Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JaMarita30

Awersja seksualna jak się wyleczyć

Polecane posty

Hej mam 22 lata i jesteśmy razem 4 lata po ślubie mamy jedno dziecko . Na początku małżeństwa wszystko było okej . Niestety prawie często udawała ze mi przyjemnie jak uprawianiem seksualnej ponieważ chciałam dziecko. Kocham swojego męża, ale mam problem z seksem, gdy byłam dzieckiem sąsiad ciągle patrzyl na mnie i klepal po dopiero. Ze byłam ladna dziewczynka to tez drugi sąsiad jak wracałam ze szkoły w wiekumeniczny 12 lat to sąsiad złapał mnie na korytarzu za Pippi. ..i potem uciekła kazał nikomu nie mowic. Dzisiaj mam odrazę do seksu. Do męża. Każdy temat erotyczna mnie drażni i przapomina mi się wtedy ten oblesny sąsiad z dzieciństwa. Nie wiem jak mężowi o tym powiedzieć. On pojechał do pracy obrazbilansowana sie ze jak unikam go . Seksu. Dotyku. Nie wiem co robić. Zawsze próbuje mu to wynagrodzić dobrym obiadem itd podziękuję ale on lubi seks i mówi że ja go podniecam. A ja wiem ze jestem chora . DO LEKARZA nie pójdę. Czy są jakieś sposoby aby mu to powiedzieć tak aby mnie zrozumiał i mi pomógł się z tego wyleczyć

Gość gość
po jakiemu to jest napisane? :D:o

Gość gość
niekoniecznie do lekarza ale psychologa na pewno powinnaś iść bo trzeba to leczyć - taki uraz z dzieciństwa przetrwał w twojej świadomości i podświadomości. Poza tym powinnaś powiedzieć mężowi i namówić go na współuczestniczenie w terapii. Jeśli prowadzi się taką terapię to oprócz działań psychoterapeutycznych zazwyczaj zaczyna się ją od masturbacji (robiąc to sama czujesz się najbardziej bezpiecznie bo wiesz, że nikt ci nie "zagrozi"). Gdy nauczysz się osiągać orgazm przez masowanie łechtaczki (najlepiej nauczyć się go wywoływać w prosty, standardowy a nie udziwniony sposób) następnym etapem jest masturbacja w której twój mąż uczestniczy jako wyłącznie widz. Ważne aby dawał wówczas tobie pozytywne sygnały i mówił jak bardzo cię kocha i jak jesteś dla niego ważna, to powinno zlikwidować lęk. Gdy ten etap się uda to trzymając rękę męża pozwalasz na to aby cię dotykał (ten etap jest najtrudniejszy i czasami się nie udaje ale to nic trzeba się cofnąć wówczas do etapu widz i po jakimś czasie próbować znowu aż do skutku). Czasami można zrobić etap pośredni, czyli ty dotykasz się a mąż trzyma twoją rękę. Gdy przejdziesz etap kontrolowanego dotyku postaraj się aby mąż wiedząc jak to robi dał sam ci przyjemność poprzez dotyk. Jak to się uda w zasadzie jesteś wyleczona i możesz próbować już z nim normalny seks. Równocześnie jeśli też masz uraz do penisa powinnaś powoli przyzwyczajać się do niego (analogicznie jak u ciebie) - najpierw widok, potem widok jak się masturbuje, potem ty go ręką i tak dalej ale etap przyzwyczajanie się do penisa powinien się zacząć już w momencie gdy twój mąż będzie mógł bez lęku u ciebie skutecznie dać ci orgazm przez dotyk. No nic idźcie do terapeuty albo próbujcie sami ale bez powiedzenia mężowi o co chodzi i jego współudziale niestety nie uda ci się tego wyleczyć