Gość milenabozena96 Napisano Lipiec 3, 2017 Możecie polecić mi jakiś dobry aparat na wakacje? Ma ktoś może Panasonica ft30? Byłabym wdzięczna za pomoc i ewentualne opinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 376 Napisano 18 godzin temu Widzę, że w dalszym ciągu można kupić aparaty kompaktowe i ich ceny bywają różne... ciekawe co z jakością obrazu(?) Teraz się zastanawiam czy na wyjazd zabrać aparat (trochę mi się nie chcę dźwigać plus, a raczej minus mając aparat odpoczynek odchodzi na bok: )) a jeśli zabrać to który czy zwykły czy na podczerwień... Idę spać : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 376 Napisano 18 godzin temu Jeśli wezmę to wrzucę fotkę jakiś widoczek... : ) dawno nie fotografowałam więc może to będzie dodatkowa motywacją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamiennykrąg 2 Napisano 5 godzin temu Oki. W wolnej chwili napisz jakie są najczęściej popełniane błędy w fotografii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 376 Napisano 5 godzin temu (edytowany) 10 minut temu, Kamiennykrąg napisał: Oki. W wolnej chwili napisz jakie są najczęściej popełniane błędy w fotografii. Ciężko mi powiedzieć bo nie uczę i nie oceniam ludzi którzy są na etapie nauki. Na studiach miałam fotografie jako przedmiot to co pamiętam częstym błędem u początkujących jest krzywy horyzont lub horyzont przebiegający idealnie przez środek na piony też warto zwrócić uwagę by było prosto : ) za ciemne lub za jasne zdjęcia czyli problem z ekspozycją... rozmycia (problem z ustawieniem ostrości) chyba nad tym trzeba pracować no i kompozycja też jest ważna. Edytowano 5 godzin temu przez yeya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 376 Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, yeya napisał: Ciężko mi powiedzieć bo nie uczę i nie oceniam ludzi którzy są na etapie nauki. Na studiach miałam fotografie jako przedmiot to co pamiętam częstym błędem u początkujących jest krzywy horyzont lub horyzont przebiegający idealnie przez środek na piony też warto zwrócić uwagę by było prosto : ) za ciemne lub za jasne zdjęcia czyli problem z ekspozycją... rozmycia (problem z ustawieniem ostrości) chyba nad tym trzeba pracować no i kompozycja też jest ważna. Rozmycia to źle dobrany czas naświetlania... przy dłuższym potrzebny jest już statyw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach