Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko chce rodzeństwo co byscie zrobily

Polecane posty

Gość gość

Na moim miejscu? Córka ostatnio często mówi żebym urodzila dzidziusia. Ma 4 latka .jest taka kochana. Ale ..... mamy kredyt na dom na 25 lat. Jesteśmy w trakcie budowy .mieszkamy u teściów na gorze z którymi źle się nam układa. Chce jak najszybciej stamtąd uciec. Teściowa buntowalą mojego męża i nie pozwoliła mu mi pomagać w pracach domowych.za to jej i teściowi musiał pomagać cały czas. Teraz to się zmieniło trochę bo mąż jest zajęty budowa. Ale ogólnie to głównie ja wychowuje nasze dziecko. Teraz chodzi do przedszkola. Jestem w końcu nie zależna. Pracuje .nie mam ochoty prawie sama zajmowac się 2 dzieci.ledwo daje rade z jednym z pracą i domem.mąż albo w pracy albo na budowie. Nie mogę też nie pracować bo mamy kredyt. Nie miałabym dziecka z kim zostawić jak będę w pracy. Mama schorowana i jeszcze pracuje na pół etatu a tesciowa nie pomoże bo pomaga córce z dziećmi. Zdecydowalybyscie się na moim miejscu?

Gość gość
Na razie tlumaczysz sama sobie, ze nie masz warunkow, ale sytuacja ulegnie zmianie, kiedy wprowadzicie sie do siebie! Nie czekaj zbyt dlugo, moj brat jest o prawie 7 lat mlodszy i dopiero jako dorosli ludzie zaprzyjaznilismy sie.

Gość gość
A ile masz lat? Jeśli masz jeszcze spory zapas "płodności" to nie warto pchać się w coś na co jeszcze nie jesteś gotowa. Co do różnicy wieku znam i takie co wynoszą kilkanaście lat między rodzeństwem a relacje są wspaniałe, to niekoniecznie kwestia wieku ale charakteru i ogólnych relacji w rodzinie.

Gość gość
Po spłacie kredytu chcesz starać się o drugie? Żebyś się nie zdziwiła :-P

Gość gość
...córka wtedy też raczej już się nie ucieszy :-D

Gość gość
Mam 34 lata

Gość gość
no w tym wieku to juz chyba za pozno na dzieci...

Gość gość
tak, dalej sie sluchaj 4 latki :D bo chce :D a jak po roku od urodzenia znienawidzi nowe dziecko, to co? porzucisz w lesie czy laskawie oddasz do domu dziecka? :P

Gość gość
odstaw tabletki i pozwól mężowi dojść do końca w twojej pochwie. I będzie siostrzyczka albo braciszek. Masz 34 lata i to jest dobry wiek. Zawsze są jakieś problemy i argument na nie. A jedynaczka to niedobra rzecz. To dziwne, że twoja czteroletnia córka jest mądrzejsza od ciebie

Gość gość
Ludzie co Wy piszecie... Dzieciak nie może matce dyktować że chce rodzeństwo i Już. Tupnie noga i już. To jest decyzja żony i męża czy chcą pakować się ponownie w pampersy czy nie. Jeżeli uważają że nie.dadza rady z dwójka dzieci to nie ma opcji na drugie dziecko a jeśli chcą to do roboty ;) a nie tak ze córka chce i tak ma być. Zastanówcie się kto jest odpowiedzialny za wychowanie dzieci i ich poczęcie;)

Gość gość
To jest tski wiek . Dzieci w tym wieku i troche starsze zawsze mowia o mlodszym rodzenstwie . To jest normalne i naturalne u dzieci.

Gość gość
To niech nie robi i liczy że jedno odpukać jej wystarczy, bo mąż zawsze będzie mógł odejść i zrobić sobie drugie z inną, gdyby była taka potrzeba :-P

Spełnij to marzenie-ja pamiętam jak miałam 6 lat i chciałam by moje 46-letnia mama mi adoptowała rodzeństwo bo już dzieci mieć nie mogła...

Gość gość
Wszystkie dzieci chcą mieć rodzeństwo. A teraz starsza o 6 lat 13latka do dziś nienawidzi młodszej siostry z zazdrości.

Gość gość
4 latka nie bardzo wie co mówi, tzn nie mozna tego traktowac powaznie... jak byłby dzidzius i ryczał cały dzien, to by pewnie mówiła, ze juz nie chce,,, i byscie sie pozbyli dzidziusia? kup jej lalkę- dzidziusia

Gość gość
34 to chyba raczej za późno na dzieci... Ale głupoty piszecie. W dobrym jest wieku to tylko kwestia tego czy chcą drugie dziecko? Z tego co pisze autorka nie jest przekonana a jeśli by to zrobiła to tylko dla córki. A to moim zdaniem błąd. Jeśli nie chcesz i Jeszcze jak Twój mąż ten ma takie samo zdanie to w szczęściu wychowujcie córcie. Powodzenia

Gość gość
34 lata go za pozno na dziecko?A kto Ci takich głupot naopowiadal?

Gość gość
Ja urodziłam dzieci w wieku 30 i 34 lat i nie uważam ze juz jest za późno na Twoja ciąże.Jak macie pracę, dom w budowie to będzie ok, wyprowadzicie się od teściów i wszystko się ułoży. Dwójka dzieci to ciężka praca ale powiem Ci ze dzieci lepiej się wychowują i ogólnie to lepiej nie być jedynakiem (bez względu na to jak będą wyglądały relacje rodzeństwa w dorosłym życiu).