość gość
Tsh prawie 50zl potwierdzam.