Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Natrętne myśli

Polecane posty

Gość gość

Hej. Piszę tutaj, bo już kompletnie nie wiem co robić. Mam 17 lat i od może miesiąca(?) dręczą mnie natrętne myśli. Wszystko zaczęło się jakiś rok temu, kiedy zostałam sam na sam z dziewczyną, z którą nijak nie mam wspólnych tematów. Bardzo męczyłam się, żeby cokolwiek wymyślić i zapobiec niezręcznej ciszy. Ona ogólnie jest małomówna, ja natomiast nigdy nie miałam problemów z rozmową z ludźmi. Do czego zmierzam... Od tamtego momentu z kim bym nie rozmawiała nasuwają mi się myśli typu: "musisz o czymś mówić". Ostatnio te myśli się bardzo nasiliły. Niegdyś w ogóle się tym nie przejmowałam, a teraz codziennie budzę się w panice. Żeby tego było mało mam wrażenie, że nie znajdę tematów do rozmowy nawet z przyjaciółmi, z którymi zawsze świetnie się dogadywałam, a buzie nigdy się nam nie zamykały. Przez moje obawy zamknęłam się w sobie i coraz bardziej boję się wychodzić do ludzi i być z nimi sam na sam (nawet jeśli są to przyjaciele, których znam kilka lub kilkanaście dobrych lat).

Gość gość
to chyba zalążek fobii społecznej..możliwe, że ta małomówna dziewczyna ma to samo i to stąd jest małomówna ;) Niestety ja miałam to samo i nadal mi nie do końca przeszło.. najlepiej byłoby po prostu to olać ale to łatwo powiedzieć ;)

Gość gość
Kiedy właśnie objawy fobii społecznej do mnie nie pasują.