Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hashimoto a wyjazd nad morze

Polecane posty

Gość gość

Jak to u Was jest, Drogie mamy? Ja po powrocie znad morza mam hustawke hormonow i czuje sie fatalnie kiedy endokrynolog twierdzi, ze wyjazd powinien mi sluzyc?! Opiszcie swoj przypadek. Mam tak juz trzeci raz i waham sie czy gory czy morze.

Gość gość
Nad polskim morzem jest niewiele jodu. Wiecej zyskujesz biorac tabletki. Ci innego nad Morzem Polnocnym, KIEDY DODATKOWO JE SIE KREWETKI I MALZE. Baltyk niewiele mi daje :) tak tez uwaza Twoj endokrynolog.

Gość gość
Weźcie wy juz nie róbcie z siebie obłożnie chorych. Mam hashimoto i mieszkam nad morzem. Masakra. Coraz więcej hipochondryków na tym świecie

Gość gość
nie dziweie sie ze tak masz, jod jest niewskazany przy hashi - jego nadmiar niszczy komorki tarczycy. zatem potem jest zle..

Gość gość
Morze to bardzo dobry pomysł@ Moim zdaniem to nic nie przeszkadza, a może nawet sprawić, że poczujemy się lepiej. Ja jednak stawiam na inne formy spędzania wolnego czasu, dlatego polecam dowiedzieć się o nartach we Włoszech: http://www.wlochynarty.pl/najlepsze-rejony-narciarskie-we-wloszech-slow-o-nich/. Krajobrazy i spora aktywność fizyczna znacznie poprawia mi humor! ;)