Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile pieniedzy potrzeba na okres ciazy? chce odkladac

Polecane posty

Gość gość
za kazda wizyte place 80 zl, na kazdej mam usg. wizyty mam przecietnie do 3-4 tyg. do tego do 2 mce morfologia i mocz (kosztuja malo) , plus jakies inne badania co jakis czas - toksoplazmoza, hiv, na grupe krwi - te badania juz wiecej ale nie jakis majatek. mam anemie i biore zelazo do picia w jakis saszetkach, plus oczywiscie kompleks witamin. i tyle wydatkow. jem normalnie, teraz duzo owocow i warzywa, nie jest to zaden dodatkowy wydatek

Gość gość
Gliwice to duże miasto :D w takim razie Warszawa, Kraków to jakie miasto?

Gość gość
7000 to i tak nie za duzo! Wizyta z usg 80 zl? Ja bym omijala takie ceny wielkim lukiem....

Gość gość
14:48 i 49 pokazcie cennik, ze za samo tsh placicie 50zl....

Gość gość
ani jedna z was nie chodzila w ciazy na nfz?

Gość gość
Nie. Wizyta raz na 6 tyg albo lepiej. Nigdy w zyciu. Kiepski sprzet i zero kontaktu z lekarzem w razie potrzeby.

Gość gość
Nie. Tylko wizyty prywatne i kontakt stały z lekarzem. Wizyty co najmniej pół godziny, spokój, dobry sprzęt...

Gość gość
14:52 cennik mam Ci pokazywac? :O napisalam jak jest i mi wisi czy wierzysz czy nie

Gość gość
nie wierze Ci, ze placisz 50 zl za samo tsh, ja place 14,50... w miescie 100 tys, jak to mozliwe, ze w innym miescie (nawet w Warszawie) takie samo badanie kosztuje ponad 3 razy tyle?

Gość gość
Ja płacę za tsh 44.50zl. Mieszkam w małym mieście,ale tsh to naprawdę żadne badanie w porównaniu do tego co czasem trzeba robić.

Gość gość
zeby nie bylo, wpisalam w google laboratorium warszawa cennik, wybralam pierwsze z listy a tam tsh 26zl, wiec skad ci sie przysnilo samo tsh za 50zl???

Gość gość
Myśl :-) każde laboratorium ma swoje ceny

Gość gość
15;19 mega mysl, bede chodzic do laboratorium, ktore kosztuje 2/3 razy tyle niz u innych, przeciez w innych miejscach sie nie znaja... logiczne

Gość gość
sprawdzilam ceny kilku lab. w duzych miastach i max cena to 26zl za tsh

Gość gośćABC
Przedstawię realia. Miałam ciążę zagrożona i cukrzycę ciążowa. Ginekolog prywatnie, diabetyk na NFZ. Ginekolog do 5msc co dwa tyg. Wizyta 150zl. Badania z tych droższych to są co jakiś czas. Na początku bad z grupą krwi, toksoplazmoza, obecnością we krwi wirusów ospy itp (bo nie pamiętałam czy coś przechodzilam) to duży koszt ok 450zl potem już aż tak drogich nie było. Do tego tabletki na podtrzymanie ciąży i suplementy to ok 100zl. Dieta specjalna ale tego raczej budżet nie odczuwał. I preparaty żelaza bo mocna anemia. Usredniajac na miesiąc wychodziło ok 500zl. Bywały miesiące gdzie co tydz chodziłam do gina i miesiące gdzie były przerwy 3tyg (co tylko kilka razy się zdarzyło). Idzie oszczędzić chodząc do gina na NFZ ale mają sprzęt gorszy i mniej się angażują. Dziwią mnie holendarlne wręcz kwoty niektórych. Sama pochodzę z miasta 160 000 więc też do najmniejszych nie należy i do najtańszych też nie. Myślę, że na okres ciąży ok 4 max 5tyś starczy i to przy ciąży problemowej Powodzenia. Dasz radę

Gość gość
Gosc ABC dziekuje, za wpis. Czy mozna sie uchronic przed anemia w czasie ciazy?

Gość gość
podejrzewam ze tak, mnie odrzucalo od miesa, a po takich obiadach typu : kotlet, ziemniaki, surowka, bylo mi niedobrze. zreszta do tej pory (5mc) nie przepadam za miesem. zdrowo sie odzywiaj, miesko, zielone warzywa i powinno byc ok

Gość gość
Ja za TSH we Wrocławiu place prawie 40zl.gdzie ty mieszkasz że płacisz 14...chyba ci się badania pomylily

Gość gość
Tak sie sklada, ze weszlam na str lab we wro: TSH (tyreotropina) 18 zl

Gość gość
Każda z nas ma inne doświadczenia. Ja mam takie, że ciąża bardzo dużo kosztuje, ponad 1500zl miesięcznie. Dwie -trzy wizyty w miesiącu prywatnie, badania i lekarstwa i lepsza dieta. Sama woda mnie wynosi 200zl miesięcznie:D

Gość gość
Dwa razy więcej jej poszło niz7tys czyli 14tys Buuahahhahhahaahh Hhahahhaha hhahahhahahhahah

Gość gość
15.53 prymitywna musisz być skoro Cię to śmieszy. Nie życzę ci takich doświadczeń ale ten się śmieje kto się śmieje ostatni

Gość gość
15:51 jaka wode ty pijesz...

Gość gość
Jak to jaką? Niegazowaną, butelkowaną.

Gość gość
a przed ciaza takiej wody nie pilas? Pytanie bylo o wydatki w ciazy a wode przeciez i przed ciaza musialas pic.

Gość gość
Śmieje się, bo 14tys wydać na ciążę byłoby mi na prawdę trudno

Gość gość
Ja pije wodę z kranu przypuszczając ja przez filtr. Wymieniam filtr raz w miesiącu więc to koszy 15zł :) a 200 dla jednej osoby mnie szokuje. Czyli przy mojej 4osobowej rodzinie 800zł za wodę?

Gość gość
No widzisz Tobie trudno byłoby wydac a mi było trudno znaleźć co miesiąc środki na pokrycie tych wszystkich kosztów, ale się udało, bo taka była konieczność

Gość gość
Tu na kafe same bogaczki :P Ja się pytam więc gdzie Wy jesteście w realnym życiu, że Was nie widzę :D Same morusy w obdartych butach w moim mieście :P