Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BógWasKocha

Bóg jest miłością

Polecane posty

Gość BógWasKocha

Szanujcie mężczyzn

Gość gość
I kobiety

Gość gość
Bóg nas kocha ale jakoś rzadko ta miłość chyba okazuje ....

Gość gość
Moje świadectwo Odmawiałam pewną modlitwę, to trwało bardzo krótko: modlitwa "Zjednoczeni ze wszystkimi aniołami i świętymi w niebie, zapraszamy Ciebie, Najświętsza Maryjo, do rozważenia z nami tajemnic świętego różańca, CO CZYNIĆ CHCEMY NA CZEŚĆ I CHWAŁĘ BOGA DLA ZBAWIENIA DUSZ". X Po słowach: "co czynić chcemy (...) na CZEŚĆ I CHWAŁĘ BOGA..." oganął mnie silny, przeszywajacy dreszcz...przeświadczenie o Wielkiej Chwale, Potędzie i Mejstacie Boga. Bóg jest Kimś Wielkim, Komu NALEŻY SIĘ CZEŚĆ I CHWAŁA I UWELBIENIE. x A co my czytamy w komentarzach: buźnierstwa, ujmy przeciwko Bogu, lekceważenie Boga. Nie róbcie tego.

Gość gość
Tylko pycha nie potrzebuje Boga i walczy o panowanie, w miejsce Boga.

Gość gość
10:08 Zaproszenie Maryi spowodowało natychmiastowanie doświadczenie Boga.

Gość gość
Każdy to wie tylko pycha jest silniejsza bo umiera ostatnia pozdrawiam:)

Gość gość
Nie ma ludzi idealnych tylko (Jeden) który oddał wszystko dla miłości ludzi:)

Gość gośćpyta
A co jeśli człowiek jest tak skromny, że liczy tylko na siebie i nie chce zawracać głowy Bogu i Maryji? To też pycha?

Gość gość
Jezus streścił obowiązki człowieka względem Boga tymi słowami: "Będziesz miłował Pana Boga swego całym swoim sercem, całą swoją duszą i całym swoim umysłem" (Mt 22, 37; Łk 10, 27: "...całą swoją mocą"). taki jest podstawowy obowiązek człowieka wobec Boga i nie ma co udawać osoby nad wyraz sztucznie skromnej , która nie chce zawracać swoja osobą Boga

Gość gość
10:18 Tak, bo pycha – pojęcie i postawa człowieka, charakteryzująca się nadmierną wiarą we własną wartość i możliwości, a także wyniosłością. Człowiek pyszny ma nadmiernie wysoką samoocenę oraz mniemanie o sobie.

Gość gość
Przestańcie tak pisać,i umoralniać ludzi.I tak będziemy grzeszyć a wasze wyzwiska w naszym kierunku to większy grzech,a tak samo jak rozgrzeszanie.Za to was,katolików może spotkać sroga kara,za obgadywanie i nie tylko :)

Gość gośćpyta
A co jeśli nie umiem tak ślepo kochać za łaski których nie oczekuję ? Czy to oznacza chorobę? I tacy chorzy będą potępieni?

Gość gość
10:31 Wydaje mi się, że jeszcze nie doświadczyłeś Boga. Tylko wiesz, że On istnieje, ale Go nie kochasz. Módl się, a Bóg da Ci światło odnośnie Twojego życia, On da pokój serca. Sąd należy do Boga.

Gość gość
10:29 A jednak sumienie Cię gryzie...

Gość gośćpyta
Tak, czuję że jest jakaś Siła Wyższa ale nie umiem tak jawnie, publicznie w kościele wyrażać uwielbienie. To bardziej wygląda na pyche i pokaz. Wolę w skrytości serca szanować dane mi życie i wszystko dookoła nie czyniąc nikomu krzywdy. A miłować umiem jedynie drugą żywą istotę. Czy coś ze mną nie tak?

Gość gość
Bóg kocha wszystkich ludzi jednakową miłością i nikt z ludzi nie może sobie powiedzieć, że nie jest godny miłować Boga lub wmawiać innym, że go nie ma bluźniąc na Niego.

Gość gość
10:47 Jesteś bardzo podobny do mnie. Ja też bardzo cenię sobie tą skrytość. Na koncertach Uwielbienia nie zawsze czuję się dobrze, szczególnie wtedy, gdy widzę jakieś tańce, hulańce...nie zawsze mi to przeszkadza, ale są chwile, że nie mogę tego znieść. Ale w aktach uwelbienia moim zdaniem nie ma pychy. Boga uwielbiać można na różne sposoby: czynami, miłością do drugiego człowieka, tak, jak mówisz...różnymi drogami Bóg prowadzi człowieka.

Gość gość
No na pewno nie spotkałam, chyba że bym przeżyła odrzucenie...Po zdradzie męża to tak samo bym się zachowywała jak ta żona która widzi we mnie zagrożenie , pewnym grupom i osobom lepiej zejść z drogi ..dla świętego spokoju ducha zabijają a sami nic nie wnoszą

Gość gość
A pokazów w Kościele jest bardzo dużo, ale ja nie wchodzę w sumienia tych ludzi. Powiem tylko tyle, im więcej się pokazują, tym więcej powinni czuć się zobowiązani do dania świadectwa o wierze swoim życiem, bo mogą tak nawrócić jak i zrazić do końca życia...

Gość gość
Kto Ci dał prawo wbijania gwoździ w Jego Ciało. Bo każdy Twój grzech przeciwko Niemu to świadomie zadana Mu rana.Nie nam katolikom, zrozum to jeden z drugim, lecz zadajesz rany samemu Bogu. Jak staniesz przed Nim na Sądzie Ostatecznym co Mu wtedy powiesz? Zastanów się nad swoim postępowaniem, bo nie wyrządzasz zła ludziom, których nie lubisz tylko samemu Bogu.

Gość gość
11:00 Te slowa najpierw odnieś do siebie.

Gość gość
To postępowali tak po to by jemu zadać rany?A przy okazji mi dzięki Ci Jezu

Gość gość
Nikt Ci nie dał prawa do osądzania Boga, działalność KK, /Jego Domu/ ani też wierzących w Niego.

Gość gość
11:00, 11:06 Do kogo wy najwięcej pijecie?

Gość gość
11:07 W kogo tak celujesz? bo co? bo ktos wam pokaz zarzucił? ile na pokaz robicie??? OBŁUDNICY!

Gość gość
To że robiła sama to co robiła! Ze mnie chorą a sama na taką wyszła..bałam jej się i do dzisiaj boję ..widzę w niej zło jakie mi wyrządzała i strach piekielny

Gość gość
Musi teraz odbyć pielgrzymkę i pokutować żebym jej wybaczyła .

Gość gość
10.58 otóż to. Wiara zobowiązuje...Zawsze tak myślałam: mówisz o wierze, musisz żyć zgodnie z wiarą. Nie ma innej opcji.